Ricinusolaj az egészséges hajért és bőrért!
Míg a ricinusolaj közönséges tisztítószer volt, orálisan ma alig használják. Ez a növényi olaj viszont rendkívül érdekes a természetes kozmetikumokban. És jó hír, hogy sok helyzetben tisztán alkalmazható anélkül, hogy bonyolult receptekbe menne.

Az ekcéma, a magas vérnyomás, sőt a kozmetikai alkalmazás, a ricinusolaj és a ricinusmag is nagyon hasznos. Kicsi és nem hülye mag bemutatása.
Ricinusolaj: egészségügyi és szépségápolási eszköz
Ricinusmag: ne egyen
Az egész egy Kelet-Afrikában őshonos növényrel, a Ricinus communis-szal, a Hódfával kezdődik. Megtalálható a Földközi-tengeren és India környékén is. A növény ricinusmagot termel, más néven ricinusmagot.
Azonnal tegyünk elővigyázatosságot: SOHA ne egyél ricinusmagot, hányinger, hasi fájdalom, súlyos vese-, máj- vagy hasnyálmirigy-rendellenességek esetén halálhoz vezethet. A ricinusmagok halálosak a méreg, ricin. Miért kellene akkor erről beszélni? Mert a méreg az a hajótestben ! Tehát hagyjuk a munkát a szakemberekre és összpontosítsunkolaj görgő, magokból nyert.
Használja az orvostudományban
A magokat már régóta használják a hagyományos gyógyászat. Mindig érdekes erényeket tulajdonítunk nekik, és tanulmányozzuk őket ekcéma kezelésére, magas vérnyomás, a menopauza tünetei. A tanulmányok arra törekszenek, hogy részt vegyenek a rheumatoid arthritis, sclerosis multiplex, osteoporosis, diabéteszes neuropathia vagy akár emlőrák. Ezek érdekes utak, de nem napi szinten alkalmazhatók.