Oriflame - Haj korpásodás elleni sampon

sampon

Közepes kockázat *
* A felhasználói szavazatok szerint

Vállalat: Oriflame Cosmetics

Leírás Oriflame - Haj korpásodás elleni sampon

Haj korpásodás elleni sampon

Korpás sampon. A ClariZinc komplexből áll a haj tisztítására, a korpásodás eltávolítására és a fejbőr megnyugtatására.

Minden hajtípushoz.

Oriflame összetevő - haj korpásodás elleni sampon

Részletes leírásért kattintson az alábbi összetevők bármelyikére:

Szinonimák: VÍZ, ONSEN-SUI, DEZIONÁLT VÍZ, Desztillált víz, Tisztított víz, Dihidrogén-oxid, Desztillált víz

funkciókat: oldószer

  • összetevő szinte minden kozmetikumban és testápolási termékben megtalálható
  • a kozmetikumok és a testápolási termékek csak vizet tartalmaznak méreganyagok, szennyező anyagok és mikrobák nélkül

Biztonsági/összetevő besorolás:

A Kozmetikai Gyártási Gyakorlatok Útmutatója szerint az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) ellenőrzi a kozmetikumokban és a testápolási termékekben használt víz (úgynevezett "technológiai víz") minőségét.

Vannak más vállalatok, amelyek megfelelnek az Egyesült Államok szabványainak. Pharmacopeia (USP) a gyógyszerekben használt víz tisztaságáról. Az ezen előírásoknak megfelelő tisztított vizet vízből állítják elő, az Egyesült Államok előírásainak megfelelően. Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) az ivóvízről. Nem tartalmaz egyéb, szándékosan hozzáadott anyagokat.

Szinonimák: DODECIL-NÁTRIUM-SZULFÁT, NÁTRIUM-POLIoxietilén-lauril-szulfát

funkciókat: felületaktív anyag, tisztítószer, emulgeálószer

  • etoxilezett laric-alkoholból származik
  • erős csillogó
A nátrium-laureth-szulfátot elsősorban tisztítószerként használják, és kókuszból nyerhető.

Enyhe és hatékony összetevőnek tekintik, és általában kozmetikumokban (arc- vagy testsamponokban) használják.

A hasonló név ellenére a nátrium-lauret-szulfát nem azonos a nátrium-lauil-szulfáttal. Az első enyhébb tisztítószer, eltérő kémiai szerkezete miatt.

Biztonsági/összetevő besorolás:

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi ennek az összetevőnek a használatát a kozmetikumokban és a testápolási termékekben, mindaddig, amíg betartják az alkalmazásával és koncentrációjával kapcsolatos jelenlegi eljárásokat, és ha nem irritáló.

A nátrium-lauret-szulfát veszélyes szennyeződéseket tartalmazhat, például: etilén-oxid (emlő-, méh-, agy- és leukémiarák) és 1,4-dioxán (rák).

A Sage Advice és a DermaDoctor szerint ez az összetevő komedogénnek tekinthető (3/5).

Szinonimák: CAPB, BELSÓ SÓ, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLICIN, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

funkciókat: antisztatikus, tisztítószer, felületaktív anyag, viszkozitásnövelő, habosító, haj- és bőrápoló szer

  • kókuszolajból származik
  • a bőr és a haj tisztításának szerepe, mivel a víz tisztításához/eltávolításához a bőr felületén jelen lévő zsírral és szennyeződéssel keveredik
  • helyettesítheti a Cocamide DEA-t

Biztonsági/összetevő besorolás:

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi ezen összetevő használatát az öblítendő termékekben.

A Toxline és a PubMed Citations ezt az összetevőt a bőr szenzibilizáló potenciáljának értékeli, amely kontakt dermatitist okozhat. Így egyeseknél allergia alakulhat ki erre az összetevőre.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) mérsékelt kockázati szintre becsülte ennek az összetevőnek a vízi toxicitását.

Szinonimák: AKRIL-/AKRIL-KOPOLIMER, AKRIL-/AKRIL-KOPOLIMER

funkciókat: ragasztó, film, rögzítő, antisztatikus, hamis körmökhöz használt szer

  • akrilsavból és metakrilsavból áll

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) lehetővé teszi ezen összetevő használatát közvetett élelmiszer-adalékanyagként az élelmiszer-csomagolások csomagolásában.

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi az Acrylates Copolymer használatát kozmetikumokban és testápolási termékekben, amikor a bőrirritáció elkerülésére irányul.

Szinonimák: KOGLUKÓZID

funkciókat: felületaktív anyag, tisztítószer, habosítószer

  • a glükóz és a kókuszolaj reakciójából származik
  • a bőr és a haj tisztításának szerepe, mivel a víz tisztításához/eltávolításához a bőr felületén jelen lévő zsírral és szennyeződéssel keveredik
  • nem irritáló, a legenyhébb felületaktív anyagok

Biztonsági/összetevő besorolás:

Szinonimák: AROMA; PARFÜM, PARFÜM;

funkciókat: dezodor, maszk/szag bevonat, parfüm

  • U.S. szerint Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Szabályzat (FDA), az „illat” kifejezés a termék címkéjén „minden olyan természetes vagy szintetikus anyag (oka) t jelent, amelyet kizárólag kozmetikai termék szagának megadására használnak.” Európában ezt az összetevőt parfümnek hívják.
  • Természetes vagy szintetikus vegyületekből, önmagában vagy együttesen használható

Biztonsági/összetevő besorolás:

* Mivel ennek a komplexumnak az összetevői nem ismertek, nem található meg minden részlet a felhasználás és koncentráció kockázataival kapcsolatban.

Az illatanyag részét képező összetevőket a Nemzetközi Illatszövetség (IFRA) értékeli, a tényleges értékelést az IFRA tudományos, non-profit intézetének, az Illatanyag-kutató Intézetnek (RIFM) kell elvégeznie. A RIFM által felhasznált tudományos információk a szakértői testülettől (REXPAN) származnak, egy toxikológusok, farmakológusok, bőrgyógyászok és környezettudósok csoportjától, akiknek semmi közük a parfümiparhoz. Így a Nemzetközi Illatszövetség (IFRA) az idők során korlátozta bizonyos összetevők használatát, amelyek a Flagrance komponens részét képezik.

A hatályos jogszabályok szerint nem kötelező, hogy a Flagrance összes alkotóeleme szerepeljen a termék címkéjén. Úgy vélik azonban, hogy egy parfüm legalább 14 olyan vegyszert tartalmaz, amelyek nem szerepelnek a címkén, amelyek közül sokat nem vizsgálnak a biztonságosságuk szempontjából.

Az Európai Unió tudományos bizottsága szerint aggasztó, hogy egyre több embernél alakul ki érzékenység az illatanyag-összetevők hatásának. Miután ez az érzékenység kialakult, az érintett emberek allergiában vagy akár asztmás rohamokban szenvedhetnek, valahányszor illatnak vannak kitéve.

Számos 26 illatanyag-vegyület van, amelyet allergéneknek tekintenek (az EU kozmetikai irányelvének III. Melléklete), és amelyeket a koncentrációtól függően fel kell tüntetni a címkén:

  • Amyl cinnamal
  • Anizil-alkohol
  • Benzil alkohol
  • Benzil-cinnamát
  • Cinnamil-alkohol
  • farnezol
  • citrális
  • 2- (4-terc-butilbenzil) propionald-hid
  • eugenol
  • linalool
  • Hidroxi-citronella
  • Benzil-benzoát
  • Izoeugenol
  • Citronellol
  • Amilcin-namil-alkohol
  • Hexil-fahéj-aldehid
  • Benzil-szalicilát
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Metil-heptin-karbonát
  • kumarin
  • 3-metil-4- (2,6,6-tri-metil-2-ciklohexen-1-il) -3-buten-2-on
  • muskátli
  • Tölgymoha és treemoss kivonat
  • Hidroxi-metil-pentil-ciklohexén-karboxaldehid
  • Treemoss kivonat.

Szinonimák: VÍZTÖRÖS CITROSAV, ACILETTEN

funkciókat: kelátképző, parfümösszetevő, pH-szabályozó, a szag elfedésének/elfedésének szerepe, lengéscsillapító

  • fehér, kristályos por
  • alfa-hidroxisav (AHA)
  • Természetesen megtalálható a citrusfélékben és a citruslében (a citromlé legfeljebb 8% citromsavat tartalmaz)
  • hámlasztó, összehúzó tulajdonságok

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) lehetővé teszi ezen összetevő használatát olyan anyagként, amely közvetlenül hozzáadható az élelmiszerhez.

Az FAO/WHO élelmiszer-adalékanyagok vegyes szakértői bizottsága nem tartja szükségesnek a citromsav fogyasztásának korlátozását.

Számú rendelet szerint. Az Európai Bizottság által elfogadott (2013. június 1-jén hatályba lépett) élelmiszer-adalékanyagokról szóló 1129/2011. Sz., Ez az összetevő felhasználható élelmiszer-adalékanyagként.

Számú rendelet szerint. Az élelmiszerekben használt élelmiszer-adalékanyagokról (enzimek, színezékek és tápanyagok) szóló, az Európai Bizottság által 2011. december 2-án elfogadott 1130/2011. Sz., Ez az összetevő élelmiszer-adalékanyagként használható E 330 - Citromsav néven.

Szinonimák: MARÓSZÓDA; NÁTRIUM-HIDROXID MEGOLDÁS; NÁTRIUM-HIDRÁT; NÁTRIUM-HIDROXID, KAUSTÁS SZÓDA; E524

funkciókat: denaturálószer, pH-szabályozó, védő-/pufferanyag; élelmiszer-adalékanyag, savasságjavító

  • erősen reaktív és maró szervetlen bázis (nem tartalmaz szénatomokat)
  • a szappankészítésben betöltött szerepéről ismert
  • maró nátriumnak is nevezik
A Codex Alimentarius-ban E524-nek hívják, és a gyanús E-k kategóriájába tartozik.

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) lehetővé teszi ezen összetevő közvetlen élelmiszer-adalékanyagként történő használatát. Ez az összetevő közvetett élelmiszer-adalékként, habzásgátlóként is használható az élelmiszer-csomagolásként használt papír és karton gyártásában.

Az 1223/2009/EU irányelv szerint a nátrium-hidroxid a következő koncentrációkban és pH-szinten alkalmazható (III. Melléklet): 5 tömeg% kutikula oldószerben, 2 tömeg% általános célú hajvasaló, 4,5 tömeg% professzionális használatra szánt hajkiegyenesítő termékekben, szőrtelenítő termékekben legfeljebb 12,7 ph, más típusú pH-szabályozóként legfeljebb 11 ph.
Az ezt az összetevőt tartalmazó kutikula oldószereket és általános célú hajvasalókat a következőképpen kell címkézni: "lúgos bázist tartalmaz, kerülje a szembe jutást, vakságot okozhat, gyermekektől elzárva". A professzionális használatra szolgáló hajvasalókat fel kell tüntetni: "Csak professzionális használatra kerülje a szembe jutást, vakságot okozhat." A szőrtelenítő termékeknek a címkén fel kell tüntetniük: "Tartsa gyermekektől elzárva, kerülje a szembe jutást".

Számú rendelet szerint. Az Európai Bizottság által elfogadott, az élelmiszer-adalékanyagokról szóló 1129/2011 (amely 2013. június 1-jén lép hatályba) ezen összetevő felhasználható élelmiszer-adalékanyagként.

Számú rendelet szerint. Az élelmiszerekben használt élelmiszer-adalékanyagokról (enzimek, színezékek és tápanyagok) szóló, az Európai Bizottság által 2011. december 2-án elfogadott 1130/2011. Sz., Ez az összetevő E 524 néven élelmiszer-adalékanyagként használható.

Az Országos Munkavédelmi és Egészségvédelmi Intézet tanulmánya szerint a nátrium-hidroxid koncentrációtól és pH-szinttől függően irritációt okozhat a bőrön, a szemen, a nyálkahártyán, a tüdőgyulladáson, a hajhulláson.

A "gyanús" E-k fogyasztása után a testben rejlő veszélyek között szerepelnek:

  • allergia
  • hormonális rendellenességek
  • májbetegségek
  • bél- és májbetegségek
  • máj-epeúti rendellenességek
  • emésztőrendszeri rendellenességek
  • idegi rendellenességek
  • a koleszterinszint emelése.

Szinonimák: SZIKLASÓ, NACL

funkciókat: ízesítő, foghigiénés szer, viszkozitásnövelő szer

  • szervetlen só
  • asztali só néven ismert
  • gyakran használják szájhigiénés termékekben: frissességet biztosít a leheletben, tisztítja a fogakat és a szájat

Biztonsági/összetevő besorolás:

Szinonimák: 1,3-PROPANEDIOL, 2-BROMO-2-NITRO-; 1,3-PROPANEDIOL, 2BROMO2NITRO; 2-bróm-2-nitró-1,3-propándiol; bronopol; 2-bróm-2-nitro-1,3-propándiol; 2-bróm-2-nitropropán-1,3-diol; 2-Bronopol; BÉTA-bróm-béta-NITROTRIMETIL-LENEGLIKOL; BRONIDIOL; BRONOCOT; BR

funkciókat: tartósítószer


Ez az összetevő antibakteriális, és megakadályozza a gombák és élesztők fejlődését.

Tartósítószerként számos kozmetikum és testápolási termék formulájában használják, különösen samponokban, krémekben, testápolókban és szemkozmetikumokban.

Biztonsági/összetevő besorolás:

Szinonimák: Nátrium-citrát, citromsav, mononátrium-só; 2-HIDROXI-1,2,3-PROPANETRIKARBoxilsav, Nátrium-só

funkciókat: pH-beállító, kelátképző, a szag elfedésének/elfedésének szerepe

  • citromsav só
  • antioxidáns

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) lehetővé teszi a nátrium-citrát olyan anyagként való alkalmazását, amely közvetlenül az élelmiszerekhez adható.

A FAO/WHO élelmiszer-adalékanyagokkal foglalkozó vegyes bizottsága arra a következtetésre jutott, hogy a nátrium-citrát-fogyasztás korlátozása nem szükséges.

Számú rendelet szerint. Az Európai Bizottság által elfogadott, az élelmiszer-adalékanyagokról szóló 1129/2011 (amely 2013. június 1-jén lép hatályba) ezen összetevő felhasználható élelmiszer-adalékanyagként.

Számú rendelet szerint. Az élelmiszerekben használt élelmiszer-adalékanyagokról (enzimek, színezékek és tápanyagok) szóló, az Európai Bizottság által 2011. december 2-án elfogadott 1130/2011. Sz., Ez az összetevő élelmiszer-adalékanyagként használható E 331 - Nátrium-citrátok néven.

Szinonimák: BIS [1-HIDROXI-2 (1H) -PIRIDINETIONIATO] CINK, PIRITION CINK, CINK-OMADIN

funkciókat: Bőrápoló szer, korpásodásellenes, boriszellenes szer, antibakteriális szer

Korpásodás, szeborreás dermatitis és pikkelysömör elleni védekező szer.

A cink-pirition a haj növekedésének, hajlékonyságának és fényének serkentésével segít javítani a haj megjelenésében; a fizikailag károsodott haj textúrájának javításával vagy vegyi kezeléssel.

Biztonsági/összetevő besorolás:

Szinonimák: GARDOL; GARDOLR; SARCOSYL; SARKOSYL; SARKOSYL NL; SARCOSYL NL; MAPROSYL 30; 105. VEGYÜLET; SARKOSYL NL-30; 'SARKOSYL' NL30

funkciókat: Habzószer, felületaktív anyag

Biztonsági/összetevő besorolás:

  • Bizonyos körülmények között a nátrium-lauroil-szarkozinát károsíthatja és rákkeltő nitrozaminokat képezhet.
  • Lehet, hogy kontaktallergén.

Szinonimák: Glicerin-monoolát; Glicerin-monoolát; GLICERIN 1-MONOOLEÁT; GLICERIN-OLEÁT; GLICEROL 1-MONOOLEÁT

funkciókat: parfümösszetevő, bőrápoló szer, bőrpuhító, felületaktív anyag, emulgeálószer

  • glicerinből és olajsavból (természetesen előforduló zsírsav) áll
  • halványsárga folyadék

Biztonsági/összetevő besorolás:

Az Food and Drug Administration (FDA) lehetővé teszi ennek az összetevőnek az élelmiszerhez közvetlenül hozzáadott élelmiszer-anyagként történő felhasználását.

A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi a Glyceryl Oleate alkalmazását a kozmetikumokban, mindaddig, amíg a használatára és koncentrációjára vonatkozó jelenlegi eljárásokat betartják.

Szinonimák: HIDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE; GUAR GUM, 2-HYDROXYPROPYL 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIUM) PROPYL-ÉTER, KLORID

funkciókat: Antisztatikus, hajápoló szer

Biztonsági/összetevő besorolás:

  • A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi ennek az összetevőnek a használatát kozmetikumokban és testápolási termékekben.

Szinonimák: 2-NAFTALÉN-SZULFONSAV, NÁTRIUM-SÓ

funkciókat: Felületaktív anyag, hidrotróp szer

Biztonsági/összetevő besorolás:

  • fejfájás
  • neuralgia
  • ízületi fájdalom
  • izom fájdalom
  • reuma
  • menstruációs görcsök.

Biztonsági/összetevő besorolás:

A növény ellenjavallt:

  • vérzés
  • vérzékenység
  • feladat
  • szoptatás
  • allergia szalicilátokra
  • fűzallergia.

Mondja el véleményét erről
"Oriflame - haj korpásodás elleni sampon"

Mondja el véleményét erről
"Oriflame - haj korpásodás elleni sampon"

sampon

5 tipp a gyümölcsök és zöldségek hatékony mosásához

A gyümölcsök és zöldségek a leggyakrabban használt élelmiszerek közé tartoznak. Még akkor is, ha nem szokta gyakran fogyasztani őket, nagy figyelmet kell fordítania a tisztításukra. [részletek]

sampon

4 ok, amiért eltörik a körmöd

Ha a körme könnyen eltörik, meg kell védenie őket a tisztítószerek használatakor, ne dörzsölje őket, és egy speciális testápolóval hidratálja. A cikkből megtudhatja, melyek azok a fő okok, amelyek a köröm töréséhez vezetnek. [részletek]

sampon

A leghatékonyabb vizelethajtó ételek

A diuretikus ételek feladata a vízvisszatartás okozta kellemetlenségek kiküszöbölése, elősegítve a PMS által okozott tünetek enyhítését és a test toxinoktól való megtisztítását. [részletek]

oriflame

Töltse le INGYEN
"A román ételek 10 legfontosabb veszélyes összetevője"


Töltse ki az e-mail címet, hogy megkapja az ingyenes jelentést