A talkum tulajdonságai és felhasználása

  • Talkum: értékes szövetséges az izzadság ellen
  • A talkum egyéb felhasználásai a testen
  • Talk, barkács szövetséges
  • A foltok tisztításához talkumot használunk

talkum

A talkum az ásványi anyagok családjába tartozik, és főleg magnézium-szilíciumból áll. Kétféle talkum létezik. Először is a természetes talkum, közvetlenül a betétekből. Aztán a szintetikus talkum, mesterséges. Ez a második kategória a leggyakrabban használt, különösen a kozmetológiában. Melyek a talkum fő előnyei, és hogyan kell megfelelően használni? ?

Talkum: értékes szövetséges az izzadság ellen

Mint ásványi anyag, a talkum rendelkezik nedvszívó tulajdonságok. Megengedik neki:

  • az izzadás szabályozására;
  • a bőr hidratálásának elősegítésére.

Így az izzadás szabályozására vagy dezodorhiány esetén alkalmazható:

  • közvetlenül a hónalj alatt;
  • a cipő belsejében.

Jó tudni: hatékonysága azonban túlzott izzadás esetén korlátozott. Ezenkívül a talkum hajlamos fehér nyomokat hagyni a ruhákon. Tehát ne használja őket sötét ruházat viselése esetén. !

A talkum egyéb felhasználásai a testen

A porrá csökkent talkum bársonyos, egyenletes krémes állagot kap. Ezután felhasználható különféle testkezelésekre:

  • Mert kerülje a bőrpírt és a bőrpírt a csecsemők fenekén.
  • Mert megakadályozza a források megjelenését. Valójában ez utóbbi a bőr ismételt súrlódásának következménye lehet. A talkum alkalmazása elutasítja a vizet, korlátozza az izzadást ezeken a területeken, és megkeni azokat a területeket, ahol a súrlódás található.
  • Mert hogy puha bőrű legyene, hozzáadjuk a fürdővízhez.
  • Epilálás előtt és után, a nyálkás bőr megelőzése érdekében csillapítja a bőrpírt.
  • Mert felszívja a felesleges faggyút, a hajmosás előtt, a száraz samponhoz hasonlóan.