Aktivált szén a bőr számára Barkácsolási tippek és receptek - NIVEA

Az aktív szén számos kozmetikai termékben megtalálható. Itt megtudhatja, hogyan használhatja a port otthon is, és hogyan készítheti el saját maga a fekete maszkokat és bozótokat.

barkácsolási

Aktivált szén kozmetikumok: kényeztesse a bőrt és a hajat

Ősi otthoni gyógymód

Az ókori egyiptomiak, rómaiak és görögök már aktív szenet használtak. Különösen fekete port használtak házi gyógymódként a sebek fertőtlenítésére.

Mi az aktív szén?

Az aktív szén, más néven szén-A finomszemcsés, többnyire növényi eredetű szén (gyakran fa- vagy kókuszhéjból nyerik). Különlegessége: a gyártási folyamat során egy kémiai folyamat biztosítja, hogy az aktív szén finom pórusszerkezettel rendelkezzen szivacs formájában, így képes megkötni más anyagokat.