Ricinusolaj - természetes hashajtó és még több egészségem
Ebben az országban a ricinusolaj leginkább hashajtó hatásáról ismert. Ez egy népszerű természetes hashajtó. De csak nagyon kevesen tudják, hogy sok más pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Keserű íze miatt alig használja valaki az olajat salátákhoz.

A ricinusolaj tulajdonságai
A keserű ízű ricinusolaj viszkózus és nem keményedik meg. Bár vízben nem oldódik, mégis nagyon jól keverhető más anyagokkal. Így van ez többek között Sok kozmetikum része. Az olaj főleg ricinolsavból áll. Az olaj további fontos összetevői a linolsav, az olajsav, a különféle egyéb savak és a víz.
Különböző módszereket alkalmaznak a görgő előnyös összetevőinek felhasználhatóvá tételére. Erre a célra szulfonálás, lúgos hasítás, hidrogénezés, dehidrálás, észterezés, pirolitikus bontás és alkoxilezés alkalmas. Ezeknek a folyamatoknak a felhasználása a ricinusolaj céljától függ.
Érdekes tények a ricinusolajról
A ricinusolaj a természetes hashajtó, amelyet székrekedés ellen alkalmaznak. Ugyanakkor eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. Tisztító hatása van az egész testre. Az olajat a hagyományos orvoslásban és a természetgyógyászatban, valamint az iparban használják.
A ricinusolaj olyan növény, amelyet főleg Indiában termesztenek. A növény szereti a meleget és a sok esőt. Az azonos nevű ricinusolajat a ricinusolaj magjaiból nyerik. Az olaj négyféle minőségi kategóriában kapható. A legjobb minőségű olaj nagy tisztaságú és alkalmas belső és külső használatra.
A ricinusolajnak nem csak hashajtó hatása van
A ricinusolaj hatása annak minőségétől és az olaj felhasználási területétől függ. Az olaj nemcsak hashajtóként alkalmazható, de nagyon népszerű kozmetikai alkalmazásokban is. Arra használják Bőr- és hajápolás. A ricinusolaj számos krémben, testápolóban, testolajban és hajápolási termékben található.
A nagyon száraz és sérült bőr számára előnyös az olaj, ha önmagában felviszik a bőrre. A növényi olajat a népi gyógyászatban természetes hashajtóként használják. Remek méregtelenítő olaj.
Az iparban a ricinusolajat festékekhez, lakkokhoz és kenőanyagokhoz használják oldószerálló, vízlepergető és tapadó anyagai miatt.
A ricinusolaj összetevői
A ricinusolaj összetétele az olaj minőségétől függően változhat. Ez annak is köszönhető, hogy a ricinusolaj természetes termék. Az összetételt az alapanyagok és a feldolgozási módszer is meghatározza.
A növény a ricin és a ricinin toxinokat tartalmazza, amelyeket az olaj már nem tartalmaz.
A ricinusolaj legfeljebb 85% ricinolsavat tartalmaz. Ez egy triglicerid, más néven triricinolein. Különböző C18 zsírsavak gliceridjeit is tartalmazza. Ezek egyetlen karboxilcsoport vegyületei. A szénhidrogénláncok szinte mindegyik elágazó és különböző hosszúságú.
A ricinusolaj négyféle minőségben kapható. Egy átlagos minőségű olaj kb
89% ricinolsav, 4% linolsav, 3% oleinsav, 1% palmitinsav, 1% sztearinsav, 1,5% dihidroxi-sztearinsav, linolénsav és eikozénsav és 0,5% víz és egyéb szennyeződések.
Minél tisztább a ricinusolaj, annál jobb a minősége. A sok szennyeződést tartalmazó olaj rossz minőségű lesz. Az olaj kiválóan használható belül és kívül is.
A legjobb 3 ricinusolaj az Amazon-on
A legjobb ricinusolaj alábbi listájának lehetővé kell tennie következtetések levonását a ricinusolajok minőségéről és népszerűségéről az Amazon-on. A legjobb listánk meghatározásához igazolt értékesítési adatokat és vásárlói értékeléseket használunk az Amazon-tól. Az alábbi listában található ricinusolajokat az ügyfelek értékelték a legjobban. Egy pillanat alatt megnézheti, hogy melyik ricinusolaj a legnépszerűbb, és az ügyfelek értékelték és tesztelték a legjobban. Ezenkívül a jelenleg kedvezményes áron kapható ricinusolajok színkóddal vannak ellátva.