LONICERA JAPONICA (MÉZ) .VIRÁGKIVONAT

Szinonimák: LONICERA JAPONICA (MÉJSZAKAS) VIRÁGKIVONAT, LONICERA JAPONICA kivonat; JAPÁNI MÉLSZIVATKIVONAT; LONICERA (MÉZ). LONICERA-KIVONAT; LONICERA JAPANICA kivonat; LONICERA JAPANICA VIRÁGKIVONAT

virágkivonat

funkciókat: Bőrápoló szer

A Lonicera japonica a lonc faj, más néven Isten Anyja keze.

A hagyományos kínai orvoslásban a loncot tartják az egyik legfontosabb növénynek a mérgek szervezetből történő felszabadításához.

A japán loncot elsősorban gyulladáscsökkentő, antibakteriális és nyugtató tulajdonságai miatt alkalmazták. Kínai tudósok felfedezték, hogy a lonc-kivonatnak az a tulajdonsága is, hogy blokkolja az UV-sugarakat.

A Lonicera japonica kivonatot gyakran használják különféle bőrápolási kozmetikumok összetevőjeként, mert ez a növény kiváló öregedésgátló és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik.

A lonc antibiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, és felhasználható baktériumok által okozott fertőzések, valamint más típusú gyulladások és fertőzések kezelésére.

Biztonsági/összetevő besorolás:

  • A kozmetikai formulákban alkalmazott növényi és növényi összetevők általában gyengédek és biztonságosak. A kész kozmetikai termék forgalomba hozatala előtt meg kell magyarázni az egyes összetevők biztonságosságát a 21 CFR 740.10 szerint. A kozmetikai összetevők biztonságának indoklása tartalmazhat szem- és bőrirritációs vizsgálatokat, valamint allergén és mutagén hatásokat, a tervezett alkalmazástól vagy felhasználástól függően.