A shea vaj előnyös és felhasználható a kozmetikában és a természetes egészségben

A nyugat-afrikai szavannák emblematikus fa diójából készült shea vajat évszázadok óta használják a helyi lakosság. Tápláló, hidratáló és védő tulajdonságai nélkülözhetetlenné teszik mind az aromaterápiában, mind a kozmetikumokban. Noha a növényi olajok nagy családjába tartozik, szobahőmérsékleten szilárd és 35 ° C körül olvad. Latin neve: Butyrospermum parkii. Felhasznált rész: mandula

shea

Fő tulajdonságok

  • A bőr hidratálása: a vaj lipid része, amely a termék túlnyomó részét alkotja, lehetővé teszi, hogy könnyen áthaladjon a bőr gátján, és hatékonyan és tartósan hidratálja az epidermisz felső rétegét.
  • Gyógyító, lágyító: az ezt alkotó gyantás észtereknek köszönhetően a shea vaj lehetővé teszi a bőr megpuhulását. A bőrgáton áthaladva a shea vaj táplálja és puhítja a bőrt, hogy kevésbé érzékeny legyen a külső agressziókra.
  • Bőrvédő: megelőzésben vagy napozás után használt shea vaj segít megvédeni a bőrt az UV sugaraktól és a környezeti támadásoktól. A különféle szappanosíthatatlan anyagoknak, köztük a karitinnek köszönhetően a vaj lehetővé teszi ezt a műveletet.
  • Sejtregenerátor, a bőr öregedésgátlója: a vajban jelen lévő E-vitamin fontos antioxidáns szerepet játszik. Ez a vitamin biztosítja az anyagcseréhez szükséges energiát a sejtek nagy számban történő előállításához, ezáltal elősegítve a gyógyulást és a sejtek megújulását.

és ez a néhány másodlagos tulajdonság.

  • Gyulladáscsökkentő;
  • Átható.

Jellemzők és összetétel

Kozmetikai jellemzők
  • Bőrtípus: kiszáradt, kiszáradt, érzékeny bőr és érett, ráncos bőr
  • Haj típusa: száraz haj
Érzékszervi jellemzők
  • Megjelenés: 20 ° C-on szilárd és 30-35 ° C-on folyékony
  • Szín: krémtől halványsárgáig
  • Szag: semleges
  • Érintés: sima, kissé szemcsés, olajos
A készítmény jellemzői
Zsírsavösszetétel
  • olajsav (omega 9 MUFA): 40–60%
  • sztearinsav (AGS): 30-50%
  • linolsav (PUFA omega 6): 3–10%
  • palmitinsav (AGS): 2–7%
  • arachidinsav (AGS):
Fizikai jellemzők
  • Sűrűség 20 ° C-on: 0,920
  • Lobbanáspont:> 250 ° C
  • Peroxid index:
Botanikai jellemzők
  • Botanikai család: Sapotaceae
  • Származás: Ghána
  • Használt rész: mandula
  • Előállítási módszer: első hidegen sajtolás
  • Latin neve: Butyrospermum parkii

Táplálkozási előnyei miatt

A shea vajat általában elismerték kozmetikai ápolásában, de tudta, hogy fogyasztható is? Nyilvánvaló, hogy a fogyasztásának tiszta formában kell lennie, nem pedig finomított vagy illatosított formában ... Tehát miért kell fogyasztani? Általában az afrikai populációk fogyasztják a gyümölcspépet, ami nagyon tápláló. Fő zsírforrás, szószban vagy akár sütésnél is használják. Gazdag valamiben telítetlen zsírsavak, különösen az olajsav, a shea vajat "jó" zsírnak tekintik. Az AGI-ket széles körben tanulmányozzák és leírják, hogy a jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. Ráadásul Shea gazdag E-vitamin, antioxidáns főleg nyers és szagtalanított vajban van jelen. Vigyázzon, természetesen, mint minden zsírban gazdag terméknek, fogyasztásának is mérsékeltnek kell lennie.

Tanácsok használata: fűszerezésben vagy sütőolajban.

Egyéb hasonló növényi olajok: A shea vajhoz hasonlóan a makadámiaolaj is nagyon gazdag omega 9-ben.

Repedések esetén chapping

A shea vaj különösen gazdag telítetlen zsírsavakban, gazdag és krémes állaga nagyon érdekes tulajdonságokat kölcsönöz neki: gyulladáscsökkentő, nyugtató, lágyító, védő ... A shea vaj gazdag A-, D- és E-vitaminokban is, segítenek táplálni a bőrt ésfelgyorsítja a gyógyulást. A shea vaj széles körben ajánlott természetes megoldás a bőr mély hidratálásának fenntartására.

Alkalmazási tanácsok: masszírozzon egy gomb vajat az érintett területre, reggel és este.

Kiegészítő illóolajok: a jó gyógyulás elősegítése érdekében a shea vajjába tehet néhány csepp Cistus, Geranium Rosat vagy Lavender Aspic illóolajat annak hatékonyságának növelése érdekében.

Egyéb megfelelő növényi olajok: más növényi olajok is felhasználhatók a sejtek regenerálására, mint például a málna mag vagy a csipkebogyó olaj.

Cellulit esetén striák

A bőr az élet bizonyos szakaszaiban visszaélhet. A shea vaj segít helyreállítja a bőr rugalmasságát és feszességét. Használható megelőzésben, hogy lehetővé tegye a bőr táplálását. Alkalmazása a masszázsban lehetővé tesziaktiválja a mikrokeringést és így küzd a cellulit ellen.

Alkalmazási tanácsok: masszírozzon egy gomb vajat az érintett területre, reggel és este.

Kiegészítő illóolajok: A cellulit elleni küzdelem érdekében az Atlas Cedar illóolaja nagyon érdekes lesz, mert lipolitikus, csakúgy, mint a Lemon vagy a Criste Marine. A striák ellen a Geranium Rosat nagyon érdekes lehet.