Faberlic - Tiszta zöld arctisztító gél

zöld

Közepes kockázat *
* A felhasználói szavazatok szerint

Vállalat: faberlic

Leírás Faberlic - Clean Green Face tisztító gél

Tiszta zöld arctisztító gél

Ezt a terméket az AlegeSanatos.ro egyik látogatója kérte. Elemzését a kérelmező által szolgáltatott információk alapján végezték el.

Gyártó leírása:
Az innovatív "Ultra Clean Ultra Green" sorozatot a zsíros és problémás, tökéletlenségekre hajlamos bőr tisztítására tervezték. Antibakteriális gél eltávolítja a fekete foltokat, csökkenti a pórusokat, megszünteti a hatóanyagainak köszönhetően a pattanásokat és az olajos fényt.
Nem szárítja a bőrt.

A manukaolaj - erőteljes természetes összetevő, amely Új-Zélandon ritka növények virágaiból származik - hatékonyan kezeli a bőrhibákat. Ennek az olajnak a teafaénál 33-szor nagyobb az ereje. Hatásos baktériumok széles körével szemben. Nem irritálja a bőrt és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Erős antiszeptikus. Segít helyreállítani a bőr természetes folyamatait.
Minden bőrtípus jól tolerálja, beleértve az érzékeny bőrt is.

A szalicilsav - az egyik legnépszerűbb eszköz a pattanások kezelésére, hámozó hatása lenne.

Faberlic Hozzávalók - Tiszta zöld arc tisztító gél

A termelt kockázat mértéke:
Ügyeljen a következő összetevőkre:

Parfüm vagy illat, összetevő, amely magas a károsodás kockázatával, elfedi/elfedi a kellemetlen szagot. A hatályos jogszabályok szerint nem kötelező, hogy az Illatanyag összes alkotóeleme szerepeljen a termék címkéjén. Úgy vélik azonban, hogy egy parfüm legalább 14 olyan vegyszert tartalmaz, amelyek nem szerepelnek a címkén, amelyek közül sokat nem vizsgálnak a biztonságosságuk szempontjából.

DMDM Hydantoin, összetevő magas károsodás kockázatával, tartósítószer és antimikrobiális, felszabadítja a formaldehidet. Védi a kozmetikumokat és a testápolási termékeket a romlástól (megöli a mikroorganizmusokat, és megakadályozza azok növekedését és szaporodását). Ez a vegyi anyag allergiához, mellkasi fájdalomhoz, krónikus fáradtsághoz, depresszióhoz, szédüléshez, fülgyulladáshoz, fejfájáshoz, ízületi fájdalomhoz, alvásvesztéshez kapcsolódik, és kiválthatja az asztmát. Gyengítheti az immunrendszert és rákot okozhat.

Kokamidopropil-betain, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, antisztatikus, tisztítószer, felületaktív anyag, viszkozitásnövelő, habzó és haj- és bőrápoló szerként működik. A kókuszolajból származik, a bőr és a haj tisztításának a szerepe, mivel a víz tisztításához/eltávolításához a bőr felületén lévő zsírral és szennyeződésekkel keveri a vizet. Szem-, bőr- és tüdőirritációt okozhat. A Toxline és a PubMed Citations ezt az összetevőt a bőr szenzibilizáló potenciáljának értékeli, amely kontakt dermatitist okozhat. Így egyeseknél allergia alakulhat ki erre az összetevőre.

Nátrium-lauril-szulfát, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, felületaktív anyag, tisztítószer, emulgeálószer. Ez egy erős pezsgő is. A nátrium-lauret-szulfát veszélyes szennyeződéseket tartalmazhat, például etilén-oxidot (emlő-, méh-, agy- és leukémiarák) és 1,4-dioxánt (rák). A Sage Advice és a DermaDoctor szerint ez az összetevő komedogénnek tekinthető (3/5).

Laureth-4, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, felületaktív anyag, emulgeálószer, antisztatikus, maszkoló/szag bevonó funkcióval rendelkezik. A kozmetikai összetevőkről szóló vélemények (CIR) lehetővé teszik ennek az összetevőnek a használatát a kozmetikumokban, mindaddig, amíg a használat és a koncentráció tekintetében a legjobb eljárásokat követik. Szem-, bőr- és tüdőirritációt okozhat.

Szalicil sav, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, pattanásgátló, korpásodásgátló, hámlasztó, parfümösszetevő, hajápoló szer, bőrápoló szer, tartósítószer. Hámlasztó hatású, javíthatja a bőr szerkezetét és színét. A fokozott faggyúszekrécióval rendelkező területeken a szőrtüsző nyílásaira hat, és ily módon hasznos a pattanások kezelésében. Tanulmányok kimutatták, hogy a szalicilsav kevésbé ingerlékeny, mint az alfa-hidroxisavakat tartalmazó termékek.

Parabének: nátrium m etil-paraben, és közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevők. Tartósítószerként működnek, és az erjedés megakadályozásával vagy késleltetésével védik a kozmetikumokat és a testápolási termékeket a romlástól. Bár a parabének alacsony koncentrációban biztonságosnak tekinthetők, vannak olyan tanulmányok, köztük a Journal of Applied Toxicology folyóiratban, amelyek úgy vélik, hogy a parabének mellrákot okozhatnak. Az Egyesült Királyság kutatói a parabének magas koncentrációját találták az emlődaganatokban. Ez azért lehetséges, mert a parabének képesek átlépni a bőrgátat, nagyon könnyen elérve a keringési rendszert.

Benzil-szalicilát, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő illatanyag és UV abszorbeáló összetevő. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) jóváhagyta ennek az összetevőnek az ízesítőszerként történő alkalmazását az élelmiszerekhez való közvetlen hozzáadáshoz. Az 1223/2009/EU irányelv szerint ez az összetevő szerepel az allergén anyagok listájában.

limonén, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, oldószer és ízesítőszer, kétféle változatban kapható: fenyőillattal és narancsillattal. Nem mérgező, de levegővel érintkezve bomlik és kis mennyiségű oxidáló terméket képez, amelyek bőrallergiát okoznak.

linalool, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, egy aromaszer, amely elfedi/elfedi a szagot. Természetesen bizonyos növények, például menta, fahéj, citrusfélék termelik. Illatanyag-kutató Intézet Szakértői Testülete (REXPAN) korlátozza ezen összetevők használatát a parfümökben a potenciális érzékenység kialakulásának lehetősége miatt. Ekcémát okozhat a Sahlgrenska Akadémián (Svédország) 2009-ben bemutatott tanulmány szerint.

Hexyl CinnnamaA l, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, a parfüm összetevőjének és a szag elfedésének/elfedésének a funkciója. A kamillaolajból származik, allergiát okozhat. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) jóváhagyja ennek az összetevőnek az élelmiszerekben való alkalmazását. A Német Orvosi Dokumentációs és Információs Intézet (DIMDI) nagy koncentrációban ezt az összetevőt B osztályú allergénnek tekinti.