Nézd meg a jázmint, ez nem a jázmin! SYRALIN

Természetes gondozás az egészségért és a szépségért

Nem minden jázmin jázmin!

nézd

Remélem, nem mondja, hogy túlságosan technikai részletekbe bocsátkozom!

jázmin

jázmin

Jasminum officinale

Sziralin. Philadelphus coronarius

Mást gondolsz?

Itt van egy részlet:

syralin

i_am_jim - Saját munka, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48516945

Még mindig ugyanarra a növényre hasonlít?

Különböző tudományos neveik vannak: Jasminum officinale (maga az elnevezés azt mutatja, hogy hosszú ideig kezelésként használt növény), amely azon botanikai családhoz tartozik, amelynek az olajbogyó része, szemben a hortenziával rokon Philadelphus coronarius (kerti jázmin).

A terápiás jázmint az ókortól kezdve használják (ez az ayurvédikus növények egyike). A hagyományos indiai orvoslás több mint 7000 éves és a hagyományos kínai orvoslásban van, és hatása van:

gyulladásos,

fertőtlenítő,

nyugtatók,

antidepresszánsok,

afrodiziákumok nőknek.

Hagyományosan a növényt terhes nőknél használják a vajúdás megkönnyítésére és a születés utáni gyógyulásra mind fizikailag, mind szellemileg [1], [5]. Úgy tűnik, hogy a szoptató nőkre gyakorolt ​​kiegyensúlyozó hatás még a csecsemő számára annyira szükséges tejmennyiség növekedéséhez is vezet.

A jázmin illóolajat bőrtónusként használják (különösen száraz vagy nagyon érzékeny bőr esetén), de a dermatitis, a viszkető bőr vagy a leégés elleni küzdelemben is, mivel elősegíti a bőr rugalmasságának növelését.

Antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes hatása is van. [2], [3], [4]

Kínában hagyományosan a hepatitis kezelésében használják.

Úgy vélik, hogy segíti a fogyást, de nem találtam tanulmányokat ezzel kapcsolatban, a jázmin és a zöld tea összefüggésének tanácsai elhitetik velem, hogy ez inkább az utóbbi hatása.

A kertjeinkben elterjedt jázmin szerencsére nem mérgező, van némi kozmetikai hatása. A levelek gazdagok a szaponinok nevű anyagokban, amelyeket összetörve és vízzel összekeverve finom hab képződik, amely felhasználható a bőr és a ruhák tisztítására, valamint egy szappannal. De ez egy nagyon finom és finom szappan, amely gyengéden eltávolítja a szennyeződéseket a bőr zsírtalanítása nélkül, de nem távolítja el a zsírfoltokat.

Kémiai tartalma antibakteriális hatást is lehetővé tesz (viszonylag kevés tanulmány, de kétségtelen), de nem rendelkezik a Jasminum officinale fentebb felsorolt ​​egyéb hatásaival

Az engem elborzasztó cikk forrásait keresve azt tapasztaltam, hogy sajnos sok cikkben öntudatlanul fennmaradt a zavartság, nyilvánvalóan egymás után másolták a népszerűsítő oldalakon vagy blogokon.

Az alábbiakban bemutatunk néhány forrást, amelyekből a fenti állítások alátámasztására tovább dokumentáltam