Paraffin szappanokban - tehát NEM; Szappanimalom

szappanokban

A dexonline.ro szerint a paraffin meghatározása a következő:

„PARAFFIN, paraffin, s.f. 1. Fehér, áttetsző szilárd anyag, amely telített szénhidrogének keverékéből áll, amelyet nyersolaj vagy szén desztillációjával nyernek, és amelyet gyertyák gyártásához, papír és szövet impregnálásához, vegyipari alapanyagként stb. 2. (La pl.) Alcani. - A fr. PARAFIN. "

Mondja valahol, hogy szappanokat lehet készíteni? Nem! De fekete-fehéren azt írja, hogy nyersolaj vagy szén desztillálásával nyerik.

Miért használják szappanokban és gyertyákban, amikor köztudottan rákkeltő anyag? Mivel kémiailag semleges. A "Parum" latinból származik és "túl keveset" jelent, és az "affinis" latinból is származik, és "affinitást" jelent.

Amerikai angolul "kerozinnak", kémiailag alkáli szénhidrogéneknek, brit angolul "paraffinviasznak" nevezik.

Bármi is legyen a neve, a paraffintartalmú termékeket kerülni kell! Tegyen félre olyan hirdetéseket és hamis cikkeket, amelyek szerint a paraffin pakolások jót tesznek a bőrének! Nem igaz!

Barátaink innen: Sideris nekik egy ideje volt egy ásványolajjal kapcsolatos bejegyzésük, és itt megtalálja az összes nevet, amely alatt a paraffint "elrejtik".

Az ásványi olajat (folyékony paraffin) 1807-ben desztillálta először egy kanadai geológus. Nagyon érdekesnek találtam, hogy a paraffinolajat egyfajta aszfaltból desztillálták. A híres geológus maga alapított céget, amely kerozin alapú energiát szolgáltat.

A paraffin az egész világon ismertté vált, ezért egy skót vegyésznek sikerült a paraffint szénből desztillálni, ami jelentősen csökkentette a paraffin előállítási költségeit.

A paraffin felfedezésének pozitív aspektusa, talán az egyetlen, hogy megjelenésével a bálnavadászat (amely évente jelentős kárt okoz nekik) jelentősen csökkent.

Őseink parafinolajat használtak lámpaként. Manapság pedig a sátorral járó hegyi rajongók paraffint használnak hordozható zseblámpákhoz és kampánytányérokhoz. Nem is beszélve az amish közösségekről, amelyek teljesen ellenzik az áramot, és paraffinolajat használnak minden napi tevékenységhez.

Tudom, hogy a "kerozin" szó neked ugrott. Akkor használjuk, amikor repülőgépekről vagy rakéták üzemanyagáról beszélünk.

Az iparban a paraffint oldószerként vagy kenőanyagként használják. A cirkusz "lángnyelői" paraffint is használnak bemutatóikhoz.

Mindazok után, amiket fentebb elmondtam ... Hozzá kell tennem, hogy NEM szabad semmilyen körülmények között vásárolni kozmetikumokat, amelyek paraffint tartalmaznak, nevétől függetlenül. Ne gondolja egy pillanatra sem, hogy ha babaolajat vagy baba sampont használ, akkor mentesül ez alól az anyagtól. Gondosan olvassa el a címkét!

Szappanimalom ehelyett valóban természetes termékeket kínál Önnek! Természetes szilárd vagy folyékony szappan parabének, edta, tiszta alkohol vagy paraffin nélkül! 100% -ban természetes termékek, színezékek, tartósítószerek és adalékok nélkül!