A ricinusolaj minden előnye a hajra, a szempillákra, a szakállra vagy a körmökre

Gyakran aolajat, amely hajat növeszt, A ricinusolaj sokféleképpen használható. Nagyszerű hajerősítő, de ez még nem minden! Gazdag E-vitaminban és zsírsavakban,Ricinusolaj egy növényi olaj nagyon érdekes a szempillák meghosszabbítására, a szakáll gondozására vagy a puha és törékeny körmök megerősítésére. A Pharmasimple megadja ennek a titkait szépségolaj amely túlélte a korokat és még mindig tartogat néhány meglepetést.

ricinusolaj

Ricinusolaj, mi is ez pontosan ?

A ricinusolaj olyan növényi olaj, amelyet az euphorbiaceae családba tartozó kicsi cserjéből, a ricinus communis-ból nyernek, elsősorban Indiában, Kínában és Brazíliában termesztenek. A ricinusolajat kivonják a növény magjából amelyet hidegen sajtolva viszkózus, színtelen vagy nagyon világossárga olajos keveréket kapunk. Vigyázz, a nyers ricinusmag abszolút ehetetlen, rendkívül mérgező és potenciálisan halálos mérget tartalmaz: ricint. Ezért van az, hogy a ricinusolaj néha "veszélyes" olaj hírében áll. Nyugodjon meg, a kozmetikai használatra szánt kereskedelmi ricinusolaj teljesen ártalmatlan. Azóta teljes nyugalommal használhatja tele a haj, a szempillák, a szemöldök, a szakáll és a körmök előnyeivel.

Miért nevezik a ricinusolajat néha "ricinusolajnak"? ?

Lehet, hogy észrevette, néha beszélünk rólaricinusolaj hogy ricinusolajról beszéljek. De honnan ered ez a furcsa kifejezés? Nem, a ricinusolajat nem vonják ki a hódból, az aranyos kis állatból, amely gátakat készít a folyókon. Valójában a "ricinusolaj" elnevezés rossz fordítás eredménye. Magyarul a ricinusolajat a castoreumra hivatkozva "ricinusolajnak" nevezik, egy olajos váladékot, amelyet a hód ténylegesen előállított, és amelyet annak idején vettek előnyei érdekében. Valóban „ricinusolajról” beszéltünk. A Castoreumot azóta ricinusolaj váltotta fel, ezúttal növényi eredetű, de hasonló tulajdonságú olaj. Angolul azonban a "ricinusolaj" név megmaradt. Olyan kifejezés, amely ezért megtalálható az összetevők angol nyelvű felsorolásában, és amelyet sokan kissé gyorsan lefordítanak „hódolajként”, ami szerencsére ma már nem igaz.

Milyen előnyei és felhasználási módjai vannak a ricinusolajnak? ?

A ricinusolajat évszázadok óta használják a bőrre gyakorolt ​​jótékony hatása miatt. Még Kleopatra kedvenc szépségolajáról is mondják, amelyet a smink eltávolítására használt. Ma neki való a hajra, a szempillákra és a körmökre hogy leggyakrabban elismert. Rövid áttekintés számos előnyéről:

Ricinusolaj a haj erősítésére és növesztésére

Ha ricinusolajra gondolunk, azonnal a hajra gondolunk. A ricinusolaj valóban rendkívüli hajerősítő. Minden típusú kezelésre használják haj (száraz, devitalizált, töredezett, törékeny vagy hullámos ...), ez a nagyon tápláló olaj hidratálja a fejbőrt, erősíti a rostot és felgyorsítja a haj növekedését.

Hogyan kell használni vagy alkalmazni a ricinusolajat a hajra ?

A ricinusolaj felhasználásának módja a haj típusától és a kívánt fajtától függ. A hajad csak kissé sérült a végén? Ezután a ricinusolajat csak a villákra alkalmazza, hogy táplálja őket, és megakadályozza, hogy a hosszúságig növekedjenek. Hagyja 2 órán át az öblítés előtt, és folytassa a következővel: sampon. Tényleg szenvedett a hajad? Száraz és érdes a teljes hosszukban, intenzívebb gondozást igényelnek. Ezután vigye fel a ricinusolajat az egész hajra, a gyökerétől a hegyéig. Tekerje be a haját egy forró törülközőbe, és öblítés előtt hagyja hatni 2 órán át. A valóban optimális eredmény elérése érdekében ne habozzon megtartani a sajátját hajápolás ricinusolajjal Egész éjjel. Ne felejtse el megvédeni a párnahuzatot, még akkor is, ha elméletileg a ricinusolaj nem fest foltot. Végül, ha alkalmi, enyhe vagy közepes hajhullás miatt szenved, végezzen fejbőr masszázs ricinusolajjal. Ehhez tegyen néhány csepp ricinusolajat a fejbőrre, és masszírozza néhány percig, hogy működjön a fejbőrön. Bármelyik lehetőséget választja, ismételje meg a műveletet hetente egyszer vagy kétszer.