A kakaóvaj a csoda összetevője a száraz bőrnek

A shea-nál kevésbé ismert kakaóvajnak számos erénye van, az ínyenc oldal mellett a szépségkezelésekhez. Frissítse ezt az alapanyagot nagyon étvágygerjesztő illattal.

összetevője

A kakaó használata a kozmetikában

Közép- és Dél-Amerika trópusi erdőiben őshonos kakaófa főleg Nyugat-Afrikában terem. Az aztékok elsőként fogyasztották a babot kakaóitalként. És csak a 19. században használták a kakaóvajat a gyógyszertárakban! A hüvelyből a bab erjedésen és pörkölésen megy keresztül, amely kifújja aromáját. Ezután a babot elválasztják a héjától, a fennmaradó mandulát összetörik, így kapják a kakaopasztát. Ha megnyomják, ez az élelemhez szükséges port és a kozmetikumokban keresett kakaóvajat adja.

A kakaóvaj éppolyan tápláló, mint amennyire gyógyít

Gazdag, ez a vaj ?

A második, amely természetesen jelen van a bőrben és a faggyúban, elősegíti a stratum corneum lipidcementjének regenerálódását. Ezért találjuk a kakaóvajat a bőr ínyenc és érzéki masszázsvajainak, valamint a hidratáló, nyugtató és védő balzsamoknak.