A glikolsav előnyei, ajánlások, óvintézkedések

A glikolsav a cukornád származéka, az AHA családba tartozik (alfa-hidroxisavak), és főleg arckezeléseknél alkalmazzák. A tejsavval vagy a szalicilsavval ellentétben a glikolsavnak sokkal kisebb molekulái vannak, amelyek lehetővé teszik a bőrbe való behatolást és gyorsabb eredményt nyújtanak.

glikolsav

Milyen előnyei vannak a glikolsavnak a bőr számára?

A glikolsavat hámlasztó termékekben használják (legfeljebb 4% -os koncentrációban), de nagyobb koncentrációkban is, ha szépségszalonokban használják. Az alábbiakban bemutatjuk a glikolsav főbb bőrelőnyeit:

A glikolsav ragyogást kölcsönöz a bőrnek

A korai öregedés vagy a száraz bőr megzavarhatja bármely bőr megjelenését. A glikolsavtermékek enyhébbek, mint a hagyományos hámlasztók, mert feloldják azt a "ragasztót", amely az elhalt sejteket az epidermiszhez köti. Használat után a bőr ragyogást fog sugározni.

A glikolsav csökkenti a pórusméretet

A glikolsav segít megtisztítani a pórusokat, csökkenti méretüket és alakjukat, feloldva a felesleges sminket, szennyeződéseket, port, zsírokat és faggyúkat.

A glikolsav csökkenti a bőr elszíneződését

A glikolsav termékek használata segít csökkenteni a pigmentfoltokat, az elszíneződést és a melaszmát. Ahhoz, hogy élvezhesse ezt az előnyt, glikolsavat, tejsavat, borkősavat, citromsavat és szalicilsavat tartalmazó koktélt kell alkalmaznia.

A glikolsav javítja a bőr megjelenését

Ha érdes bőrű az érintése, előnyös lehet a glikolsav hatása. Alkalmazása serkenti a sejtek képződését és "szintezi" a bőrt, egységes megjelenést kölcsönöz.

A glikolsav kezeli a pattanásokat

A glikolsav megbízható szövetséges a pattanásokra hajlamos bőr számára. Ez az anyag gyorsan behatol a bőrbe, csökkenti a pattanások terjedését, serkenti a sejtképződést, felgyorsítja a bőr gyógyulását és segít csökkenteni a pattanások hegeit.

A glikolsav öregedésgátló hatású

A glikolsav kulcsfontosságú összetevő számos öregedésgátló hámlasztó kezelésben. Serkenti a kollagén és az elasztin termelését, amely szilárd és egészséges megjelenést kölcsönöz a bőrnek (a glikolsav alapú szalon termékek csökkentik a finom vonalakat és a ráncokat). Jó tudni, hogy ha ilyen kezeléshez folyamodik, akkor legalább 30-as fényvédő faktorral ellátott krémeket kell alkalmaznia.

A glikolsav csökkenti a follikuláris keratózis tüneteit

A glikolsav segítséget jelenthet, ha follikuláris keratózisban szenved, amely népi nevén "csirke bőr", és amely az alsó karok kis duzzanataival és viszketésével jár. A látványos eredmények elérése érdekében hagyja el a csiszolóradírt, és lefekvés előtt használjon glikolsav alapú oldatot.

A glikolsav megakadályozza a szőrszálak megjelenését a bőr alatt

A glikolsav alkalmazásával a bőr alatt megnövekedett haj és a hónaljban vagy a bikini területén megjelenő apró vöröses duzzanatok megelőzhetők. A legtöbb ilyen oldat 3% glikolsavat és kisebb mértékben boszorkányt tartalmaz (csökkenti a bőrpírt és a gyulladást).

A glikolsav világosítja a bőrt

A glikolsav helyi alkalmazása eltávolítja az elhalt sejteket és csökkenti a tüsző pórusainak nagyságát, ez két dolog segíti a bőr tisztítását és ragyogását.

A glikolsav hidratálja a bőrt

Az évek múlásával az arc, a kéz vagy a láb bőre kiszáradni kezd. A glikolsav eltávolítja az elhalt sejteket, megnyújtja a bőrt és mélyen hidratálja a bőrt.

A glikolsav hámlasztja a bőrt

A glikolsav talán egyik legismertebb előnye, hogy képes hámlasztani a bőrt. Ez a sav "megszakítja" az elhalt sejtek közötti kötelékeket, és ezáltal elősegíti azok kiküszöbölését, serkenti az új sejtek termelését, így az arc tiszta és fényes lesz. Az elhalt sejtek felhalmozódásával jellemzett unalmas réteg alatt a glikolsav finom tapintást és rugalmas arcszínt mutat.

A glikolsav segít felszívni más bőrápolási termékeket

A glikolsavat önmagában hámlasztóként és kezelésként használják, mielőtt más kozmetikai kezeléseket alkalmaznának, amelyek táplálják a bőrt. Még a smink is jobban mutat, miután hámlasztotta bőrét glikolsavval.

Hogyan használják a glikolsavat?

Leggyakrabban a glikolsavat krémek vagy hámlasztók részeként vagy a kozmetikai irodában használják hámlasztás formájában (kb. 10% -os koncentrációban) vagy agresszív kezelésekkel a pattanások vagy a korai öregedés jelei (legfeljebb 50%).

A glikolsav meglehetősen agresszív, ezért nem ajánlott otthon maszkot vagy hámlást készíteni. Ezenkívül a glikolsav minden egyes használata után ajánlott olyan krémet használni, amelynek UV-védelmi tényezője legalább 30.

Ki használhatja a glikolsavat?

Általában bárki, akinek komplex dermatológiai problémái vannak (ha érzékeny a bőre vagy a rosaceája van, kerülje), igénybe veheti a glikolsav-kezeléseket. Bármilyen bőrtípusra alkalmas, de különösen érett bőrre ajánlott. Ha érzékeny bőre van, és továbbra is glikolsavat szeretne használni, keressen olyan terméket, amely ötvözi aminosavakkal.

Mit kell tudni a glikolsavról használat előtt?

A többi kozmetikai kezeléshez hasonlóan a glikolsav alkalmazása saját figyelmeztetésekkel jár. Ha túl magas glikolsav-koncentrációjú kozmetikai terméket használ, akkor nagy az esély arra, hogy a bőre elvörösödik vagy hámlani kezd, hiper-pigmentáció vagy akár hegek jelennek meg (előzőleg a bőr egy kis részére kenje be ezek a mellékhatások).

Továbbá, ha A-vitamint vagy pattanásos gyógyszert szed, a bőre túl érzékeny lehet, és fennáll az irritáció veszélye. Továbbá, ha Retin-A, adapalén vagy más hámlasztó hatású anyagokat használ, akkor kerülje a glikolsavat.

Tartós hatások esetén a folyamatos használat a titok. Az első hatások körülbelül 2-3 hét múlva jelentkeznek, és körülbelül 6-8 hónapig tart a bőr megjelenésének megváltoztatása.

A glikolsavat évek óta használják kozmetikai szerepére. Az anyag minden bőrtípusra alkalmazható, kivéve az érzékeny bőrt és azokat, akiket krónikus dermatológiai problémák (pl. Rosacea) érintenek, ez a varázslatos összetevő elengedhetetlen a bőr hámlasztásához, a sejtek regenerálódásához és az idő előtti öregedés jeleinek csökkentéséhez.