Hialuronsav a kozmetikában, mi az Elle számára

Az öregedésgátló kozmetikai sebészeti eljárásokban betöltött szerepéről a hialuronsav számos kozmetikai termékben is jelen van. Honnan származik? Mire való? Biztonságos? Számba vesszük.

kozmetikában

Honnan jön ?

A hialuronsav egy olyan molekula, amely 50-70% -ban természetes módon jelen van a bőrben (a dermis többet tartalmaz, mint az epidermisz). Gyártása állandó és valós forgalomban működik, amilyen gyorsan lebomlik, olyan gyorsan gyártják. Az öregedéssel a folyamat felgyorsul, és a hialuronsav mennyisége csökken a bőrben. Az arc és a test bizonyos esztétikai változásaiért felelős tényező, például a ráncok, a finom vonalak vagy a megereszkedett bőr megjelenése.

Mire való ?

A hialuronsav rugalmas kapacitásával és vízgazdagságával támogató szövetet képez, és kitölti a bőrsejtek közötti teret, ezáltal sima és lekerekített megjelenést kölcsönöz neki. A kozmetikában krémek, gélek, maszkok, tejek, szérumok összetételében használják, hidratáló, öregedésgátló tulajdonságai és feszesítő hatása miatt. Vízben gazdag, és a bőr öregedése miatt duzzadó és a barázdákat ismert, nagyon népszerű a kozmetikai márkák körében.