Dióolaj - összetevők, hatások és felhasználások

hatások

A dióolajat étolajként, valamint kozmetikában és orvostudományban használják. Kép forrása: SMarina/Shutterstock.com

Dióolaj különleges aromás, esszenciális zsírsavakban gazdag és pozitív tulajdonságokkal rendelkezik az egészségre nézve. Mellett Használható étolajként az is jön kozmetikában, olajfestékek gyártásához és faanyagápolási termékekhez kapcsolódóan.

Dióolaj válik Valódi dió magjából nyerik, a diófát botanikailag "Juglans regia" néven emlegetik. A fa eredete Közép-Ázsia. A dió ezután Görögországon keresztül jutott Európába. A dió ezután elterjedt Közép-Amerikában. A dióolajat azokból a diófélékből vonják ki, amelyeket ma kereskedelemben dióültetvényeken termesztenek.

Évente fánként körülbelül 50 kg diót lehet betakarítani. A dió 65% olajat tartalmaz. Ez nyert belőlük natív dióolaj világossárga, részben szintén zöldes és van egy dilis és valami keserű íz.

Dióolaj a konyhában használják nemes salátaolaj spárgás ételekhez, levesekhez vagy halakhoz jól használható. Desszertekben, süteményekben és desszertekben, például fagylaltban is használják. Dióolaj akkor is ínyenc olajként használják és közös az egészség elixírje.

Dióolajok - vásároljon ajánlásokat

Dióolajat vásárolni? Nekünk van Dióolajok a felhasználói értékelések, íz és hatások kritériumai szerint Ezt követően elkészítettük az ajánlási listákban.

  • Ízletes duója jól passzol öntetéhez, vörös húsához, grillételekhez és süteményekhez
  • Fedezze fel ezt az intenzíven ínyenc és gyümölcsös olajat, és élvezze finoman sült diós ízét
  • Endíviai salátáihoz, almájához, fügeihez és diómagjához készítse el a vinegrettjét natív dióolajunkkal
  • Használja szűz dióolajunkat kiadós süteményekhez vagy sonkás szendvicsekhez
  • hidegen sajtolt
  • Először lyukasztóval nyomja meg
  • szűretlen, természetesen tiszta
  • nincs adalékanyag, nem finomított
  • Az intenzív aroma, amely a frissen sült dió kiegyensúlyozott arányában bontakozik ki, ennek az ínyenc olajnak különleges jegyzetet ad.
  • A La Monegasque dióolaj tökéletesen illeszkedik olyan salátákhoz, mint a sárgarépa saláta, és a házi készítésű vad fokhagymás diós pestót adja a megfelelő ízhez.
  • Felbontás után hűtőszekrényben tartandó.
  • Származási ország: - Németország
  • 100% -ban természetes/szűz organikus dióolaj az 1. hidegen sajtolásból - finoman mechanikusan préselve - a legjobb nyers ételminőségben, értékes összetevők megmaradnak
  • Csak ellenőrzött ökológiai termesztésből származó pörkölt diót préselnek
  • Géntechnológia nélküli, tartósítószerek nélküli, finomítatlan, nem fehérített, nem szagtalanított vagy hasonló termék
  • Németországban gyártják az EU ökológiai szabályozása szerint, és laboratóriumi elemzéssel rendszeresen ellenőrzik
  • Továbbfejlesztett dióolaj. A natív, hidegen sajtolt és finomított dióolaj gazdag keveréke. Süssünk benne húst vagy halat, hogy enyhén diós ízű legyen.
  • Ízében nagyon intenzív. Kiváló hús, hal és baromfi pácolásához. Finom dióolaj, amely különösen levélsalátákhoz vagy lencsesalátához használható.
  • Csepegtesse az olajat egy salátára vagy használja öntetként. Használható sütéshez, szószok készítéséhez, pörköléshez vagy sütéshez is. Csepegtesse át a frissen főttre.
  • Csepegtesse a dióolajat a burgonyára, mielőtt megpirítanák, így azok extra ropogóssá válnak és intenzív dióízűek lesznek.

A dióolaj összetevői és az egészség

Dióolaj-készletek a kiegyensúlyozott kombinációja telített, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak. A A dióolaj állítólag rendelkezik szabályozó tulajdonságokkal a vérnyomás, a Szív-és érrendszer és még a koleszterinszintre.

Ezért dióolaj használata ajánlott, feltéve, hogy a Koleszterin egyensúly kikerült az irányítás alól. Az olaj állítólag nemcsak egyensúlyba hozza, hanem ennek az az előnye is nincs mellékhatása fenyeget. Egyébként a szárított almaszeletek fogyasztása hasonló hatással jár, amint azt egy 2011-es tanulmány kimutatta. Ezek az ételek befolyásolják a HDL-koleszterin és az LDL-koleszterin szintjét, amelyek jótékonyak vagy károsak a szervezetre.

Továbbá szabályozott fogyasztása Dió a vér lipidszintje. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy telítetlen zsírsavak és a sok vitamin érintettek.

Ezenkívül a dióolajat a bőrbetegségek kapcsán használják.

A dióolaj bőrre kenve állítólag javíthatja az arcszínt is. Az olajat a 17. század óta a csodák gyógymódjaként használják a ráncok ellen, ha hinni kell a felhasználói jelentéseknek.

Ezt a bőrt hidratáló esszenciális zsírsavak segítségével érik el. Állítólag még olyan betegségeknek is, mint a pikkelysömör, előnyös a dióolaj. A felhasználást azért is megkönnyítik, mert az olajat a bőr gyorsan és teljesen felszívja. Tipp: A CBD cseppeknek pozitív hatással kell lenniük az arcbőrre is, további információ a következő oldalon található: https://www.hanfosan.de/cbd-oel.html

A legfontosabb Dióolaj összetevője azonban az Omega-3 zsírsav.

Omega-3 zsírsav

Ezek zsírsav létfontosságú.

  • Állítólag egészséges marad az idegek és az agysejtek.
  • Azt befolyásolhatja a vér áramlási tulajdonságait javítani,
  • - megakadályozza a hajókban a túlzott lerakódásokat és
  • ily módon biztosíthatja, hogy a A szívroham kockázata csökken.

Dióolajban egy nagy mennyiségű magnézium tartalmaz. magnézium segíteni kellene, Csökkentse a stresszt képesnek lenni. A könnyen használható rostok magas aránya miatt a vércukorszintre gyakorolt ​​hatása szintén ismert. A dióolaj szintén nagyon töltőolaj.

A B és E csoport különféle vitaminjai, a többi antioxidánssal együtt, valamint a zsírsavak különleges összetétele lehetővé teszi ezt fertőtlenítés és gyulladáscsökkentő hatás. Rendszeres fogyasztásával Dióolaj lehet a immunrendszer és a Hatékonyság test és lélek támogassa. Ez a tény szintén hozzájárul ahhoz, hogy a dióolaj Megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket.

Az egyébként értelmes és egészséges étrendhez kapcsolódó napi marék dió tehát kipróbált módszer saját egészségének megerősítésére. A Dió A népi orvoslás egyébként tulajdonítja azokat a tulajdonságokat, panaszokat, mint pl A reuma, a pikkelysömör és a vastagbélrák megelőzésére képesnek lenni. Ez azonban tudományosan nem bizonyított.

Dióolaj és kozmetikumok

A dióolajat a kozmetikai iparban jelenleg nagyon ritkán használják. A dióban található zsírsavak azonban jók A bőr és a haj ápolására. A linolsavtartalom, amely már hasonló formában megtalálható a bőrben, jó használhatóságot garantál. A dióolaj gyorsan felszívódik, rugalmassá és simavá teszi a bőrt. Még a szárazságra hajlamos irritált bőr is megnyugtatható a dióolaj segítségével. A repedezett bőr ismét sima lesz, a fénykárosodott bőr regenerálódását támogatják. A tiszta dióolaj közvetlenül az ajkakra kenhető, és helyettesítheti a szokásos zsírrudat. Nem szabad lebecsülni a dióolajat Bázisolaj masszázshoz.

Népszerű a gyógytornászok és a masszőrök körében, mert jó kenőképessége miatt gyakran használják. Az arc- és testápoló krémek adalékaként a dióolaj támogatja a bőr nedvesség egyensúlyát. A dióolaj megakadályozza a kiszáradást, ugyanakkor véd a negatív külső behatásoktól. Ha a hajukban használják, a fogyasztók ugyanazt a hatást tapasztalják, és örömmel várják a puha, rugalmas hajat.

Dióolaj más alkalmazási területeken

Dióolaj jön mint Olajfestékek egy része a festészetben használatra. Alapként vagy festékközegként szolgál a színek meghosszabbításához. Népszerű a magas pigmentmegtartó képessége és a ragyogó fénye miatt olajfestményt ad. Ez a fényes tulajdonság a faápolás területén is szerepet játszik, mivel a dióolajjal kezelt erdők nemcsak élelmiszerbiztosak, hanem matt, ápolt fényűek is.

Dió termesztése és betakarítása

Jelenleg azok a dió legnagyobb szállítója beleértve a USA, Franciaország, India és Kína.

A Farmer from jelentősen hozzájárult a mai üzem minőségéhez Kalifornia. Az első világháború után is olyan különleges fajtákat szaporítottak, amelyek elviselhették a hidegebb éghajlatot is. Ez az úttörő munka nagy előnyt adott a térségnek a finom dió üzletében, amelyet a mai napig senki sem fogott fel. Végül is az összes dió majdnem 65% -át és összesen több mint 200 000 tonnát termesztenek évente Kaliforniában.

A hüvelyeseket kereskedelmileg olyan ültetvényeken termesztik, amelyek csontszerűen vannak elrendezve. A fák nagyon erősen küzdenek a növényekkel, amelyekkel versenyeznek a talajban lévő tápanyagokért. Hogy a szorosan elhelyezkedő diófák ne pusztítsák el egymást, csak különlegesen békésen megtermett fajok nőnek ott. Szilárd agyagos talajra és sok vízre van szükségük. A diófa eltart egy ideig, amíg elég nagy lesz ahhoz, hogy profitot termeljen, de csaknem 100 évig él, és átlagosan 4000 dió évszakonként. A betakarítási idő ősszel esik és szeptembertől novemberig tart.

Magát a komolyat nem a dolgozók végzik, hanem automatikusan történik. A speciális rezgőgépek megragadják az ágakat és megrázzák őket, ezután az anyákat egyszerűen fel lehet venni. Ennek során egyszerre tisztítják őket.

Dióolaj beszerzése és tárolása

Eredetileg a dióolaj csak az egészséges élelmiszerboltokban volt kapható, de ma már könnyen megvásárolható a szupermarketben vagy online is megrendelhető. Választhat egyet hidegen vagy melegen sajtolt dióolaj. Ez utóbbi azonban melegítéskor egyértelműen elveszíti az ízét és az összetevőket.

A minőség jelzése, hogy az olajban nincsenek csíkok. Ha ezek jelen vannak, az már nem ehető.

A tárolás ekkor garantálja a leghosszabb eltarthatóságot, feltéve, hogy elkerüljük a közvetlen napfényt és az üveget sötét helyen tároljuk. A dióolaj általában csak 6–12 hónap elteltével tör fel a bontatlan üvegben. A pontos dátum a gyártási módtól függ, és a palackon van feltüntetve.

Készítse el maga a dióolajat

A dióolajnak számos egészségügyi előnye lehet, de ez mindenekelőtt: drága. Ha viszont házon belül gyártják, akkor jelentős költségeket takaríthat meg. Csak a Diófélék, turmixgép, szűrőedény és salátafonó. És egy olyan tartály is, mint a zárható palackok. Először is feltörik a diót, és 4 hétig száraz helyen tárolják. Ezután addig keverik őket, amíg péppé nem válnak. Ezután addig dolgozzuk a salátafonógépben, amíg folyadék nem lesz, amelyet a szitán leeresztünk. Most az olajnak érni kell a tartályban, alig 20 fok alatt. Egy hónap múlva készen áll és fogyasztható.

A dióolaj alternatív felhasználási módjai

Még a Olajfestmény néha dióolajat használ. Itt ugyanis a színek két anyagból állnak: a színpigmentekből és az olajból, mint hordozóból. Ez utóbbihoz napraforgóból, mákból és dióból készült termékek használhatók. A festéket vagy ecsettel közvetlenül a vászonra viszik, vagy bizonyos technikák alkalmazásával speciális hatások alkalmazásával tovább hígítják. Erre a célra vizet vagy több olajat adnak hozzá.

A nagyon kifejező és intenzív olajfestékek között még szín is található A dióolaj különösen erős. Végül is viszonylag sok pigmentet képes megkötni, bár a keveréknek igaznak kell lennie. A túl sok olaj gyengíti a fényerőt. Ezenkívül ez a szín nagyon jól ellenáll a fakulásnak és a sárgulásnak.

Az ember szeretné Természetes fa erős kopás ellen véd, dióolaj is használható. Ebből a célból megkenheti vágódeszkákra vagy asztalokra, majd hagyja, hogy az olaj beázzon. Különösen a környéken gyermek fajátékok az olaj impregnálásra alkalmas. Itt nem kell tartani veszélyes mellékhatásoktól, mivel az teljesen ártalmatlan. De a lehető legjobb eredmény elérése érdekében rendszeresen ismételje meg az alkalmazást.