Méhkas termékek kozmetikában - A Bio Linéaires szakmai magazin a pontokról

Ossza meg ezt a cikket

termékek
Az emberek az idők hajnala óta használják, és különleges aurát élveznek. A méhészeti termékeket széles körben használják a kozmetikumokban. Természetesen méhviasz, de többek között méz és méhpempő is. Megérdemlik-e a figyelmet, amit nekik adunk ?

Az egyik legrégebbi emberi "hódítás"

Az emberek és a méhek kapcsolata meghaladja az írott memóriát: Dél-Afrikában egy körülbelül 40 000 éves barlangban használt méhviasz nyomaira bukkantak. A mezőgazdaság születése előtt tudjuk, hogy az első vadászó-gyűjtögetők, a mezőgazdaság születése előtt, szintén méhészek voltak, a méz a legtávolabbi őseink ételeinek része volt. Kozmetikai termékek esztétikai vagy rituális használatra, szintén az ókori emberi történelemhez tartozik, méhészeti termékek szintén nagyon korán használták.

A használat ma megmaradt, mézet és méhviaszt használtak így a test vagy az arc szőrtelenítésére. A mézet is használták szépségmaszk, társult, összekapcsolt, társított valamivel növényi olajok vagy a növényi kivonatok. A hagyomány szerint ayurvédikus, többek között sokak kezelésére használták bőrbetegségek, mint'ekcéma vagy hegek, kezelni őket fekete pöttyök, felkészülni arctisztítók, hidratáló kenőcsök, hajápolás. Ie. 3000-ben a jól menő kínaiak színes keverékkel díszítették körmüket gumiarábikum, zselatin, tojás és méhviasz. 500 körül J. C., Tao Hongjing, a taoizmus egyik mestere támogatta az a pollenkeverék, mézet és bort a bőr szépítésére. A reneszánszban pedig fekete kén, timsó és méz kombinációját alkalmazták a haj festésére.

Egyre több termék

Ma méhészeti termékek - méz, méhviasz, méhpempő, virágpor, propolisz, sőt méhméreg - nem tűntek el a kozmetikumokból, éppen ellenkezőleg. Egyre többet használják, egyrészt azért, mert a tudósok alaposan tanulmányozzák őket, másrészt azért, mert a nekik tulajdonított erények nagyon változatosak, a hidratáló tulajdonságok antioxidánsokkal, keresztül antibakteriális. Ezen felül ez az állapot " ezer éves összetevők: "100% -ban természetes és tiszta, általában tökéletesen biztonságos, megnyugtató egy olyan időszakban, amikor egyre nagyobb az aggodalom a bőrére tett dolgok eredete miatt. Végül itt van egy ínyenc termék és egy örömtermék képe, különösen a méz esetében.

Számtalan olyan márka létezik, amelyek megbíznak a méhészeti termékekben, főleg Franciaországban, egy erős méhészeti hagyományokkal rendelkező országban. Ez Németországban is igaz, de mivel szomszédainkat erősen befolyásolja a vegán és hogy ezek a kaptár összetevői állati eredetűek, a tanúsított kozmetikumok kevésbé erős.

édesem

Az egyik leggyakrabban használt eszköz a méz (INCI név: „Méz” vagy „Mel”). A virágok nektárjából nyert, mézelő méhek által kiválasztott viszkózus folyadék főleg cukrokat (78–80%) és általában 12–18% vizet tartalmaz. Vannak még szabad aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok, különféle antioxidánsok (flavonoidok) valamint enzimek és tényezők természetes antibiotikumok.

Fő feladata, hogy bőrpuhító legyen (puhítja és puhítja a bőrt), társítva azzalhidratáló (növeli a bőr víztartalmát). Ez is nedvesítőszer, mivel fenntartja a termék és a bőr víztartalmát. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy valóban antiszeptikus, antimikrobiális, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, hidratáló, regeneráló, gyógyító stb. Arra is képesjavítja azon anyagok tulajdonságait, amelyekhez társul. Tökéletesen biztonságos összetevő, alkalmas minden bőrtípusra, semmilyen korlátozás vagy különleges alkalmazási feltétel nem vonatkozik rá.

A kozmetikában nagyon széles termékválasztékban használják, még hasznosabb azoknál, akik nem mossák le magukat: krémek és testápolók az arcra és a testre, tisztítószerek (szappanok), babatermékek, fürdőkádakhoz, napenergia, smink, hajápolás és még parfümök.

Méhviasz

A viasz a legszélesebb körben használt méhészeti termék, mind aktív anyagként stricto sensu és as adjuváns. Ez a viasz, amint a neve is mutatja, a méhek által a kaptár sejtjeinek felépítésére termelt, közel áll a növényi viaszokhoz (karnauba, kandelilla, rizs stb.). Vízben nem oldódik, hideg alkoholban kissé oldódik, de forró alkoholban és más oldószerekben oldódik, főleg észterekből (palmitát, oleaát stb.), Természetes szénhidrogénekből és zsírsavakból áll.