BIOTURM természetes kozmetikumok - Karbamid-karbamid - információk

Egyedülálló hatóanyag

A karbamid (vagy karbamid) egy metabolikus termék, amely egészséges emberi bőrön fordul elő. Ez a bőr egyik úgynevezett természetes hidratáló tényezője (NMF), és egészséges bőrben fordul elő, körülbelül 7% -os arányban. A karbamid tovább javítja a bőr megkötő képességét. Higroszkópos, ami azt jelenti, hogy vonzza a nedvességet a levegőből és megköti, ezáltal hidratálja a bőrt.

természetes

Atópiás dermatitisz, pikkelysömör és száraz bőr esetén a bőr karbamidtartalma néha nagymértékben csökken. Atópiás dermatitiszben szenvedő betegeknél a karbamidtartalom akár 70% -kal, a sérült bőrön akár 85% -kal is csökken .¹ Ennek eredményeként a neurodermatitis bőréből hiányzik egy fontos komponens, amely a bőrt nedvességgel látja el. Hiánya szükségessé teszi, hogy a karbamidot külsőleg alkalmazzák a bőrön, hogy az ellensúlyozza a hiányt és egyensúlyba hozza a költségvetést.

eredet

Karbamid fordul elő, ahogy német karbamid neve már kifejezi, az emberi vizeletben és az izzadságban is. Sokáig részben becsmérelték. Azt javasolták, hogy vizeletet használnak a megfelelő karbamid-tartalmú termékekben. Ez természetesen nem helytálló, a karbamidot már hosszú ideje szintetikus úton állítják elő, és nem tartalmaz emberi vagy állati vizelet egyetlen alkotórészét sem, ezért teljesen higiénikus. A karbamid szintetikus előállítása mérföldkőnek számít a biokémiában.1828-ban Friedrich Wöhler német vegyész először szintetizálta a karbamidot kizárólag szervetlen anyagokból. A karbamidot ma nemcsak az orvosi kozmetikumok, hanem a gyógyszertár és az orvostudomány területén is használják.

Sokoldalú felhasználás a kozmetikában és az orvostudományban

A karbamid célja a kozmetikában és az orvostudományban függ az adott szerben lévő százalékától. Legfeljebb 10% -os dózisban a karbamidnak megvan a már leírt nedvességmegkötő hatása, vagyis pontosan mit várnak tőle a neurodermatitisben szenvedők. Legfeljebb 20% -os koncentráció esetén a karbamidnak keratoplasztikus hatása van, és a szaruhártya redukciójára használják, különösen a láb területén. A 20% feletti karbamid-koncentráció feloldja a szaruhártyát, és többnyire együtt használják a gombás fertőzések elleni gyógyszerekkel együtt a lábujj vagy a köröm területén, mert itt a karbamid megpuhítja a körmöket, így a hozzáadott gyógyszer behatolhat és leküzdheti a gombát.

Karbamid alkalmazása atópiás dermatitisben

Az atópiás dermatitis készítményekben a karbamid aránya általában 10% -ra korlátozódik, minden lehetséges fokozatban előfordul, és általában más hatóanyagokkal, például glicerinnel kombinálva a bőr több vizet köt meg Karbamiddal és glicerinnel kombinált készítmény hidratáló hatása szempontjából felülmúlta a karbamid vagy a glicerin egyedüli alkalmazását. Kb. 10% karbamid koncentráció esetén viszketésgátló hatás lép fel.

A karbamid hidratáló hatásainak erőssége a készítménytől is függ. Az olaj-víz készítményben oldott karbamid gyors segítséget nyújt. Ez azonban nem olyan erős. Víz-olaj készítményben alkalmazva a hatás kevésbé gyors, de egyenletesebb, ami azt jelenti, hogy a nedvességmegkötő funkció hosszabb ideig tart

A karbamid használata ártalmatlan, mivel nagyon jól tolerálható hatóanyagról van szó, amelynek nincs sem allergén potenciálja, sem rezisztenciája nem alakulhat ki, ami gyengítheti a hatást a kezelés során. A karbamid tehát hosszú távú kezelésre is alkalmas.

Egyedülálló a Lacto-Intenzív Aktív Komplexummal kombinálva

A karbamid hatását termékeinkben a lakto-intenzív aktív komplex is támogatja. A komplexet szerves savóból nyerik, és egy másikat okoz A bőrflóra normalizálása és a bőr védő savas palástja. Ezenkívül olyan összetevők, mint a természetes tejsav, esszenciális aminosavak és nyomelemek, biztosítják Önt a nedvesség egyensúlyának jobb szabályozása a sérült bőr.