Qu; növényi olajokat koncentráljon a kevéssé ismert kincsekre

Feladta Miel Impérial

olajokat

Az illóolajokat, azok tulajdonságait és előnyeiket egy korábbi cikkünkben láthattuk, most térjünk át az illóolajok, növényi olajok "medáljára" !

Valóban, a növényi olajokat kivonják az olajos növények magjából és gyümölcséből, sok vitamint és zsírsavat tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek a gazdag és változatos étrendhez, de az ápoláshoz, akár bőrgyógyászatban, aromaterápiában vagy kozmetikában.

Joggal, a növényi olajok lesznek a napi szövetségesek, hogy jobban érezzék magukat, legyen az gyógyító vagy megelőző.

Mi a növényi olaj ?

A növényi olajok az olajos növények bizonyos részeiből származnak, mint például a lipidekben gazdag magvakból, magokból vagy magokból, amelyek megtalálhatók az "azonos csoportban", a növényi olajok és az olajos macerátok.

Az olajos macerátumokat macerált nem olajos növényekből nyerik, a növénynek a minket érdeklő részét egy semleges olajba merítve (gyakran úgynevezett "semleges" olajokban találunk repceolajat, szójababot, napraforgót, kukoricát). stb.).

A növényi olajokat gyakran használják az illóolajok mellett, mert zsírsavban gazdagságuk miatt kiváló hígítástámogató.

Bárhol megtalálhatók, kozmetikumok (test, haj és arc), a konyhában, az ízek fokozására, és a terápiás ellátásban.

Növényi olaj és olajos macerát: mi a különbség ?

Tudnia kell, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem minden növény lehet növényi olaj forrása, ezért előnyeik kihagyásának elkerülése érdekében alternatívát találtak: maceráció !

A növény bármely szempontból érdekes része semleges olajban, leggyakrabban olíva- vagy napraforgóolajban fürdve található, ez a fürdő elősegíti a hatóanyagok átjutását az olajba.

Miután a macerálás befejeződött, az olaj már nem semleges, jótékony olaja lett, gyakran szerves és használatra kész, hogy szolgáljon.

Mit kezdjek? mely növényi olajok jók az Ön számára ?

Akár új ismeretei vannak a növényi olajok használatának, vagy az aromaterápiával kapcsolatos információkra vágyik, meg fogunk világítani néhány kézzel válogatott olajat, azok előnyeire, könnyű használatára, kövesse az útmutatót !

Érzékeny bőrre - Kozmetikai argánolaj

Az argánfa egy tíz méter magas fa, amely megtalálható a marokkói atlaszban, ágai tövisekkel sörték, termései pedig olajbogyó méretű bogyók.

A növényi olajat, amelyet ismerünk, a mandula első hideg sajtolásával nyerik, amely megfelel a kemény héjtól elválasztott magoknak.

Állaga könnyű, folyékony, nagyon könnyen öblít, ellentétben más olajokkal, amelyek sokkal vastagabbak lehetnek.

A kozmetikai argánolaj előnyei:

  • Antioxidáns,
  • Tápláló,
  • Feszesítő,
  • Öblítőszer.

Nappali krémekben, samponokban, hajmaszkokban, testtejekben, olajfürdőben található.

Puhává teszi a hajat, táplálja és hidratálja őket, erősíti a törékeny körmöket, táplálja a száraz bőrt, előnyök koncentrációja, nyers állapotban !

Moderáció nélkül fogyasztani.

Minden bőrtípusra (terhes nők, gyermekek és csecsemők) - édes mandulaolaj

Az édes mandulaolaj táplálja, rögzíti a nedvességet, védi a bőrt és a hajat, miközben helyreállítja az erélyt és a ragyogást.

Tápláló, kiválóan repedezett vagy száraz bőr esetén, valamint a striák megelőzésében.

Az édes mandulaolaj egyik fő előnye, hogy minden bőrtípusra alkalmas, különösen a csecsemők számára, mivel azonban a tökéletesség nem ebből a világból származik, az édes mandulaolaj alacsony áthatolási erővel bír.

Az édes mandulaolaj előnyei

Olajsavban gazdag és lágyító hatóanyagok összetételének köszönhetően az édes mandula növényi olaj lágyítja a bőrt és védi a szárazságtól.

Puhító tulajdonságainak köszönhetően összetevőként használják a finom bőrre szánt masszázsolajok előállításához, vagy striák elleni kezelésekhez.

Használható mind hajápolásban, mind bőrápolásban, mindkét esetben kiváló, puhítja és erősíti a hajat, puhítja a bőrt, csillapítja a viszketést és helyrehozza.

Házi és természetes kozmetikumokhoz - kókuszolaj

A kókuszpálma minden nedves trópusi zónában megtalálható, gyümölcsei (a "kókuszdió") pépet eredményeznek, amely a növényi kókuszolaj eredete.

A teafa illóolajához hasonlóan ez is a növényi olajok mustja, feltétlenül szükséges, hogy otthon legyen, például a kókuszolaj több mint 50 különböző helyzetben hasznos, alábecsülve azt mondhatjuk, hogy ár-érték arány csak verhetetlen !

A kókuszolaj előnyei

Sokoldalú olaj, mind a főzéshez, mind a természetes házi kozmetikumok gyártásához használható:

  • dezodorok,
  • fogkrém,
  • haj maszk.

Csecsemők gondozásaként:

  • Pelenkakiütés,
  • Bölcsősapka.