A ligetszépeolaj előnyei - au Bonheur des Plantes
A ligetszépeolaj előnyei

A ligetszépe Észak-Amerikában őshonos növény, de Európában és a déli félteke egyes részein is növekszik. Ez egy sárga virágú növény, amely este virágzik. AEsti kankalinolaj savat tartalmaz gamma-linolén zsír (GLA) esszenciális zsírsav. Az esszenciális zsírsavak szükségesek a test növekedéséhez és fejlődéséhez.
Használata
A különbözőek között Esti kankalinolaj , már elmondhatjuk, hogy a ligetszépeolajat az 1930-as évek óta alkalmazzák az ekcéma (olyan bőrbetegség ellen, amely gyulladásossá, viszketéssé vagy pikkelyessé teszi allergia vagy irritáció miatt). Újabban ezt az olajat más, gyulladással járó állapotokban, például rheumatoid arthritisben használták. AEsti kankalinolaj bizonyos helyzetekben alkalmazzák, ahol a nők egészsége érintett, például a menstruációs ciklushoz kapcsolódó mellfájdalom, a menopauza tünetei és a premenstruációs szindróma (PMS).
A ligetszépeolajat kivonják a ligetszépe magjából. Az olajat általában belső használatra (lenyelésre) szolgáló kapszulákba töltik, de külső palackokban, különösen a bőrön is megtalálható. Még fecskendővel is kivonható a kapszula olaja kozmetikai célokra.
A ligetszépeolajat kivonják a ligetszépe által termelt magokból. Gazdag esszenciális zsírsavakban. Gyönyörű sárga színű, zsíros, egyenletes szálkás textúrájú, mint bármely hasonló olaj. A piacon gyakrabban fordul elő naponta lenyelhető kapszulák formájában. Sajnos nagyon nehéz üveg tiszta olajat találni. Azok számára, akik a bőrükön kívánnak részesülni, egyszerűen osszák fel a kapszulát, és ürítsék ki a kívánt területen lévő folyadékot. Ily módon az arc bőrének hidratálására is használható. Lágy és rugalmas lesz.