Tökmagolaj a szépség tulajdonságaiért és előnyeiért

Hagyományosan a prosztata rendellenességeinek kezelésében vagy féreghajtóként használják a parazitózis ellen a gyermekeknél. A tök növényi olaj csodaszer számos betegségre, ugyanakkor kozmetikai olaj is, amelynek számos tulajdonsága és előnye van. Gazdagsága telítetlen zsírsav és be antioxidáns aktív különösen előnyössé teszi a érett és sérült bőr valamint gondoskodni róla törékeny és lelógó sörény. Ez egy mindenki számára megfelelő ápolóolaj, amely puhaságot, rugalmasságot és ragyogást biztosít a bőrszövet számára. Erősíti és serkenti a haj növekedését.

Szövetséges a hajhullás ellen

Rendkívüli tápértékkel (jó zsírokból, nyomelemekből, vitaminokból és antioxidánsokból áll) a tök növényi olaja választott összetevő a haj táplálására és fenntartására. Megkönnyíti a sérült hegyek javítását, és tovább lágyítja a durva és elevenített meneteket. Ez a természetes olaj több fényt kölcsönöz az unalmas hajnak.

A fejbőr ápolásában a tök növényi olaj mindenekelőtt csillapítja a kényelmetlenséget kiegyensúlyozza a faggyút hiperseborrhea esetén. Faggyúszabályozó hatásával eltömíti a pórusokat, megszabadul a faggyú feleslegétől és felfrissíti a fejbőrt. Ezután lassítja az eséseket és ösztönzi a növekedést.. Zsíros, száraz végű hajra erősen ajánlott.

Szövetséges a bőr öregedése ellen

A magas antioxidáns hatóanyag-tartalmú tökmagolaj késlelteti a bőr öregedését. A karotinoidok, az E-vitaminok és a fitoszterinek szinergiájának köszönhetően ez a csodálatos olaj megfogja a szabad gyököket, és megvédi a sejteket káros hatásuktól. Megőrzi a bőr kollagénjeit, és így megakadályozza a ráncok és sötét foltok kialakulását. A tökolaj fenntartja a jó hidratációt és a bőrszövet jobb rugalmasságát. Jelentősen javítja az érett bőr megjelenését.

Regeneráló szépségszövetség

A tökmagból származó tápláló, bőrpuhító és lágyító növényi olaj figyelemre méltó kozmetikai termék. Ragyogó arcszínt, selymes és rugalmas bőrt kölcsönöz neked. Ez a gyulladáscsökkentő olaj erősíti a reaktív bőr védelmét, ezért a legjobb, ha hajlamos az irritációra, bőrpírra és feszességre. Regeneráló, aktiválja a száraz szövet, repedések és repedések kijavítását.

szépség

Tisztán vagy a szokásos kozmetikumokkal együtt használva a Squash Oil mindent tartalmaz. Hasznos hatóanyagokkal csomagolva lehetővé teszi a haj- és bőrápolás széles körének megfogalmazását. Minden bőr- és hajtípusra alkalmas, további késedelem nélkül fedezze fel a természet e csodájának eredetét és erényeit.

Eredet és botanika

A tök vagy a "Cucurbita pepo" (botanikai név) a Cucurbitaceae család Mexikóban, Közép-Amerikában és Dél-Amerikában honos lágyszárú növénye. Ez a zöldség egy kúszó szárból áll, amely nagy szőrös leveleket támogat, és gyönyörű sárga-narancssárga virágokat. Nagy, gömb alakú, több lapított maggal rendelkező gyümölcsöt terem.

A tököt egész évben sós ételben fogyasztják, de édes is. Virágai, fiatal hajtásai és levelei ehetőek, többféleképpen fogyaszthatók, tölthetők, salátában vagy egyszerűen zöldségként használhatók.

Növényi olaj kivonása a Squash-ból

A gyümölcs olajmagjából kivonják a természetes tökolajat. Számos módszerrel lehet gyűjteni, beleértve hideg vagy meleg sajtolást, más esetekben oldószeres extrakcióval. Mindegyik eljárás lehetővé teszi a különböző minőségű tökolaj előállítását. A legjobb növényi olaj és prémium minőség elérése érdekében, hideg extrakció vagy mechanikus nyomással előnyösebb. Ez a folyamat őrzi meg legjobban a növényi olaj jellemzőit és természetes tulajdonságait. A hő és a vegyszerek figyelmen kívül hagyásával tiszta, szűz és 100% -ban természetes olajat ad. A kozmetikai olaj minőségének biztosítása érdekében ne habozzon, forduljon kereskedőjéhez a squasholaj eredetéről, amelyet kezelni szeretne.

Ezenkívül a tökmag hideg sajtolással nyert növényi olaja megkülönböztethető a barnától a barnáig változó színnel, kissé vastag, de meglehetősen átható tapintással és a tökre jellemző enyhe illattal. Ez a növényi olaj nem komedogén. Az alkalmazás után nem tömíti el a pórusokat és nem hagy zsíros maradványokat.

Biokémiai jellemzői

A tökmagolaj biokémiai sajátosságai érzékenyek a variációkra. A termelés körülményei erősen befolyásolják őket, azonban a jó növényi olaj általában magas százalékban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, különösen linolsavat. Magas koncentrációban tárja fel az antioxidánsokat, pontosabban az E-vitamint, a karotinoidokat és a fitoszterineket. Ezeknek a növényi molekuláknak a kombinációja erényes kozmetikai olajat eredményez.

A sütőtök növényi olaj biokémiai jellemzői:

  • Többszörösen telítetlen zsírsav: linolsav (omega 6): 40–60%
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav: olajsav (omega 9): 25–40%
  • Többszörösen telítetlen zsírsav: linolénsav (omega 3): 5–15%
  • Telített zsírsav: palmitinsav: 5–10%
  • Magas E-vitamin, karotinoid és fitoszterol tartalom