Ricinusolaj használata - Szépség titkos tipp és hashajtó
A ricinusolaj igazi univerzális, és túl gyakran hashajtó hatására redukálódik. Az olaj értékes összetevőket tartalmaz, valamint a bőr és a haj ápolására is alkalmas. Termékajánlatot talál a dokumentum végén.
A ricinus növény (csodafa) magjait tartalmazza azokban a gyümölcsökben, amelyekből zsíros olajat nyernek, amelynek gyógyhatásai hashajtónak bizonyultak. Az értékes ricinusolajat (ricini oleum) hidegen sajtolva nyerik ki a hámozott magokból. Röviden használható makacs elzáródások esetén, ha nincsenek szerves okok. A hidegen sajtolt ricinusolaj nagyon erős hashajtó, amely különösen biztosítja a bél megbízható kiürülését, amire például utazáskor, féreggyógymódok vagy műtéti beavatkozások előtt van szükség.
A ricinusolajat számos területen használják:
- Segítség a székrekedésben
- Székletürítés a kórházi orvosi eljárások előtt
- haj, bőr és szempillák kozmetikai használatára
- Szülészet (az úgynevezett munka koktél)
Néhány tanulmány bemutatja a ricinusolaj hashajtó hatékonyságát, és megvizsgálja a ricinusolaj hatásait. Az egyik legismertebb a Sudie ricinusolaj, amely a Bad Plumk-i Szív- és tüdőkutató intézet (Bad Nauheim) G-fehérjéhez kapcsolt receptorán keresztül működik.
Ricinusolaj hashajtóként
Amikor ismertté vált, hogy a tiszta ricinusolaj belső hashajtóként is sikeres volt a Karib-tenger lakóival szemben, anélkül, hogy kárt okozott volna az emberekben, a 19. század elejétől a világra lépett.
Székrekedés esetén az alkalmazást kipróbálták. Itt található részletes információ a ricinusolaj székrekedés elleni alkalmazásáról.
Akut székrekedés esetén 1 vagy legfeljebb 2 evőkanál (5-10 gramm) tiszta ricinusolajat kell bevenni éhgyomorra. A citromlé vagy a gyümölcsszirup segíthet a természetes ricinusolaj szedésében. Az olaj megbízható hatása körülbelül három óra múlva kezdődik. A bevétel után elegendő pihenőidőnek kell lennie, mivel a bélmozgás gyakrabban fordulhat elő. A ricinusolaj azonban finomított olajként is kapható kész gyógyszer/kapszula formájában.
Annak érdekében, hogy még könnyebben szedhető legyen, az üzletekben kapható, egyértelmű adagolási előírásokkal rendelkező, vény nélkül kapható ricinusolaj kapszulák. Különösen makacs eltömődés esetén az olaj azonnali ürítést indíthat el, hogy ne történjenek váratlan meglepetések.
Ricinusolaj kozmetikai termékként
Az ókori Görögország csak ricinusolajat használt külső használatra, például intenzív bőrápoláshoz, valamint hajápoló és hajnövesztő szerként. Ezenkívül sikeresen alkalmazták szempilla és szemöldök ápolására, amikor a szőrszálakat olajjal vonták be, és egy kezelés után sokkal erősebbeknek kellett lenniük.
Használja bőrolajként

A ricinusolajat külsőleg is mindig értékelik gyulladáscsökkentő ápolószerként. Rendszeresen masszírozva hegszövetet ad, például hajlékonyságot, gyengéden lágyítja a korpát és hidratálja a hajat.
A ricinusolaj ideális bőr- és hajápoló termékként, amely könnyen keverhető más olajokkal.
A bőr száraz és repedezett területei ismét jól mutatnak, a tiszta ricinusolaj segítségével pedig a ráncok csökkennek.
A száraz és repedezett bőr számára a ricinusolaj támogatja a bőrápolást. A viszkózus olajat azonban mindig keverni kell egy másik olajjal. Gyulladásos bőrbetegségek, pelyhes fejbőr vagy szemölcsök esetén a rendszeresen alkalmazott tiszta ricinusolaj gyulladáscsökkentő hatása miatt sikeres lehet. Van néhány leírás az egyes esetekről, köztük a neurodermatitis és a pikkelysömör. Ehhez rendszeresen meg kell dörzsölni az érintett bőrfelületet az olajjal, majd egyenletesen be kell masszírozni.
Itt talál további információt a ricinusolajjal történő bőrápolásról és a ricinusolaj szemölcsökhöz történő felhasználásáról.
Az orvosi területen történő alkalmazása mellett a ricinusolajat számos kozmetikai gyártó használja, akik tulajdonságai miatt nagyon értékelik az olajat. A ricinusolaj megtalálható például hajbalzsamokban, rúzsokban és szempillaápolási termékekben. Ebben az esetben azonban hidegen sajtolt ricinusolajat ritkán alkalmaznak.
Használja hajra és szempillákra
A ricinusolajat külsőleg is mindig értékelik gyulladáscsökkentő ápolószerként. Éjszakai olajkezelés esetén ideális bőr- és hajápoló termékként.
a fejbőr is profitál egy ilyen alkalmazásból. A pelyhes szemöldök és a törékeny szempillák rendkívül egyszerűen ápolhatók néhány rendszeres csepp ricinusolajjal egy szempilla/homlokkefén. Itt fontos a rendszeres használat. A ricinusolaj azonban nem haj helyreállító.
Itt talál további információt a ricinusolaj használatáról
Gyakori kérdések a ricinusolaj használatával kapcsolatban
A ricinusolaj gyors és megbízható hashajtó, és titkos szépségtippként is emlegetik. A hashajtó hatás miatt a jellegzetes ízű olajat nem szabad habozás nélkül használni.
Milyen gyorsan hat a ricinusolaj hashajtóként?
A ricinusolaj hashajtó hatása néhány óra múlva jelentkezik. Ez egy kicsit más minden ember számára. Iránymutatásként 2 - 4 órával a ricinusolaj szájon át történő bevétele után. Kis mennyiségű olaj elegendő. (A több ricinusolaj nem gyorsítja a hashajtó hatást.) Itt többet megtudhat a ricinusolaj székrekedés elleni hatásairól.
Mely ricinusolaj szempillákhoz és hajhoz?
Hidegen sajtolt ricinusolajat kell használni a haj és a szempillák ápolására. Mivel az olaj viszonylag viszkózus, a jobb felhasználás érdekében összekeverhető egy másik olajjal. (Például jojobaolaj, mandulaolaj vagy kókuszolaj.)
Mely ricinusolaj hashajtóként?
Hashajtóként a gyógyszertárból származó finomított ricinusolajat javasoljuk. Alapjában véve a finomított és hidegen sajtolt ricinusolaj hashajtó hatású, mivel mindkét termék ricinolsavat tartalmaz.
Megjegyzés: Az ebben a dokumentumban szereplő információk csak általános jellegűek, és nem helyettesíthetik az orvosi tanácsot vagy kezelést megfelelően képzett orvosokkal.
További cikkek a ricinusolajról:

Bio ricinusolaj - 100% tiszta, hidegen sajtolt olaj. (A Talajszövetség tanúsítja.)

Szerves ricinusolaj - 100% tiszta, hidegen sajtolt olaj. (A Talajszövetség tanúsítja.)