L; sáfrányolaj a szépség kedvéért

Az olaj eredete és összetétele pórsáfrány

fogyáshoz blog
A pórsáfrány a Közel-Keleten őshonos virágos növény. Ez egy színező növény, amely a sáfrányéhoz hasonló árnyalatot kínál. Magjait hasznosítják erényes tulajdonságaik miatt az élelmiszeriparban, valamint a természetes és biokozmetikumokban.

Az ezekből a híres magokból kivont olaj halványsárga színű, a mogyoróéhoz hasonló finom ízt és nagyra értékelt illatot kínál.
Nagyon gazdag zsírsavakban, linolsavban, olajsavban és palmitinsavban, tele van jótékony tulajdonságokkal a bőr és a haj számára. E- és K-vitamin-tartalma öregedésgátló hatással bír, és jótékony hatással van a vérkeringésre.


Milyen hatása van a bőrre és a hajra ?

A pórsáfrányolaj gyorsan behatol a bőrbe anélkül, hogy zsíros film maradna. Bőrpuhító ereje lágyítja a bőrt, hogy fogékonyabbá váljon az erényes elixír által kínált tápanyagellátásra.

A linolsav és az olajsav együttes hatása ennek az olajnak hatalmas antioxidáns erőt kölcsönöz, amely nagyon értékes az érett bőr számára. A pórsáfrányolaj valóban hatékonyan harcol a szabad gyökök feleslege ellen, amelyek az epidermális szövetek idő előtti öregedését okozzák. Ezekhez a tulajdonságokhoz hozzáadódnak a gyógyító és regeneráló erők, amelyek elősegítik a bőrsejtek helyreállítását és megújulását.