Amway - Artistry Exact Fit szépségbalzsam tökéletesítő sminkalap

Alacsony kockázatú*
* A felhasználói szavazatok szerint
Vállalat: Amway
Leírás Amway - Artistry Exact Fit szépségbalzsam tökéletesítő sminkalap
Artistry Exact Fit szépségbalzsam tökéletesítő sminkalap
Ezt a terméket az AlegeSanatos.ro egyik látogatója kérte. Elemzését a kérelmező által szolgáltatott információk alapján végezték el.
Egyéb információk:
Ez a termék 55 összetevőt tartalmaz, amelyek közül 34 biztonságosnak tekinthető, 16 összetevő közepes károsodási kockázattal és 1 összetevő károsodás kockázatával jár.
Összetevő Amway - Artistry Exact Fit szépségbalzsam tökéletesítő sminkalap
A termelt kockázat mértéke:
Ügyeljen a következő összetevőkre:
Benzofenon-3, összetevő, amelynek magas a károsodás veszélye, egy fényvédő és UV-szűrő. Ezért védi a kozmetikumokat és a testápolási termékeket a károsodásoktól. Svédországban tilos ennek az összetevőnek a használata a kozmetikumokban.
Ciklopentasziloxán, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, amely hajápoló szer, bőrápoló szer, bőrpuhító, oldószer. Ez egy szilikon eredetű folyadék, bőrpuhító és kenő tulajdonságokkal. Az International Journal of Toxicology megállapította, hogy ez az összetevő nem hatol be mélyen a bőrbe, és ilyen körülmények között általában biztonságosnak tekinthető.
dimetikon, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, bőrpuhító és bőrápoló szer. Ez a legszélesebb körben alkalmazott szilikon polimer. Lassítja a vízveszteséget a bőrből, gátat képezve a bőr számára. A Sage Advice és a DermaDoctor szerint ez az összetevő komedogénnek tekinthető (1/5).
Fenil-benzimidazol-szulfonsav, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, fényvédő, UV-szűrő, UV-abszorber funkcióval rendelkezik. Képes blokkolni az UVB sugarakat, de nem véd a távoli UVA sugarak ellen. Emiatt gyakran más összetevőkhöz társul, beleértve az avobenzont, a titán-dioxidot, a cink-oxidot vagy a Tinosorbot. Hatékonysága és védő tulajdonságai nem romlanak a napsütés hatására, részben csökkenti más összetevők lebomlását, amelyek blokkolják a fényvédő termékek UVB-sugarait. Általában biztonságos, közepes kockázatú fényvédő összetevőnek tekintik. Van azonban gyanú, hogy ez rákot és változásokat okozhat a sejtben. Ritka esetekben kontakt dermatitist és allergiás reakciókat váltott ki. Legfeljebb 4% koncentrációban használható az Egyesült Államokban és 8% -ban Európában (CosmeticsInfo.org).
Lauryl Peg-9 polidimetil-sziloxietil-dimetikon, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, a felületaktív anyag, valamint a bőr- és hajápoló szer funkcióival rendelkezik. Segít a bőrfelület zsírtalanításában, lehetővé téve a felesleges olaj vízzel való keverését és eltávolítását. Ez az összetevő veszélyes szennyeződéseket tartalmazhat, például: Etilén-oxid (emlő-, méh-, agy- és leukémiarák) és 1,4-dioxán (rák).
CI 77891 vagy titán-dioxid, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, a kozmetikai festék funkcióival rendelkezik. Egy tanulmány szerint (A fényvédő titán-dioxid nanorészecskék káros hatása a DNS-re: erőfeszítések a DNS károsodásának korlátozására a részecskék felületének módosításával) ez az összetevő felszívódhat a bőrön keresztül, így károsíthatja a DNS-t. A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) szerint a titán-dioxid gyanúja szerint rákot okozhat.
Trietalonamin, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, parfüm, pH-szabályozó stb. Feladata az emulzió kialakításának elősegítése, hogy a vízben oldódó és az olajban oldódó anyagok keveredjenek. A Sage Advice szerint ez az összetevő komedogén (2/5). Foglalkozási és Környezetvédelmi Klinikák Egyesülete és az USA A Nemzeti Orvostudományi Könyvtár úgy véli, hogy ez az összetevő mérgező a bőrre, az immunrendszerre és a légzőrendszerre. Az állatkísérletek során hólyag- és májrákot is okozott.
Fenoxietanol, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, illatos és tartósítószer. A parabének alternatívája. Megakadályozza vagy késlelteti a mikrobák szaporodását, így megvédi a kozmetikumokat a romlástól. Természetesen megtalálható a zöld teában. Irritációt okozhat.
Alumina, közepes károsodási kockázatú összetevő, csomósodásgátló, töltőanyag, opálosítószer, abszorbens, viszkozitásszabályozó. Oxigénből és alumíniumból áll. Hámlasztó tulajdonságokkal rendelkezik. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) lehetővé teszi ennek az összetevőnek a színezékként való használatát a gyógyszerekben. Szervi toxicitást okozhat és neurotoxikus.
Polimetil-metakrilát, közepes károsodási kockázattal rendelkező alkotórész filmképző szer funkcióit tölti be. A kozmetikumokban használt műanyag alapanyag. Egyes helyek rákkeltő összetevőként tartják számon, de a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) szerint nem lehetséges, hogy emberi karcinogén kockázatot jelentene. Nem szabad összetéveszteni az ismert rákkeltő metil-metakriláttal (MMA).
Cetil-PEG/PPG-10/1-dimetikon, Közepes kockázatú összetevő, bőrápoló és emulgeálószer. Dimetikonból származik, amely szilikon alapú polimer és polietilén-glikol (PEG) - polietilén-glikol (PPG) polimer. PEG-6: A kozmetikai összetevőkről szóló vélemények (CIR) értékelték ezt az összetevőt és arra a következtetésre jutottak, hogy biztonságos - nincs kockázat amíg nem alkalmazzák a sérült bőrre. A cetil-PEG/PPG-10/1 dimetikon veszélyes szennyeződéseket tartalmazhat, például: Etilén-oxid (emlő-, méh-, agy- és leukémiarák) és 1,4-dioxán (rák).
trisziloxán, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, bőrápolási szer és habzásgátló funkcióval rendelkezik. A kozmetikumokban használják, mert elnyomja a habot a gyártási folyamat során, vagy csökkenti a késztermékek habképződésre való hajlamát. A Environment Canada hazai anyaglistája szerint ez az összetevő mérgező, perzisztens jellegű.
Parabének: etilparabén, metil parabén és propilparabén, és közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevők. Tartósítószerként működnek, és az erjedés megakadályozásával vagy késleltetésével védik a kozmetikumokat és a testápolási termékeket a romlástól. Bár a parabének alacsony koncentrációban biztonságosnak tekinthetők, vannak olyan tanulmányok, köztük a Journal of Applied Toxicology folyóiratban, amelyek úgy vélik, hogy a parabének mellrákot okozhatnak. Az Egyesült Királyság kutatói a parabének magas koncentrációját találták az emlődaganatokban. Ez azért lehetséges, mert a parabének képesek átlépni a bőrgátat, nagyon könnyen elérve a keringési rendszert.
Tokoferil-acetát, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, amely antioxidáns és bőrápoló szer. Ez egy észter, amely ecetsavat és E-vitamint (tokoferol) tartalmaz. Ez az összetevő potenciálisan irritálhatja a bőrt, bőrpírt, kiütést és lehetséges allergiás reakciókat okozhat. A Cosmetic Ingredients Review (CIR) szerint ez az összetevő antioxidáns hatású, ugyanakkor állatkísérletekben bőrirritációt okozott. Egy 1991-es tanulmány négy, a tokoferil-acetátot tartalmazó kozmetikai krém okozta kontakt dermatitisz esetét részletezte.
Trietoxi-kaprilil-szilán, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, amely emulgeálószer és kötőanyag. A felületkezelésre is reaktív gentleman, amely kémiailag megköti a pigmenteket, hogy stabil réteget képezzen, még alacsony pH mellett is. ez az összetevő enyhén káros. Ez az összetevő szilikon alapú. A szilikon képes bejutni a szervezetbe (még akkor is, ha helyileg alkalmazzák, ez a molekula nagy mérete miatt nem valószínű), szilíciumzá bomlik le, mérgező, rákkeltő anyag, amely károsíthatja az immunrendszert, elpusztíthatja a sejteket és szilikózist okozhat.
Laureth-12, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, emulgeálószer funkcióval rendelkezik. A Laureth-12 olyan veszélyes szennyeződéseket tartalmazhat, mint: Etilén-oxid (emlő-, méh-, agy- és leukémiarák) és 1,4-dioxán (rák).
Lecitin (lecitin), közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, bőrápolási szer, emulgeáló, antisztatikus és bőrpuhító funkcióval rendelkezik. Megtalálható szójababban, kukoricában, tojássárgájában, és lehet növényi vagy állati eredetű. Ismételt expozíció esetén allergiát okozhat. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) lehetővé teszi ezen összetevő használatát olyan anyagként, amely közvetlenül hozzáadható az élelmiszerhez.