Dióolaj Az egészséges olaj hatása és alkalmazása

2018. szeptember 23, írta Charlotte Stiebritz Kategóriák: Táplálkozás

dióolaj

A dióolaj nemcsak a konyhában használható, hanem a kozmetikumokban is. Itt elmondjuk, hogyan működik és hogyan kell helyesen használni.

Dióolaj: kiváló minőségű és sokoldalú

A dióolajat különösen kiváló minőségű, nemes olajnak tekintik, világossárga színe és viszonylag vékony állaga jellemzi. Keserű, diós íze miatt különösen nagyra értékelik a francia konyhában, de másként is felhasználható Természetes kozmetikumok-Használandó termék.

Dióolaj hatása

A dió magas, akár 62% -os zsírtartalma miatt ideális olajkészítéshez. A dió "jó zsírokat" tartalmaz - pontosabban elsősorban az omega-3 zsírsavakat, amelyek a telítetlen zsírsavak tartoznak.

Ezek a zsírsavak nélkülözhetetlenek, és maga az emberi test nem tudja azokat előállítani. Rendszerint halak fogyasztásával fogyasztják őket - különösen a vegetáriánusok vagy a vegánok növényi alternatívákat alkalmaznak. A dióolaj ideális itt, mert Dió az összes diófélék közül a legmagasabb a linolénsav, egy speciális omega-3 zsírsav aránya.

  • Az omega-3 zsírsavak elősegítik a vérkeringést, és például megakadályozhatják a trombózist, támogathatják a véráramlást és csökkenthetik a véráramlást Koleszterinszint hozzájárul.
  • Ezenkívül a dió különösen gazdag E-vitamin, amely megvédi a test saját sejtjeit és serkenti a zsíranyagcserét. A dióolaj szintén hozzájárulhat a vér lipidszintjének csökkentéséhez.
  • A dióolaj is tartalmaz Biotin vagy B7-vitamin, amelyre a szervezetnek szüksége van a keratin előállításához: támogatja az egészséges növekedést bőr, Haj és Körmök.
  • Kisebb mennyiségeket találhatunk a dióolajban is cink-, a bőr és a haj szempontjából is fontos kálium, ami különösen fontos a szívizom funkcionalitása szempontjából.

A dióolajban található különféle zsírsavak aránya a testre gyakorolt ​​pozitív hatásuk szempontjából sokkal kedvezőbb, mint például Olajbogyó- vagy napraforgóolaj. A telítetlen zsírsavak, vitaminok és nyomelemek kiegyensúlyozott kombinációja miatt a dióolaj igazi csodaszer az érrendszeri lerakódások megelőzésére és így tovább Szív-és érrendszeri betegségek megelőzni.

Így használhatja a dióolajat

Klasszikusként használhatja a dióolajat Fözőolaj vagy kozmetikai termékként használható.

  • Mivel nem nagyon melegszik fel, nem szabad sütéshez vagy mélysütéshez használni az olajat. Inkább a hidegkonyhára alkalmas: az erős, diós íz különösen jól passzol hozzá Bárány saláta vagy finomítani a krémeseket Levesek.
  • Használhatja az olajat a bőrön is: Gyorsan felszívódik, és újra kiszáradhat, megrepedhet sima csináld. Ezen túlmenően állítólag a dióolaj bőrre kenése a ráncok megelőzésében is segít.
  • A dióolajat a hajápolásban is használják: Ha a szokásos hajmosás során egy kis dióolajat is használ, akkor a haja puha és csillogó megjelenés.

Fontos: A dióolaj hidegen és melegen sajtolva egyaránt kapható. A hidegen sajtolt olajat a gyártás során nem hevítették, ezért az egészséges összetevők és az intenzív aroma marad - ha ezek az előnyök fontosak az Ön számára, akkor válassza a hidegen sajtolt változatot.

Vásároljon dióolajat a lehető legjobban regionális és ökológiai szempontból

A dió ebben az országban is termeszthető, de az itt vásárolható dió szinte kizárólag importáruk. A legtöbb dió az Egyesült Államokból származik importált, ahol ő minden helyről a aszály gondterhelt Kalifornia - ez nem más környezetbarát.

Dióolaj vásárlásakor ezért tanácsos alaposabban megnézni, és olyan terméket választani, amely egyrészt ökológiailag másrészt pedig Európán belül gyártották: Franciaország például a dió népszerű termesztési területe.