Pórsáfrányolaj tulajdonságai és előnyei; olaj - Ooreka
- Sáfrányolaj: aktív, számos előnnyel jár
- A pórsáfrányolaj jó közérzetű akciója
- Sáfrányolaj: hogyan kell használni ?

A pórsáfrányolaj csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik, mind a testen, mind az érzékeny bőrön, mind a sérült hajon. A pórsáfrány egy keleti őshonos virágos növény, amely vadonban található Iránban, Indiában, Egyiptomban, Ázsiában, Közép-Amerikában és Dél-Amerikában.
Virágait a Földközi-tenger medencéjében használják, csak tinktori tulajdonságaik miatt, amelyek a sáfrány színéhez nagyon közel álló sajátos színt adnak. Magjai viszont olajos tulajdonságai és tápértéke miatt nagyon népszerűek mind az élelmiszeriparban, mind a kozmetikumokban. Számba vesszük.
Sáfrányolaj: aktív, számos előnnyel jár
A pórsáfrányolajat a virág magjából vonják ki:
- Fehér-szürke színűek, nagy árpaszeműek és halványsárga színű olajat kölcsönöznek, kellemes illatú és íze némileg emlékeztet a mogyoróra.
- Nagyon gazdag linolsavban, az omega 6 családból, olajsavban, az omega 9 családból, valamint palmitinsavban.
- Tartalmaz továbbá E-vitamint, amely erős antioxidáns, valamint K-vitamint, amely elengedhetetlen a vérkeringéshez, a véralvadáshoz, az erek és a csontváz egészségéhez.
A pórsáfrányolaj jó közérzetű akciója
A pórsáfrányolaj a kiváló étrend-kiegészítő, különösen alacsony zsírtartalmú étrend esetén:
- Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, igazi zsírégetőként működik, csökkentve a szervezet koleszterin- és cukorszintjét.
- Ezenkívül serkenti az adipolektin hormon termelését, amely maga növeli izmaink glükózfogyasztási képességét.
- Koleszterinellenes hatásának köszönhetően erősíti a szív- és érrendszert. Serkenti az epehólyag aktivitását, és kiváló hashajtónak bizonyul.