A kaolin és három egyszerű recept előnyei L6MAG
Az agyag elengedhetetlen része a szépségápolási rutinnak. Többféle agyag létezik, többek között kaolin. A nyomelemekben gazdag agyag, amelyet minden bőrtípusra használnak, és amelynek számos előnye van.
Milyen előnyei vannak a kaolinnak ?
A kaolin, más néven Fehér agyag, szilícium-dioxidban gazdag morzsás agyagos kőzet, amely üledékes kövek felbomlásából származik. Hatása fertőtlenítő és tisztító a bőrön vagy a fejbőrön; valójában a kaolin fertőtlenít, és nedvszívó képességének köszönhetően eltávolítja a szennyeződéseket és felszívja a faggyúfelesleget. Összehúzó, gyógyító és antiszeptikus tulajdonságai miatt számos kozmetikai és fogkrém termék gyártásához használják.
Könnyen helyettesíti a talkumot, akár a hónalj alatt, akár a csecsemők fenekén. Használata problémamentesen alkalmas érzékeny vagy száraz bőrre, mert a kaolin a leglágyabb agyag. Belsőleg és külsőleg is fogyasztják, de terhes vagy szoptató nők számára nem megfelelő. Néha "női drognak" becézik Afrikában, nem szabad rendszeresen vagy nagy mennyiségben fogyasztani, mivel súlyos betegségeket okozhat, például vérszegénységet, mivel megakadályozza a vas megfelelő felszívódását.