A ricinusolaj előnyös és felhasználható a természetes kozmetikumok és az egészség területén

Trópusi eredetű, a ricinusolaj növény impozáns levelű cserje, amelynek magjai hidegen sajtolva kiváló növényi olajat biztosítanak a haj, a szempilla és a szemöldök táplálásához és megerősítéséhez. Ez az elfeledett növényi olaj számos nagyon érdekes kozmetikai és terápiás tulajdonsággal is rendelkezik. Illóolajokkal szinergiában alkalmazzák a viszkozitása ellenére is nagyon jó szöveti behatolás érdekében. Latin neve: Ricinus communis L. Használt rész: magvak

ricinusolaj

Fő tulajdonságok

  • Tápláló és erősítő: ez a növényi olaj kiválóan erősíti a szempillákat, a szemöldöket és az erősödő, vastagabbá és fényesebbé váló növekvő hajat. Ez is erősíti és megkeményíti a körmöket.
  • Gyulladáscsökkentőés fájdalomcsillapító: ez a növényi olaj megnyugtatja a bőr gyulladását és csillapítja a fájdalmat. Így számos bőrbetegséget enyhít.
  • Antibakteriális, vírusellenes: ez a növényi olaj segít az influenza, a szemölcsök és a gyomor-bélgyulladás elleni küzdelemben. A mikózisok ellen is aktív.
  • Immunstimuláns: ez a növényi olaj növeli a szervezet védekező képességét a kórokozó csírákkal szemben.
  • Emésztő, hashajtó: A ricinus növényi olaj elősegíti az emésztést és a béltranszportot, és hasznos lehet székrekedés, ételmérgezés esetén. A test toxinoktól való megtisztítására is használják.

Jellemzők és összetétel

Kozmetikai jellemzők
  • Bőrtípus: száraz vagy nagyon száraz, sérült, érett
  • Haj típusa: száraz, fénytelen, göndör, lapos, hajhullás
Érzékszervi jellemzők
  • Megjelenés: viszkózus folyadék
  • Szín: színtelen vagy világossárga
  • Szag: jellegzetes
  • Érintés: vastag, ragadós
A készítmény jellemzői
  • Nem szappanosíthatók: 0,1–0,8%
  • Komedogenitási index: 1 (nagyon kevés komedogén)
  • Átlagos szappanosítási index: 180
  • Oxidatív stabilitás: kiváló
  • Stabilitás magas hőmérsékleten: kiváló
  • INCI név: Ricinus Communis Seed Oil
A kis extra: ha rajongsz a hideg elszappanosításért, akkor tudnod kell, hogy a ricinusolaj és különösen annak ricinolsavja krémes habot ad a szappanoknak, akár 5–15% !
Zsírsavösszetétel
  • ricinolsav: 80–92%
  • arachidinsav: 0–2%
  • eikozénsav:
Fizikai jellemzők
  • Sűrűség 20 ° C-on: 0,945–0,970
  • Lobbanáspont:> 230 ° C
  • Peroxid index: O 2/kg
  • Savindex:
Botanikai jellemzők
  • Latin neve: Ricinus communis L.
  • Botanikai család: Euphorbiaceae
  • Származás: India
  • Használt rész: magvak
  • Előállítási módszer: első hidegen sajtolás

Száraz, fénytelen, sűrű hajra és hajhullásra

A ricinusolaj két okból különösen érdekes a hajápolásban. Az első a ricinolsav kivételes koncentrációja. Ez a zsírsav, amely máshol nem található meg, nagyon viszkózus textúrát kölcsönöz neki, amely segít a haj bevonatában, táplálásában és ezáltal a haj rostjának megerősítésében. Ez a zsírsav gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik a fejbőr tisztításában. És aki azt mondja, hogy egészséges fejbőr, azt mondja, egészséges haj! A második ok az E-vitamin jelenlétének köszönhető az összetételében. Az E-vitamin természetes antioxidáns, amely megvédi a hajat a külső agressziótól, helyrehozza és serkenti növekedését. Emellett elősegíti a fejbőr mikrocirkulációját, és ezáltal serkenti a hajgumó tápanyagellátását.

Alkalmazási tanácsok: készítsen hajmaszkot a száraz és szét nem választott hajra a szükséges mennyiség felvitelével. Ragaszkodjon a végeihez, és óvatosan masszírozza meg a fejbőrt. Hagyja hatni legalább egy órán át, vagy egy éjszakán át, majd samponnal. Nagyon viszkózus, ricinusolaj hígítható egy másik növényi olajban (a haj típusától függően), például 50% -ban.

Egyéb megfelelő növényi olajok: sok növényi olajat használnak a haj táplálására: argán, avokádó, shea vaj, kókusz vagy kakaóvaj.

Puha és törékeny körmök ellen

A ricinusolajat, amely Indiában az egyik első felhasználása, állítólag a körmök ápolására használták, és ez nem véletlen! Ricinolsavja, valamint az omega 6 és 9 mélyen táplálja a körmöket: vastagabbak és fényesebbek, kevésbé törékenyek és puhák, a kutikulák rugalmasabbak és könnyebben visszahúzhatók. Még akkor is, ha a Castor enyhén olajos hatást hagy maga után, teljesen újra hidratálja a körmöket.

Alkalmazási tanácsok: kenjen 1-2 cseppet ricinusolajat minden körömre, majd masszírozza, amíg be nem hatol. A jobb hatékonyság érdekében ismételje meg hetente 2-3 alkalommal.

Egyéb megfelelő növényi olajok: A fekete ribizli, a Camellia vagy a brokkoli olaj szintén ismert, hogy erősíti a körmöket.

A szempilla és a szemöldök megerősítésére

A Castor szempillákra és szemöldökre gyakorolt ​​hatása ugyanaz a jelenség, mint a haj! Ez az olaj erősíti a hajat és serkenti a növekedést tápanyagok biztosításával és az izzók stimulálásával. Így lehetővé teszi a szempilla és a szemöldök megerősítését, sűrűsödését és a növekedés serkentését a lyukak kitöltésére.

Alkalmazási tanácsok: éjszaka lefekvés előtt vigyen fel ricinusolajat a szemöldökére és a szempillákra tiszta, száraz pamut törlővel vagy szempilla ecsettel. Vigyázzon, hogy ne kerüljön a szemébe.

Egyéb kiegészítő növényi olajok: A ricinusolaj nagyon viszkózus olaj, a smink eltávolításának megkönnyítése érdekében ajánlott hígítani egy folyékonyabb növényi olajban, például a sárgabarackmagban, az avokádóban vagy a kókuszdióban (kissé felmelegítve az ujjak között).

Száraz és sérült bőrre

A ricinusolaj lágyító és lágyító, köszönhetően a zsírsavakban való gazdagságának. Különösen a ricinolsav, amely az omega-9 zsírsavak része, megerősíti a bőr természetes gátját: a hidrolipikus fóliát! A ricinusolaj gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkezik, így megnyugtathatja a száraz vagy nagyon száraz bőr kellemetlenségeit. Ez megkönnyíti a bőr helyreállítását és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Alkalmazási tanácsok: vigyen fel néhány csepp ricinusolajat a bőr száraz, sérült területeire. Előnyösen hígítson 50% -ot egy másik növényi olajban.

Egyéb megfelelő növényi olajok: a száraz és sérült bőr táplálásához például argán olajokat, shea vajat, kendert vagy akár szezámot is használhat.

A szakáll növekedéséhez

Mint a haj, a ricinusolaj is két szinten hat a szakállon. Táplálja a szakáll alatti bőrt, amelyet gyakran elfelejtik, ezért túl gyakran elhanyagolják, és a keratinra kifejtett hatásával puhítja és erősíti a szőrszálakat. A ricinusolaj egyaránt használható a szakállszőrök megerősítésére és ragyogására, a haj növekedésének serkentésére és heterogén szakáll feltöltésére, vagy egyszerűen annak sűrűsítésére.

Alkalmazási tanácsok: kenjen néhány csepp olajat a szakállra, masszírozza a bőrt a jobb behatolás érdekében lefekvés előtt, hogy a ricinusolaj egész éjjel működhessen. Másnap reggel öblítse le a felesleges olajat. Hetente háromszor kell megújítani. Az alkalmazás megkönnyítése érdekében lehetőség van a ricinusolaj hígítására egy másik növényi olajban.

  • Kiegészítő illóolaj: a haj növekedésének serkentésére a himalája spikenard illóolaj használható.