Eveline - Hajmaszk 8in1 Argan Keratin

argan

Közepes kockázat *
* A felhasználói szavazatok szerint

Vállalat: Eveline Cosmetics

Leírás Eveline - Hajmaszk 8in1 Argan + Keratin

Hajmaszk 8in1 Argan + Keratin

Ezt a terméket az AlegeSanatos.ro egyik látogatója kérte. Elemzését a kérelmező által szolgáltatott információk alapján végezték el.

Gyártó leírása:
8 az 1-ben hajmaszk.

A fejlett hatóanyagokban gazdag formula szinergiában hat az argánolajjal és a folyékony keratinnal, védi a színt, visszaállítja a haj rugalmasságát és fényét.

Egyéb információk:
Ez a termék 24 összetevőt tartalmaz, amelyek közül 12 biztonságosnak tekinthető, 10 összetevő közepes károsodási kockázattal, 2 összetevő pedig nagy kockázattal jár.

Összetevő Eveline - Hajmaszk 8in1 Argan + Keratin

A termelt kockázat mértéke:

Parfüm vagy illat, összetevő, amely magas a károsodás kockázatával, elfedi/elfedi a kellemetlen szagot. A hatályos jogszabályok szerint nem kötelező, hogy az Illatanyag összes alkotóeleme szerepeljen a termék címkéjén. Úgy vélik azonban, hogy egy parfüm legalább 14 olyan vegyszert tartalmaz, amelyek nem szerepelnek a címkén, amelyek közül sokat nem vizsgálnak a biztonságosságuk szempontjából.

DMDM Hydantoin, összetevő magas károsodás kockázatával, tartósítószer és antimikrobiális, felszabadítja a formaldehidet. Védi a kozmetikumokat és a testápolási termékeket a romlástól (megöli a mikroorganizmusokat, és megakadályozza azok növekedését és szaporodását). Ez a vegyi anyag allergiához, mellkasi fájdalomhoz, krónikus fáradtsághoz, depresszióhoz, szédüléshez, fülgyulladáshoz, fejfájáshoz, ízületi fájdalomhoz, alvásvesztéshez kapcsolódik, és kiválthatja az asztmát. Gyengítheti az immunrendszert.

Kálium-szorbát, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, amely parfüm és tartósítószer funkcióval rendelkezik. Védi a kozmetikumokat és a testápolási termékeket a romlástól (megöli a mikroorganizmusokat, és megakadályozza azok növekedését és szaporodását), és alternatívája a parabéneknek. Szervi toxicitást okozhat. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szakértői testület lehetővé teszi ennek az összetevőnek a használatát kozmetikumokban és testápolási termékekben. Az 1223/2009/EU irányelv szerint a kálium-szorbát tartósítószerként alkalmazható kozmetikumokban és testápolási termékekben legfeljebb 0,6% -os koncentrációban (VI. Melléklet).

muskátli, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, ez egy parfümösszetevő, amelynek szerepe a szag és a tonik elfedése/elfedése. Ez egyben a méhek által kiválasztott feromon is, amely jelzi a nektár helyét. A geraniol az illóolajok természetes összetevője, például a rózsaolaj, muskátliolaj, Palmarosa olaj, levendulaolaj és ilang-ilang. A parfümökre allergiás emberek számára ajánlott kerülni ezt az összetevőt.

Részletes leírásért kattintson az alábbi összetevők bármelyikére:

Szinonimák: VÍZ, ONSEN-SUI, DEZIONÁLT VÍZ, Desztillált víz, Tisztított víz, Dihidrogén-oxid, Desztillált víz

funkciókat: oldószer

  • összetevő szinte minden kozmetikumban és testápolási termékben megtalálható
  • a kozmetikumok és a testápolási termékek csak vizet tartalmaznak méreganyagok, szennyező anyagok és mikrobák nélkül

Biztonsági/összetevő besorolás:

A Kozmetikai Gyártási Gyakorlatok Útmutatója szerint az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) ellenőrzi a kozmetikumokban és a testápolási termékekben használt víz (úgynevezett "technológiai víz") minőségét.

Vannak más vállalatok, amelyek megfelelnek az Egyesült Államok szabványainak. Pharmacopeia (USP) a gyógyszerekben használt víz tisztaságáról. Az ezen előírásoknak megfelelő tisztított vizet vízből állítják elő, az Egyesült Államok előírásainak megfelelően. Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) az ivóvízről. Nem tartalmaz egyéb, szándékosan hozzáadott anyagokat.

Szinonimák: CETOSTEARYL-ALKOHOL, CETYL/STEARYL-ALKOHOL

funkciókat: emulzióstabilizátor, opálosítószer, habzószer, viszkozitásfokozó, bőrpuhító

  • cetil és sztearin alkohol kombinációja
  • származhat zöldségből vagy szintetikusan is előállítható
  • zsíros alkohol

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) lehetővé teszi ezen összetevő használatát mind multifunkcionális közvetlen élelmiszer-adalékanyagként, mind közvetett élelmiszer-adalékanyagként (adjuvánsként).

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) úgy döntött, hogy a cetearil-alkohol használata a kozmetikában nem jelent kockázatot.

A Sage Advice és a DermaDoctor szerint ezt az összetevőt komedogénnek tekintik.

Szinonimák: DOCOSYLTRIMETHYLAMMONIUM CHLORIDE

funkciókat: antisztatikus, tartósítószer, hajápoló szer

  • kvaterner ammóniumsó
  • sárga vegyület, hasonló a viaszhoz

Biztonsági/összetevő besorolás:

A Fogyasztók Biztonsági Tudományos Bizottsága (SCCS) úgy döntött, hogy bár a Behentrimonium-klorid irritációt okozhat, különösen cetrimonium-kloriddal és szteartrimonium-kloriddal kombinálva, az engedélyezett koncentrációkban nem jelent kockázatot: leöblíthető hajápolási termékekben ( mosás), legfeljebb 5% -os koncentrációban, a lemosható hajápolási termékekben és az arckrémekben legfeljebb 3% -os koncentrációban. Használható bőrápoló szerként vagy emulgeálószerként is.

Az 1223/2009/EU irányelv szerint ez az összetevő szerepel a kozmetikumokban megengedett tartósítószerek listáján.

Vannak tanulmányok, amelyek szerint legalább 1% -os koncentrációban a Behentrimonium-klorid szemkárosodást és bőrirritációt okozhat. Gyúlékony is.

Szinonimák: 2-HIDROXIPROPAN, ISOPROPANOL, 1-METILETANOL, 2-PROPANOL

funkciókat: habzásgátló, parfümösszetevő, oldószer, viszkozitást csökkentő szer

  • gyorsan elpárolgó alkohol
  • más anyagok termékekben való oldására használják
  • az etanoléhoz hasonló szag

Biztonsági/összetevő besorolás:

Szinonimák: ETILÉN-GLIKOL-MONOFENIL-ÉTER, FENOXETOL

funkciókat: parfümösszetevő, tartósítószer

  • olajos, kissé viszkózus folyadék, diszkrét rózsaszagú
  • megakadályozza vagy késlelteti a mikrobák szaporodását, így védi a kozmetikumokat a romlástól
  • természetes módon megtalálható a zöld teában
  • a parabének alternatívája

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) lehetővé teszi ezen összetevő használatát közvetett élelmiszer-adalékanyagként, amely a ragasztók része.

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi a fenoxietanol alkalmazását a kozmetikumokban.

Az 1223/2009/EU irányelv szerint ez az összetevő legfeljebb 1% koncentrációban használható tartósítószerként.

Szinonimák: AROMA; PARFÜM, PARFÜM;

funkciókat: dezodor, maszk/szag bevonat, parfüm

  • U.S. szerint Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Szabályzat (FDA), az „illat” kifejezés a termék címkéjén „minden olyan természetes vagy szintetikus anyag (oka) t jelent, amelyet kizárólag kozmetikai termék szagának megadására használnak.” Európában ezt az összetevőt parfümnek hívják.
  • Természetes vagy szintetikus vegyületekből, önmagában vagy együttesen használható

Biztonsági/összetevő besorolás:

* Mivel ennek a komplexumnak az összetevői nem ismertek, nem található meg minden részlet a felhasználás és koncentráció kockázataival kapcsolatban.

Az illatanyag részét képező összetevőket a Nemzetközi Illatszövetség (IFRA) értékeli, a tényleges értékelést az IFRA tudományos, non-profit intézetének, az Illatanyag-kutató Intézetnek (RIFM) kell elvégeznie. A RIFM által felhasznált tudományos információk a szakértői testülettől (REXPAN) származnak, egy toxikológusok, farmakológusok, bőrgyógyászok és környezettudósok csoportjától, akiknek semmi közük a parfümiparhoz. Így a Nemzetközi Illatszövetség (IFRA) az idők során korlátozta bizonyos összetevők használatát, amelyek a Flagrance komponens részét képezik.

A hatályos jogszabályok szerint nem kötelező, hogy a Flagrance összes alkotóeleme szerepeljen a termék címkéjén. Úgy vélik azonban, hogy egy parfüm legalább 14 olyan vegyszert tartalmaz, amelyek nem szerepelnek a címkén, amelyek közül sokat nem vizsgálnak a biztonságosságuk szempontjából.

Az Európai Unió tudományos bizottsága szerint aggasztó, hogy egyre több embernél alakul ki érzékenység az illatanyag-összetevők hatásának. Miután ez az érzékenység kialakult, az érintett emberek allergiában vagy akár asztmás rohamokban szenvedhetnek, valahányszor illatnak vannak kitéve.

Számos 26 illatanyag-vegyület van, amelyet allergéneknek tekintenek (az EU kozmetikai irányelvének III. Melléklete), és amelyeket a koncentrációtól függően fel kell tüntetni a címkén:

  • Amyl cinnamal
  • Anizil-alkohol
  • Benzil alkohol
  • Benzil-cinnamát
  • Cinnamil-alkohol
  • farnezol
  • citrális
  • 2- (4-terc-butilbenzil) propionald-hid
  • eugenol
  • linalool
  • Hidroxi-citronella
  • Benzil-benzoát
  • Izoeugenol
  • Citronellol
  • Amilcin-namil-alkohol
  • Hexil-fahéj-aldehid
  • Benzil-szalicilát
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Metil-heptin-karbonát
  • kumarin
  • 3-metil-4- (2,6,6-tri-metil-2-ciklohexen-1-il) -3-buten-2-on
  • muskátli
  • Tölgymoha és treemoss kivonat
  • Hidroxi-metil-pentil-ciklohexén-karboxaldehid
  • Treemoss kivonat.

Szinonimák: TRIMETIL-amino-etil-metakrilát-klorid-polimer

funkciókat: antisztatikus, filmképző, hajrögzítő

  • polimer - kvaterner ammóniumsó
  • segít a haj kiegyenesítésében, megkönnyíti a fésülést és a frizurát, rugalmas és fényes

Biztonsági/összetevő besorolás:

Szinonimák: IPM; ISOPROPYL TETRADECONOATE; 1-METILETIL-TETRADEKANOÁT

funkciókat: kötőanyag, parfümösszetevő, bőrápoló szer, bőrpuhító, oldószer

  • izopropil-alkohol (izopropil-alkohol) és mirisztinsav (mirisztinsav)
  • zonális, külső alkalmazású gyógyszereknél is alkalmazzák

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Food and Drug Administration (FDA) lehetővé teszi, hogy ezt az összetevőt közvetlenül az ételekhez adják.

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi az izopropil-mirisztát alkalmazását a kozmetikumokban, mindaddig, amíg az alkalmazására és koncentrálására vonatkozó jelenlegi eljárásokat betartják.

A Sage Advice és a DermaDoctor szerint ez az összetevő komedogénnek tekinthető (5/5).

Szinonimák: DMDM ​​HYDANTION, DMDMH, 1,3-DIMETHYLOL-5,5-DIMETHILHYDANTOIN; DIMETILOL, DIMETILHIDDANTOIN [1,3-BIS (HIDROXIMETIL) -5,5-DIMETILIMIDAZOLIDIN-2,4-DIONE]

funkciókat: tartósítószer

  • formaldehid-felszabadító antimikrobiális szer
  • fehér, kristályos szilárd anyag
  • védi a kozmetikumokat és a testápolási termékeket a romlástól (megöli a mikroorganizmusokat, és megakadályozza azok növekedését és szaporodását)

Biztonsági/összetevő besorolás:

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi ennek az összetevőnek a használatát a kozmetikumokban és a testápolási termékekben, mindaddig, amíg betartják az alkalmazásával és koncentrációjával kapcsolatos jelenlegi eljárásokat.

Az 1223/2009/EU irányelv szerint a DMDM ​​Hydantoin 0,6% -os koncentrációban tartósítószerként használható a kozmetikumokban és a testápolási termékekben. Ha a formaldehid felszabadulása meghaladja a 0,05% -ot a késztermékben/eredményben, akkor azt "Formaldehidet tartalmaz" felirattal kell ellátni.

Szinonimák: PANTOTÉNSAV; DEXPANTHENOL, PANTOTHENOL, PANTOTHENYL ALCOHOL, PANTENOL, D-PANTHENOL

funkciókat: hajápoló szer, antisztatikus, bőrápoló szer

  • behatol a bőrbe, felszívódik a sejtekbe és feldolgozódik B5-vitaminná
  • lehet növényi vagy állati eredetű
  • kenőanyagként működik, így a bőr puha és bársonyos lesz
  • gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Food and Drug Administration (FDA) felveszi ezt az összetevőt a biztonságosnak tartott tápanyagok és/vagy kiegészítők listájába.

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi a Panthenol használatát kozmetikumokban és testápolási termékekben.

Szinonimák: BTMS; DOCOSYLTRIMETHYLAMMONIUM-METIL-SZULFÁT; 1-DOCOSANAMINIUM, N, N, N-TRIMETIL-, METOSZULFÁT; BEHENIL-TRIMETIL-AMMONIUM-METOSZULFÁT; DOCOSYLTRIMETHYLAMMONIUM-METIL-SZULFÁT; 1-DOCOSANAMINIUM, N, N, N-TRIMETIL-METOSZULFÁT; N, N, N-trimetil-met

funkciókat: Felületaktív anyag, antisztatikus, hajápoló szer

  • Repceolajból származik
  • Kvaterner ammóniumsó
  • Nagyon könnyű, de hatékony összetevő, amely hajegyenesítő és sűrítő tulajdonságairól ismert.
  • Mivel ezt az összetevőt közvetlenül a hajhagymán tárolják a kutikulák lágyítása érdekében, kondicionáló képességei miatt nagyra értékelik.
  • Krémekben és krémekben használva lágy és puha érzetet kölcsönöz a bőrnek.

Biztonsági/összetevő besorolás:

  • A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi ennek az összetevőnek a használatát kozmetikumokban és testápolási termékekben.

Szinonimák: IMIDAZOLIUM QUAT

funkciókat: Tisztítószer, felületaktív anyag, jó állapotban tartja a haj állapotát

  • Eredete: szintetikus
  • Olvadáspont: 30 ° C (86 F)
  • Oldékonyság vízben: diszpergálható
  • Ph: 4-6 (10% -os oldat)
  • Jellemzők: viszkózus, sárgás színű, halvány szagú folyadék.

Biztonsági/összetevő besorolás:

A gőzök belégzése irritálhatja a légzőrendszert.
Szemizgató hatású.Az elmosódott látás és a maradandó szemproblémák súlyos károsodást okozhatnak.
Ismételt vagy tartós érintkezés bőrirritációt okozhat.
Ne nyelje le, mert ez gyomor-bél irritációt okozhat.

funkciókat: bőrpuhító, haj- és bőrápoló szer

Propilénglikolból és hidrogénezett ricinusolajból származik

Biztonsági/összetevő besorolás:

Ehhez az összetevőhöz nincsenek negatív mellékhatások vagy figyelmeztetések a bőrápolási termékekben.

Szinonimák: ARGÁNIA SPINOSA (ARGÁN) KERNEL-OLAJ; ARGÁNIA SPINOSA KERNEL-OLAJ, ARGÁNIA SZIDEROXILON-OLAJ; OLAJOK, ARGÁNIA SIDEROXYLON

funkciókat: bőrápoló szer, bőrpuhító

  • fa magolaj Argania spinosa (argán olaj)
  • tartalmaz: 45-55% olajsavat, 28-36% linolsavat, 10-15% palmitinsavat és 5-7% sztearinsavat