A tökmagolaj előnyös és felhasználható kozmetikában és a természetes egészségben

Ha megnyomják, a sütőtök magjai olajat adnak, amelynek számos tulajdonsága van, például az egészségre a prosztata rendellenességei szempontjából, valamint a kozmetikumokban a bőr regenerálására. Latin név: Cucurbita pepo L. Használt rész: mag (első hidegen sajtolás)

Fő tulajdonságok

Normotróf és gyulladáscsökkentő prosztata: a legnagyobb egészségügyi tulajdonság, amelyet a tökmagolajban felismerünk, a prosztatára gyakorolt ​​hatása. Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a szterolok és a karotinoidok küzdenek a megnagyobbodott prosztata ellen. Ezenkívül az olaj telítetlen zsírsavakban való gazdagsága gyulladáscsökkentő hatást kölcsönöz a prosztatagyulladás és a húgyúti fertőzések elleni küzdelemben.

  • Bomlásgátló: A tökmagolaj elősegíti a csont meszesedését. Így lehetővé teszi a fogak meszesedésének elkerülését, különös tekintettel a fogszuvasodásért.
  • Regeneráló bőr: A tökmagolaj esszenciális zsírsavakban gazdag, olyan elemekben, amelyek rugalmasságot és rugalmasságot kölcsönöznek a bőrnek. Ezenkívül ez a növényi olaj E-vitamint, természetes antioxidánst tartalmaz.
  • Tápláló: zsírsavakban és vitaminokban gazdag, a tökmag olaj táplálja a bőrt és a hajat, hogy lágyabbá és rugalmasabbá váljon. Elősegíti a haj növekedését is.
  • A szív- és érrendszer védője és a hipokoleszterinémia: A tökmag növényi olaj olyan olaj, amely különösen gazdag omega 6-ban, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsavakban, és csak diétán keresztül biztosítja. A táplálkozási érdekeket azzal a feltétellel ruházzák fel, hogy tartsák tiszteletben az omega 6/omega 3 arányt 6 és 1 között.
  • kozmetikában

    Jellemzők és összetétel

    Kozmetikai jellemzők
    • Bőrtípus: bármilyen bőrtípus, de külön említést kell tenni az érett, száraz és sérült bőrről.
    • Hajtípus: tompa, törékeny és megereszkedett haj.
    Érzékszervi jellemzők
    • Megjelenés: folyékony folyadék
    • Szín: sárga vagy sötétzöld, vöröses tükröződéssel
    • Szag: jellegzetes
    • Érintés: száraz
    • Íz: jellegzetes
    A készítmény jellemzői
    • Nem szappanosítható anyagok: polifenolok, E-vitamin, béta-karotin, fitoszterolok
    • Komedogenitási index: 2 (= kevés komedogén)
    • Átlagos szappanosítási index: 185 és 196 között
    • Oxidatív stabilitás: érzékeny
    • Stabilitás magas hőmérsékleten: érzékeny
    • INCI név: Cucurbita Pepo Seed Oil
    Zsírsavösszetétel
    • linolsav (omega 6 PUFA): 26–65%
    • linolénsav (omega 3 PUFA): max. 3%
    • olajsav (MUFA omega 9): 18–47%
    • palmitinsav (AGS): 10–16%
    • sztearinsav (AGS): 3–8%
    Fizikai jellemzők
    • Sűrűség 20 ° C-on: 0,918-0,927
    • Törésmutató 20 ° C-on: 1,474 - 1,478
    • Peroxid index: