CSID Mi történik A doktor ricinusolaj előnyös a bőr és a bőr számára - CSID Mi történik

Ki ne hallott volna a ricinusolajról? Ki ne próbálta volna legalább egyszer? Nos, ezt a növényi olajat, amelyet sokféle kozmetikai és orvosi célra használnak, a tudósok igazolják, hogy egészségügyi előnyökkel jár. Belsőleg és hashajtóként használva a ricinusolaj azonban ismert a bőr és a haj előnyeiről. Tudja meg, mi az előnye, de hogyan kell használni, valamint a lehetséges mellékhatásokat.

számára

Ricinusolaj: mire hasznos

Tudta, hogy a ricinusolaj sokféle háztartási cikkben aktív anyag, a tisztítószerektől a festékig? Számos egészségügyi állapot, különösen az emésztési problémák kezelésére is alkalmazzák. A vékonybélben a ricinusolajat ricinoleinsavra osztják, ami felgyorsítja az emésztési folyamatot. Azt mondják, hogy ez az olaj elősegíti a haj növekedését, beleértve a szempillákat is, bár ezt egyetlen tudományos szakirodalom sem támogatja. A ricinusolaj és más zsírsavak forrásaként szolgáló ricinusolaj számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt nagyon jó bőrápoló termék, különösen a bőr számára.

Ricinusolaj: a bőr előnyei

Pattanás: A ricinusolaj antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai hasznosak a pattanások csökkentésében. A ricinolsav gátolhatja a pattanásokat okozó baktériumok szaporodását.
A bőr textúrája: A ricinusolaj zsírsavakban is gazdag. Segítenek a bőr bársonyossá és simavá válásában.
A bőr egyenletessége: A ricinusolajban található zsírsavak elősegíthetik az egészséges bőrszövet regenerálódását, így hasznosak lehetnek az egyenetlen tónusok helyreállításában.
Érzékeny bőrre: A ricinusolaj komedogén pontszáma alacsony. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy eltömítené a bőr pórusait és csökkentené a mitesszerek kockázatát, alkalmassá téve az érzékeny bőr használatára.
Olcsó: a bőrápoló termékek, különösen az arckrémek és olajok nagyon drágák lehetnek. A ricinusolaj viszonylag alacsony költségekkel és sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik, például elősegíti az egészséges és hidratált arcszínt.

Ricinusolaj: előnyös a bőr számára

Gyulladáscsökkentő: a ricinusolaj és a ricinoleinsav egyaránt gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez hasznossá teszi őket az irritált bőr kezelésében.
antimikrobiális szer: Megóvhatja a bőrt a bakteriális fertőzésektől azáltal, hogy kizárja a betegségeket okozó baktériumokat.
Nedvesség: A ricinusolaj triglicerideket tartalmaz. Segíthetnek a bőr nedvességének fenntartásában, ezáltal hasznos kezelés a száraz bőr számára.
tisztítás: A ricinusolajban található trigliceridek szintén hasznosak a bőr szennyeződésének eltávolítására.

Míg a ricinusolaj számos vegyi anyagot tartalmaz, amelyek a bőr egészségének javításához kapcsolódnak, a ricinusolaj dermatológiai előnyeire korlátozott kutatások vonatkoznak. Hatékonyabban alkalmazható más kezelésekkel.

Ricinusolaj: felhasználás

Eltarthat egy ideig, mire a bőr teljesen felszívja a ricinusolajat. Tudnia kell, hogy az olaj hígítása elősegítheti a bőr felszívódását. A ricinusolajat hígíthatja más olajokkal, például olíva- vagy mogyoróolajjal. Az ajánlott arány 1: 1 - a ricinusolaj mennyiségének meg kell egyeznie az olajjal, amelyhez keverték. Hígítva még könnyebben felszívódik.

Ricinusolaj: mellékhatások

Már említettük a ricinusolaj előnyeit és értékes tulajdonságait, de fontos megjegyezni, hogy tudományos bizonyítékok is alátámasztják, hogy ezen állítások közül sok nem meggyőző, és hogy sok bizonyíték inkább anekdotikus, mint tudományos.

A jelentett leggyakoribb mellékhatások:

• Bőr irritáció
• duzzanat
• viszket

Akinek allergiás reakciója van a ricinusolajra, azonnal forduljon orvoshoz. A bőrirritáció és a kiütések kialakulása a leggyakrabban jelentett mellékhatás.