Szódabikarbóna - A Cosmetik Naturelle et Compagnie

cosmetik

Ökológiai, gazdaságos és univerzális szódabikarbónát sok területen alkalmaznak. A kozmetikumokban különösen ismert a fogfehérítés, az izzadságra ható és gyengéden hámló hatás. Ez egy lúgosító összetevő is: széles körben használják a túl savas kozmetikai készítmények pH-jának emelésére. A szódabikarbóna nélkülözhetetlen összetevő a házi készítésű háztartási termékek készítéséhez is.

MI A SZÓDA BIKARBONÁTJA ?

A sokoldalú összetevő, a szódabikarbóna sokoldalúsága és sok tulajdonsága miatt ismert és értékelt. Először is, kristályainak gyengéd mechanikai hatása lehetővé teszi a bőr hámlását anélkül, hogy károsítaná. A szódabikarbóna másik fő tulajdonsága, hogy képes beállítani a kozmetikai készítmények pH-ját (azaz a vizes oldatok savasságának mértékét). Végül a szódabikarbóna tisztító: hatékonyan küzd a gombák ellen és blokkolja a baktériumok fejlődését. A szódabikarbóna ezért kiemelkedő szövetséges az izzadás, a penész, a fog plakk és sok szájfertőzés stb. Ellen.