Szalicilsav - Doctissimo
Böngészője nem tudja lejátszani ezt a videót.

Arcjavításért fogadjon szalicilsavat! A kozmetikumokban valóban használják az elhalt sejtekre és a sejtek megújulására. A zsíros és/vagy pattanásos bőr és a korpás fejbőr ápolásának kiemelt hatóanyaga.
INCI név: Szalicilsav
A szalicilsav a kozmetikumok egyik leggyakoribb összetevője. Ez egy szerves elem, egy színtelen kristály, amely számos növényben megtalálható, például a fűz kérgében, amelyről a nevét kapta. A bőrápolásban lehet természetes vagy szintetikus eredetű.
A szalicilsavat keratolitikus hatásáért dicsérik, vagyis az epidermisz felszíni rétegeinek eltávolítására való képessége. Jelentős előnye a kombinációnak az olajos és hajlamos a tökéletlenségekre. Megszabadítja őket mindentől, ami stagnál, felszínre lép és eltompítja az epidermist.
Megjegyzés: A szalicilsavat fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt az orvostudományban is használják. Különösen az aszpirin fő hatóanyaga.
Milyen tulajdonságai vannak a szalicilsavnak ?
A szalicilsavat keratolitikus, hámlasztó, összehúzó, regeneráló, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt használják a kozmetikumokban. Nyugtató szerepet játszik az érzékeny bőr számára is, megnyugtatja a pattanásokra hajlamos bőr gyulladását. Tartósítószerként (a baktériumok szaporodása elleni küzdelem), hajbalzsamként, korpásodás elleni, maszkolószerként is működik. A bőrápolás (pattanás elleni, szemölcsök), valamint a haj (korpásodás) kialakításában is alkalmazzák.
Milyen funkciói vannak ?
A szalicilsav nehézsúlyú, a tökéletlen bőr kezelésében. Főleg keratolitikus hatására alkalmazzák. Úgy hat a bőr minőségére, hogy fellazítja és eltávolítja az elhalt sejteket, amelyek felhalmozódnak a stratum corneumon. Megszabadítja a mitesszerek, komedonok bőrét. A rendszeres használat elősegíti a bőr megújulását, szabályozza a baktériumflórát. És ne aggódjon, a szalicilsav nem kemény összetevő. Valóban gyulladáscsökkentő és irritációellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy minden bőrtípus jól tolerálja. Ezenkívül megnyugtathatja a fájdalmas pattanásokat és megnyugtathatja az érzékeny bőrt. Végül a hajtermékekben a szalicilsav megkönnyíti a frizurát, puhává és fényessé teszi a hajat.