В– · вћЎпёЏ Teafaolaj tanácsok - tippek, trükkök; Termékajánlat рџЏ…

Áttekintés:

A teafa növényi olaja ajánlott, amikor a Gyulladás vagy bőrirritáció kezelése megy. Sok háztartásban állandó helye van a gyógyszeres szekrényben. De vásároljon teafaolajat? A következőkben elmagyarázzuk, hogy milyen olajról van szó, honnan származik és miből nyerhető. A következő lépés annak meghatározása, hogy a teafaolaj milyen hatást fejt ki. Ebből a célból alaposabban megvizsgálják a különböző olajfajtákat és azok különbségeit. Ide tartoznak a természetes és szennyezett olajok közötti különbségek, a különböző növények, amelyekből származnak, valamint a terpinen-4-ol különböző szintjei és jelentősége. Megmagyarázza, hogy milyen lehetséges alkalmazások vannak, és pontosan hogyan gyakorolják ezeket. Végül a különböző alkalmazási területeket, az adott dózist vagy felhasználást és magát a hatását tárgyaljuk.

tanácsok

1. Mi a teafaolaj?

tanácsok

A teafaolaj olyan illóolaj, amelyet az ausztrál teafa leveleiből vagy a mirtusz család bizonyos növényfáiból nyernek. Az ausztrál őslakosok eredetileg az ausztrál teafa (Melaleuca alternifolia) leveleit használták olyan betegségek és állapotok kezelésére, mint a láz, az influenza, a megfázás és a székrekedés. Az őslakosok számára a teafa egy álomkori lényt testesített meg, aki erőt öltött magába. Természetes gyógyszer megszerzése érdekében a leveleket felforralják, majd belélegzik, vagy a kapott sört kortyolgatják. Magát az olajat először 1925-ben vonták ki, és annak tartották alternatív antiszeptikum a fenolhoz, mielőtt a penicillint feltalálták volna. A penicillin és az antibiotikumok feltalálásával azonban a növényi gyógyszer hamar háttérbe szorult. Az olaj most visszatér természetes természetes és gyógynövényes gyógyszerként. Az olaj megszerzése érdekében a fa leveleit és hajtásait desztilláljuk. Körülbelül egy liter olajat nyerünk 100 kg-ból.

2. Hogyan működik a teafaolaj?

tanácsok

  • antibakteriális,
  • vírusellenes,
  • fungisztatikus,
  • virustatikus,
  • fertőtlenítő,
  • gyulladáscsökkentő és
  • könnyű fertőtlenítő

Tulajdonságok, ezért a természetgyógyászatban alkalmazzák különböző alkalmazási területeken. A teafaolaj hatását a kozmetikai területen is nagyra értékelik ezen tulajdonságok miatt.

Összetevői közé tartozik

  1. Terpinen-4-ol,
  2. Terpinene,
  3. Terpineol és terpinolén
  4. Mircén,
  5. Pinene,
  6. Phellandras,
  7. P-cimén,
  8. Limes
  9. 1,8-cineol és
  10. Cineole.

3. Melyik teafaolaj a legjobb?

teafaolaj

Különböző típusú olajok léteznek. Csak mire kell figyelni, amikor teafaolajat vásárol?

Megkülönböztetnek természetes és tisztátalan olajat. A 100% -ban természetes olaj az ausztrál Melaleuca alternifolia teafából származik. A tisztátalan olajat hígították vagy dúsították más anyagokkal, parfümökkel vagy vegyszerekkel.

Vannak olyan rokon olajok is, amelyeket „teafaolaj” néven árulnak. Ezt az olajat a növényi nemzetségek fáiból nyerik, mint például a mirtuszcsaládba tartozó Baeckea, Kunzea, Leptospermum és Melaleuca. Ez utóbbiak közé tartozik például a cajeputolaj vagy a különféle Melaleuca fajok niauliolaja, a Kunzea ericoides nemzetség Kanuka olaja vagy a déli tengeri mirtusz manukaolaja.

Megkülönböztetnek olyan olajat is, amelynek terpinen-4-ol-tartalma nagyobb és kevesebb mint 30%. A terpinen-4-ol-tartalom releváns az antiszeptikus és antimikrobiális tulajdonságok szempontjából.

Az ausztrál teafa természetes olaját tartják a leghatékonyabb olajnak. Magas a terpinen-4-ol tartalma (kb. 30-40%), és nem tartalmaz további vegyszereket.

A legnépszerűbb teafaolajok közé tartozik az ISUDA természetes olaja (30 ml), a tengeri tisztaságú ausztrál Hofmann's olaj (60 ml) és a Naissance természetes olaja, amelyet a Soil Association szerves tanúsítvánnyal rendelkezik.