L; rózsaszínű agyag, több erényű kezelés

Akár az arc, a test vagy a fejbőrre vonatkozik, a rózsaszínű agyag tökéletes természetes por nyugtató maszkok készítéséhez, amelyek gondoskodnak az érzékeny és irritált bőrről. De nem csak! Tisztító, regeneráló, gyógyító is. Fedezze fel számos szépségápolási előnyét.
- Mi a rózsaszín agyag ?
- Milyen előnyei vannak a rózsaszín agyagnak ?
- Hogyan kell használni a rózsaszín agyagot a kozmetikai kezelések során ?
- Nyugtató maszk rózsaszín agyaggal az érzékeny bőr számára
- Tisztító maszk rózsaszín agyaggal kombinált és zsíros bőrre
- Egészségesen fénylő maszk rózsaszín agyaggal az unalmas bőrért
- Rózsaszín agyag maszk száraz hajra
- Nyugtató kezelés rózsaszín agyaggal az irritált fejbőrre
- Rózsaszín agyag test borogatás
- Puhító rózsaszínű agyagfürdő a test számára
Az agyag a kőzetek eróziója által előállított por, amely ásványi anyagokban gazdag. Pontos összetételétől függően sokféle (zöld, piros, fehér, sárga ...) létezik. Az ókortól kezdve fazekasságként, de szépségápolási kezelésként is használta számos civilizáció, amely szépítő és néha gyógyító tulajdonságait a bőrápolásban használta. Nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az agyagot ösztönösen használják az állatok is, amelyek testüket eltakarják, hogy megvédjék magukat a parazitáktól, megvédjék bőrüket a naptól vagy akár meggyógyítsák a sebeiket! Ma ez a por és ezer előnye továbbra is a kozmetikumok kiemelt összetevője, és különösen hasznos minden bőrproblémánk segítségére.
Mi a rózsaszín agyag ?
Kevésbé ismert, mint a zöld agyag vagy a fehér agyag, a rózsaszín agyag valójában fehér agyag és vörös agyag keveréke több, mint bármely más teljes értékű agyag. Valójában két természetes agyagból áll, amelyeket általában azonos mennyiségben kevernek össze, és rózsaszínű agyagot hoznak létre. Tartalmaz egyrészt szilícium-dioxidban gazdag lágy fehér agyagot (más néven kaolin), másrészt vörös-agyagot nagyon gazdag vas-oxidban. Valójában ez utóbbi köszönheti jellegzetes rózsaszínét, mivel enyhe vörös vas-oxid-tartalmat ad neki. A rózsaszínű agyagnak tehát az az előnye is, hogy gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben (például magnéziumban, cinkben, szelénben, foszforban vagy akár rézben), mert egyesíti a két agyagtípus típusát.
Milyen előnyei vannak a rózsaszín agyagnak ?
Különleges összetételének köszönhetően a rózsaszín agyag agyagnagy édesség amely minden bőrtípusra alkalmas, beleértve a legérzékenyebb, törékeny és reaktív bőrt is. Semleges pH-ja fenntartja az epidermisz természetes egyensúlyát, míg fényelnyelő ereje lehetővé teszi, hogy gyengéden megtisztítsa a bőrt anélkül, hogy valaha kiszárítaná. Áldás a száraz bőr számára, amely meg akarja tisztítani a bőrt (ami javítja a rugalmasságot), de a pattanásokra és pattanásokra hajlamos bőr számára is, mert ez az agyag elnyeli a bőrön található szennyeződéseket anélkül, hogy lehámozná vagy védekező reakcióhoz vezetne a részéről ( az epidermisz gyakran termel felesleges faggyút, hogy megvédje önmagát. Igazi ördögi kör!).
A nyomelemekben gazdag lágy agyag olyan nyugtató és lágyító tulajdonságokat is bemutat, amelyek különösen érdekesek a bőrpírra és kellemetlen irritációra hajlamos reaktív bőr számára. A rózsaszín agyag hajlamos megnyugtatni az arcszín egyöntetűségét befolyásoló gyulladást, és elfeledtetni velünk a melegség, feszesség, bizsergés vagy akár a viszketés érzéseit, amelyek kíséretében kísérik őket. Ezért általában a szeszélyes bőr számára kiemelkedő arckezelés.
A rózsaszín agyagot az arcápolás területén is elismerték, mint olyan hatóanyagot, amely maszkként használva helyreállítja a bőr ragyogását és egészséges ragyogásával hízeleg az arcon. Olyan eszköz, amelyet a vörös agyag vörös festékének köszönhet, amelyből készült. Ezért tökéletes kezelés az unalmas és fáradt arcbőrök számára is, amelyeknek igazi lendületet ad.