A fogó profilja, tenyészidőszak, táplálék, fogoly képek, bemutatás

A fogó (Perdix perdix) a fácánszerű családhoz tartozik. A kishaló egy lakó madár, de ma már ritkán látni. Ötven évvel ezelőtt a fogoly nem volt ritka a terepen, szinte egész Európában és Ázsiában is elterjedt volt. Manapság a fogók előfordulása Németországban annyira csökkent, hogy egyes régiókban kihalt. További információ a témáról az Élőhely és ellenségek c. A kb. 31 cm-es páva kissé kisebb, mint a vörös pápa. Hogyan néz ki a fogó? Mutatok néhány képet a megjelenésről, a leírásról és az elszántságról.
Ha csak azt keresi, hogy hol és mikor szaporodnak, mit esznek, a szaporodási/párzási időszakot, a tenyészidőt, a tengelykapcsolót, a méretet, az életkort, a súlyt, az ételt vagy a szárnyfesztávolságot, akkor nézze meg az alábbi gyermekeket:.

fogoly

A fogoly megjelenése

A fogoly, mint minden csirke, testes testű, rövid faroktollakkal. A hím kakast is hívta, a nőstény pedig tyúknak is szinte ugyanúgy nézett ki. Méret és súly szerint különböznek egymástól. A nőstény valamivel nagyobb és nehezebb. Most a tollazat megjelenéséről. A kifejlett madarak (hímek) fehér arccsíkkal (szem fölött). A test szürkés, sötét vonalakkal, a szárnyak fehér szegéllyel. A fogók hasán észrevehető sötét, patkó alakú folt található. A folt sokkal erősebb a hímben, mint a tyúkban. Az arc narancsbarna, a szem sötét, a csőr erős, a lábak pedig barnák.

Partida élőhely

Mutatok néhány képet a fogak élőhelyéről. Rajta láthatja, hogy kell kinéznie a németországi élőhelyének, hogy a fogók ne pusztuljanak el teljesen. A mezőgazdaság sokat tett a farka élőhelyének elpusztításáért. A mezővelőben szinte eltűntek az élcsíkok (ráncok), és a növényvédő szerek (növényvédő szerek) alkalmazása miatt a vadon termő gyógynövények eltűntek, a fogóknak pedig nincs mit enniük és kihalnak. Jelenleg egyre több fácán tűnik el látómezőnkből ugyanezen okból. Hogyan pusztítjuk el a saját táplálékbázisunkat (élőhely-mérgezés).

Udvarlás, hírnév, tenyésztési magatartás és táplálék

Most a fogoly életmódjára. A fogoly udvarlására márciusban és áprilisban kerül sor. Messziről hallani a hímeket. A hang shak, shak, shak vagy chuk, chuk, chuk. A hívás felrobbantásakor ripripriprip. Udvarlás közben a hímek dombon állnak, vagy fán vagy bokron ülnek. Ha egy másik férfi megközelíti a meglévő nőstényeket, akkor harc folyik a földön. A múltban több mint húsz fogoly csoportját látták udvarolni. Ma örülhet, ha lát egy párat.

A fogoly májustól júniusig egy éves fészkel. A fészek a földön van. Ez egy üreg, amelyet a növény száraz részeivel helyeznek el. Ha az első tengelykapcsolót elpusztítják a ragadozók, akkor a következő tengelykapcsoló következik be. A fogó 8-20 zöld-szürke tojást rak. A nőstény egyedül tenyészik. Az inkubációs periódus körülbelül 24 nap. A fiatal fiókák azok közé tartoznak, akik a fészek elől menekülnek. Amikor kikel az utolsó csaj, mindenki együtt megy ételt keresni. Az első napokban a fiatal fiókákat újra és újra nyájba verik (a tyúk tollai alatt melegítik). Mit esznek a fogók? Az étel fiatal növényi hajtásokból, sokféle vadon termő gyógynövény magjából, rovarokból, férgekből, pókokból és néha csigából áll.

A fogó ellenségei

Hogy kell, hogy legyen, az emberek a fogoly ellenségeinek listáján vannak. Nem elég, hogy a birka az emberek miatt elveszíti élőhelyét, vadásznak rá, és gyakran a tenyészhelyen is zavarják. A foglyokat, akárcsak a mai fácánokat, vadászatra tenyésztik, és szabadon engedik. Nemcsak vadászatra engedik őket, hanem újrabeépítésre is olyan területeken, ahol a fogók kihaltak (rovarirtók, rovarirtók miatt). A természetes ellenségek közé tartoznak például a fertőző betegségek, az időjárás, a paraziták, a róka, a borz, a mosómedve kutya, a hermelin, a patkány, a vaddisznó, a sólyom, a baglyok, a ragadozó madarak és a corvids.

Mivel gyakran kérek profilokat, most van egy kis profil a gyerekeknek a fogáról és a névről is, különféle nyelveken, például latinul, angolul, spanyolul, franciául és olaszul.

Partridge posztert akart

Tudományos név: Perdix perdix
Család: fácánok/fogók
Angol neve: Partridge
Spanyol név: Perdix pardilla
Francia neve: Perdrix grise
Olasz neve: Starna
Előfordulás: Európa, Oroszország, Ázsia
Élőhely: kultúrtáj, puszta, puszták
Mérete: 31 cm
Súly: 450g
Szárnyfesztávolság: 48 cm
Sebességek: a madarak sebessége alatt
Szexuális érettség: 1 év
Fióka: 1 éves fióka
Szaporodás/párzási időszak: áprilistól májusig
Tenyészidő: májustól júniusig
Minden a fészkekről
Tenyészhely: talaj
Tojások száma/tengelykapcsoló mérete: 8-20
Inkubációs periódus: 24 nap
Fészkelés időtartama: fészek kitérők
Táplálék: magvak, növényi hajtások, bogyók, rovarok, férgek, csigák
Ellenségek listája: rovarölők, rovarirtók, éghajlatváltozás, fertőző betegségek, paraziták, emberek, róka, nyest, vaddisznó, ragadozó madarak, corvidák, baglyok, nagy sirályok
Vándormadár: Nem.
Kor: 10 év várható élettartam
Minden, ami a madarak vedlésével kapcsolatos
A fogoly öt érzéke
További információ a csirkemadarakról és a csibékről a ptarmigan között.

Képek a fogó megfigyelésekről

Gyakran kérdezik tőlem: "Találtam egy beteg fogat, mit tegyek?" A választ megtalálhatja a Vogel által megtalált gyakran feltett kérdések részben - Mit tegyek?

Szórakozzon az oldalaimon, például a madárvilág különleges tulajdonságaiból vagy a gumiból.

Ha szeretne valamit megtudni a madarak ismeretéről, látogasson el az oldalamra: Mit tudnak a madarak és az intelligens varjak. Webhelyem nagyon népszerű az óvodai, körzeti iskolai, középiskolai, egyetemi és iskolai projektek számára, amelyek előadásokat és esszéket tartalmaznak a biológiában, az állattanban, a szépirodalomban, a fajprofilok, a munkalapok és a prezentációk, illetve a biológia órákon szereplő esszék számára. . Itt mindent megtalál a profilmintához (általános iskola, középiskola, középiskola) a madarakról. Az én oldalamat, a fogást (vadmadarak) is használják a németországi vadászpróbához való tanuláshoz.
Extra madároldalak vannak az óvodáskorú és az általános iskolai gyermekek számára, pl. Csibék képeivel vagy madárportrékkal.

Legszebb madármegfigyeléseink Európában Izlandon, Skandináviában (Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia), Hollandiában, Angliában, Lengyelországban, Ausztriában, Svájcban, Belgiumban, Luxemburgban, Írországban, Olaszországban, Franciaországban, Portugáliában, Spanyolországban, Görögországban, Németországban Berlinben, Hamburgban az Elbán, Bremenben, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Baden-Württembergben, Saar-vidéken, Rajna-vidék-Pfalzban, Bajorországban, Hessenben, Készült: Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia (Lewitz), Türingia, Brandenburg, Szász-Anhalt és Alsó-Szászország.

Megfigyelések, fényképek, madárképek és szerző: Gerhard Brodowski Hamburg