Nigella olaj Hogyan válasszuk ki, előnyei és felhasználása

A fekete magolaj használata a hagyományos orvoslásban és a szépség területén ősi. Ez a sok terápiás tulajdonságú olaj különösen kiváló pattanások és bőrproblémák kezelésére. Itt van minden, amit tudnia kell erről az értékes szövetségesről a bőr és a haj gondozásában.

Mi a fekete magolaj ?

A fekete köménynek is nevezett Nigella a ranunculaceae család aromás növénye, amelyet az ókor óta termesztenek Észak-Afrikában, de Egyiptomban és szélesebb körben a Közel-Keleten, Indiában is. A hagyományos orvoslásban a Közel-Keleten nagyon híres növény, a fekete mag az egyik legjobb gyógynövénynek számít. Terápiás erényei választott növényzé teszik a különféle gyógyszerek kifejlesztésére.

A fekete magolajat a növény magjának hideg sajtolásával nyerik. A főzésben, az orvostudományban vagy a bőr és a haj gondozásában is nagyra értékelik. Nagyon gazdag összetételének köszönhetően számos erénye van a bőr és a haj számára. Szépségtitok, amelyet a keleti nők generációk óta átadnak. Az ókori Egyiptom alatt ez is az elitek által választott olaj volt.

A fekete köménynek különféle fajai vannak. A kozmetikumokban a nigella sativa-t használják.

Nagyon aromás, a fekete magolaj illata a köményre emlékeztet. Illata és gyors behatolása miatt kiváló alap a masszázsolajok készítéséhez.

Tudtad ?

Mohamed próféta állítólag azt mondta a fekete köményolajról: "A fekete köményolaj a halál kivételével minden betegséget meggyógyít". Jól mutatja az olaj sok erényét.

hogyan

Milyen előnyei vannak a fekete magolajnak ?

A fekete magolaj előnyei szinte végtelenek a bőr számára. Az olaj minden szinten hat, és számos intézkedéssel rendelkezik a bőr ragyogásának és fiatalosságának fenntartására, az epidermisz gyógyítására és megnyugtatására.

Először is, az ősolaj a bőrbetegségek kezelésére ismert. Különösen ajánlott pattanások ellen. Tisztító, gyógyító, szeptikus, gyulladáscsökkentő tevékenységének köszönhetően elősegíti a tiszta arcszínt. Nyugtató tulajdonságai megnyugtatják a pattanások kitörésével járó kellemetlenségeket. Ellentétben azzal, amit gondolni lehet, ideális kombinált és zsíros bőrre, mert nagyon finom és átható, nem komedogén.