A jojobaolaj egyedi tulajdonságai és használata az arcbőr számára

tulajdonságai
A növényi olajokat széles körben használják a kozmetológiában, a népi gyógyászatban és a hagyományos orvoslásban. Gazdag biokémiai összetétele és kiváló ápoló hatása miatt az arc jojobaolaj értékes szépség-, fiatalság- és egészségforrás.

A kínai Simmondsiya, amelynek gyümölcséből ezt a terméket nyerik, őshonos az új világban. Ma az óriási olajigény miatt a növényt nemcsak az USA-ban és Mexikóban, hanem a legtöbb Dél-Amerika, Ausztrália, Észak-Afrika és a világ más régióiban is aktívan termesztik.

tulajdonságai
Mi olyan hasznos a jojobaolajban az arc számára? A modern orvostudományban és kozmetikában elsősorban a terméket értékelik:

  • a leggazdagabb összetételért, beleértve a szerves savakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjéket;
  • a bőr fényelnyelődése miatt, amelyen az olaj nem hagy tapadási érzetet, nehéz lemosni a fóliát vagy más nyomokat;
  • a bőr váladékához közeli összetételhez;
  • oxidációs ellenálláshoz és hosszú távú tároláshoz.

A jojobaolaj arcra való alkalmazási körét annak biokémiai összetétele határozza meg, vagyis azok az anyagok, amelyeket a termék az érett diómagból kap.

A jojobaolaj összetétele az arc számára

tulajdonságai
A hidegen sajtolás eredményeként kapott termék eltér a szokásos növényi olajoktól. Inkább az olvasztott viaszarany megolvadt árnyalata. A finomítatlan folyadék megtartja a könnyű aromát, amely a tisztítás után eltűnik.

A jojobaolaj fő része egyszeresen telítetlen zsírsavak. Jótékony hatásukat vitaminok, fehérjék támogatják, amelyek a bőr kollagénjének, mikro- és makrotápanyagainak szerkezetére emlékeztetnek. A kompozíció olyan komponenseket tartalmaz, amelyek kedvezően befolyásolják a bőr állapotát. Ezek között:

  • gadoleinsav, erukasav és olajsav;
  • E-vitamin és vegyületek, egyesítve a B-vitaminok csoportjába;
  • cink és réz, szilícium és króm.

A kozmetikai jojobaolajjal végzett arckezelés minden bőrtípusra alkalmas. A termék nem okoz káros reakciókat az érzékeny burkolatok oldalán, nem súlyosbítja az allergiát vagy más kellemetlenségeket.

Üzemanyag hozzáadása krémekhez, szérumokhoz, emulziókhoz, egyéb ápolókhoz és mosószerekhez lehetővé teszi a bőr puhítását, a bőr rugalmasságának javítását, az irritáció, a gennyes gyulladás, a jellegzetes pattanások és ráncok enyhítését:

  1. Az E- és A-vitamin aktiválja a szövetek helyreállítási folyamatait, csökkenti a gyulladás intenzitását, felgyorsítja a sebgyógyulást és a horzsolást.
  2. Aminosavak - táplálékforrás és a természetes fiatalítás alapja.
  3. A fehérjék szerves építőanyagok. Jelenlétük és a ceramid az olajban szintén hozzájárul a szövetek egyenletes rugalmasságának és sűrűségének fenntartásához.
  4. Egy csomó zsírsav és lipid tökéletesen táplálja és elvezeti a nedvességet a szövetek mélyén.
  5. Az ásványi vegyületekhez tápanyagok listája is tartozik, támogatva a szövetek szerkezetét.

tulajdonságai

A fiatalító hatás és a ráncok simításának képessége miatt az arcra szánt jojobaolajat széles körben használják az érett, fehérítő és érzékeny bőr ápolásában.

Ezenkívül a természetes termék fényvédő tulajdonságokkal rendelkezik, megakadályozva az ultraibolya sugárzás, a szélsőséges hőmérsékletek, a szél, a nem megfelelő vagy nem megfelelő ellátás okozta kellemetlenségeket és károkat.

A jojobaolaj tulajdonságai

egyedi
Az arc bőre, mint a test többi része, mindenféle veszélynek van kitéve. A növényi olajat régóta használják a puha fedelek védelmére, helyreállítására és fiatalítására. A jojobaolaj a legjobb erre a célra.

Egy egyedi termék tulajdonságai között:

  • erős gyulladáscsökkentő hatás;
  • képes ellenállni a gombás és bakteriális fertőzéseknek;
  • katalizátor a természetes bőrregenerációhoz;
  • védelem a külső behatások és az öregedés ellen.

Ezenkívül az arc jojobája tökéletesen lágyul, és segíti a bőr hidratálását. A szövetben felszívódva nedvességet hordoz magában, majd belül "bezárja", egészséges, rugalmas megjelenést kölcsönözve a bőrnek, tiszta arckontúrt támogatva.

A jojobaolajat kenje be az arcra gyógyászati ​​célokra

egyedi
Az arcápolás részeként a jojobaolajat és tulajdonságait rendszeres bőrápolással és kezeléssel használják. Egy értékes növényi termék hasznos olyan kellemetlen betegségek esetén, mint a pikkelysömör és az ekcéma.

Az olajban rejlő sebek nyugtató, gyulladáscsökkentő és gyógyító hatása miatt az érintett bőr világos lesz. Már nem szenved viszketéstől, a duzzanatok és a bőrpír eltűnik, a fedők kisimulnak és aktívan helyreállnak. A keletkező hegek kicsiek, megkönnyebbülésük sima.

Amikor a betegség jelei megjelennek az arcon, a jojobaolaj segít megelőzni az olyan veszélyes szövődményeket, mint a gombás és bakteriális fertőzések. Ez a hatás egy láthatatlan vékony filmet hoz létre, amely eltakarja az érintett bőrt, és megakadályozza a káros mikroorganizmusok lerakódását a felületén.

tulajdonságai
Az olaj gazdag anyagokban, nemcsak eltávolítja a gyulladást, hanem a gyógyulást is szorgalmazza. Ezért egy jojobaolajjal ellátott arckrém kiváló SOS-terápia lesz:

  • leégéssel;
  • ha a bőr károsodott a fagyban való hosszú tartózkodás után;
  • bőrpírral és irritációval a helytelenül kiválasztott smink miatt.

A vitaminok és a zsírsavak nemcsak segítenek abban, hogy gyorsan elszakadjanak a fellépő tökéletlenségektől, az olaj kissé felemeli a fátyol immunitását és megerősíti a belső védelmet.

A jojobaolaj gyakorlatilag nem allergén és minden bőrtípusra használható korhatárok nélkül.

Kenje be jojoba kozmetikai olajat az arcra

tulajdonságai
A dél-amerikai cserjék magjaiból származó természetes olaj univerzális alkalmazású. Az ápoló összetevők széles skálája segít megoldani a fiatal és érett bőr problémáit.

Az arcápoláshoz a jojobaolajat tiszta formájában zsíros, problémás, pattanásokra érzékeny bőrre szolgáló krémek, maszkok, emulziók alkotórészeként használják.

Az olaj, amely nem keveredik más anyagokkal, aktív tisztítószerként válik előnyössé, amely átmenetileg:

  • megnyugtató;
  • dehidratálja a gyulladás gócait;
  • védi az integritást a fertőzés terjedésétől;
  • Kisimítja a pattanás hegek megjelenését.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy az olaj fenntartja a víz-lipid egyensúlyt, az arc kellemesen matt lesz és olajos csillogása eltűnik.

A természetes antioxidánsként dolgozó simmondsy olaj jelentős előnyökkel jár az érett és idős bőr számára. Ily módon könnyen, mellékhatásokat nem okozva és a legérzékenyebb kupakok irritációja nélkül. Ezért javasolják a kozmetológusok jojobaolaj használatát az arc, a nyak, a dekoltázs terület ráncai esetén.

egyedi
Az életkor előrehaladtával a bőr által termelt természetes váladékmennyiség fokozatosan csökken. Az arc gyakrabban szenved a szárazságtól, hányáshoz, tónusvesztéshez, ráncok megjelenéséhez vezet. Az életkor változásai és a kapcsolódó problémák, ha nem ellenőrzik őket, úgy gurulnak, mint egy hógolyó

A jojobaolaj nemcsak gátolja az öregedési folyamatokat, hanem serkenti az új sejtek növekedését, támogatja a hidro-lipid egyensúlyt.

Az olajat más gyógyászati ​​komponensekkel kombinálva egyedi gyógymódokat kaphat a mindennapi ápoláshoz. A jojobaolajjal ellátott száraz maszk száraz bőrre a következőket tartalmazhatja:

  • tojássárgája, amelynek tápláló és nyugtató hatása van;
  • méhkaptár;
  • aloe juice és más növényi kivonatok.

Az otthoni zsíros bőr ápolásában, hogy segítsen az univerzális aloe vera gélnek vagy uborkának, zúzott zsírszegény tej- és tejsavótermékeknek, tojásfehérjének, amely tökéletesen összehúzza és mattítja. Az öregedő bőr pigmentfoltjainak fehérítése és a lipid egyensúly fenntartása zsíros citromlé, friss eperpüré vagy alma használatakor.

Jojobaolaj: ajakápolás, a szem közelében lévő bőr és a szempillák

tulajdonságai
A szem és az ajkak körüli bőr túl finom ahhoz, hogy elhanyagolja gondozását. Az életkor előrehaladtával a szövetek szerkezete megváltozik, gyengül, gyorsan elveszíti a nedvességet, és kevésbé látják el oxigénnel és tápanyagokkal.

Emiatt olyan ráncok jelennek meg, amelyek azonnal elérik az életkort. A napi tisztítás és ápolás eszközei közé tartozó jojobaolaj az arcnak segít helyrehozni egy helyzetet.

  • helyreállítja a bőr megkönnyebbülését, természetes módon kitölti és nemesíti a ráncokat;
  • hidratál és táplál, feszességet és meghívást nyújt az ajkaknak;
  • táplálja a hajhagymákat és serkenti a szempilla növekedését.

Ha eléggé törődik a szempillákkal, az azt jelenti, hogy az ajkak ápolásához a hajra és a körülötte lévő bőrre enyhén elterülő cseppek tartoznak, jobb, ha méhviaszt, kókuszolajat és más összetevőket tartalmazó kondicionálót használ.