Ricinusolaj - milyen előnyökkel jár a ricinusolaj a haj, a körmök és az arcszín számára
Ricinusolaj. Ez az egyik legnépszerűbb növényi összetevő, amelyet a kozmetikai iparban használnak. Nézze meg, milyen előnyökkel jár a ricinusolaj, és hogyan tudja felhasználni szebbé.

A ricinusolaj afrikai és indiai őshonos trópusi növény, amely olajának gyógyító tulajdonságairól ismert. A ricinusolajat a kozmetikában használják, de gyógyászati felhasználása is van.
Ricinusolaj - előnyös a haj számára
Először is, a ricinusolaj segít abban, hogy szép és egészséges maradjon. Külsőleg ricinusolaj:
- Segít a haj növekedésében és megerősítésében
Ha gazdag és fényes hajra vágyik, rendszeresen végezzen masszázs ricinusolajjal a fejbőr tövében. Keverheti a ricinusolajat más növényi olajokkal, amelyek szépítik a haját, például kókuszolajjal vagy mandulaolajjal.
- Kezeli a fejbőr fertőzéseit
A fejbőr gombás vagy bakteriális fertőzései súlyos problémákhoz vezethetnek, például részleges vagy foltos kopaszodáshoz, viszketéshez és szuperfertőzésekhez. A ricinusolaj antibakteriális és gombaellenes, valamint vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, így a haj díszének teljes körű kezelése.
- Sötétítse a hajat
A ricinusolajat régebben sötét árnyalatú hajszínezésre vagy árnyalat megjelenésére használták. Mivel a ricinusolaj nagyon táplálja a hajat, emiatt a haj ragyog és sötétebbnek tűnik.
Ricinusolaj - előnyös a szemöldök és a szempillák számára
Mivel a ricinusolaj egyik fő hatása a hajra a haj erősítése és ragyogása, nyilvánvalóan sokat segít a szemöldök és a szempillák esetében.
A ricinusolaj kémiai összetevői segítenek a szemöldök és a szempillák szőrszálainak kiesésében, és megerősítik belső szerkezetüket.
Hogyan kell eljárni: naponta kenjünk ricinusolajat a szempillákra és a szemöldökre lefekvés előtt, és masszírozzuk az ujjaival.
Hogyan kell használni a ricinusolajat a körmökhöz
A körmök esetében a ricinusolaj csodákra képes. Legalább hetente egyszer alkalmazzon néhány csepp felmelegített ricinusolajat lakk vagy körömlakk nélküli körmökre, és masszírozza jól, majd törölje le a felesleget egy törülközővel, és hagyja, hogy az olaj körülbelül 30 percig működjön. Jól mossa meg a körmét, és ennek a kezelésnek legfeljebb egy hónapos rendszeres alkalmazásakor észreveheti az eredményeket.
Ricinusolaj - előnyös a bőr és a bőr számára
Tanulmányok azt mutatják, hogy a ricinusolaj hasznos bőrfertőzések, leégés, horzsolások, pattanások, száraz bőr, pattanások és források, szemölcsök, májfoltok, lábgomba stb.
Hogyan lehet megszabadulni a sötét karikáktól és a pattanásoktól a ricinusolajjal
A szem alatti táskák, a sötét karikák és a pattanások megszabadulása érdekében tegyen néhány csepp ricinusolajat egy pamut tisztító korongra, és jól tapossa meg a beteg bőrt. Ha a terület nagyon nagy, akkor áztasson be egy kis gézt ricinusolajba, és tekerje be vele a lábfejet, a csuklót vagy az érintett területet, így egész éjjel hatni hagy.
A ricinusolaj megakadályozza a terhesség után jelentkező striákat vagy ha gyorsan fogy.
A ricinusolaj jót tesz a bőrének, fényt ad a hajának, megszabadul a pattanásoktól és segít hosszabb és szebb szempillákban. Hogyan ne alkalmazzuk a lehető leggyakrabban, amikor kevés ellenjavallat és sok előnye van?
Ricinusolaj - orvosi előnyök
A ricinusolaj előnyös az alábbiak esetén:
- székrekedés
- gyulladásos reumatoid betegségek
- ízületi gyulladás okozta fájdalom
- migrén
- ótvar (fejbőr gombás fertőzése)
- allergia
- tyúkszem
- bélparaziták
Mi történik, ha túl sok ricinusolajat iszik
A túl nagy mennyiségben lenyelt ricinusolaj mellékhatásokat is okozhat, például:
- emésztési problémák (hányinger, hányás, hasmenés)
- allergiás reakciók (kiütés, viszketés, erythema, az arc duzzanata)
Ricinusolaj - ellenjavallatok terhes nők számára
Terhes nőknél a ricinusolaj vajúdást válthat ki és stimulálhatja a fájdalmas összehúzódásokat. A ricinusolaj elfogyasztása után jelentkező hasmenés kiszáríthatja az anyát és csökkentheti az anyatejtermelést.
Emiatt a ricinusolaj tilos terhes nők és szoptató anyák számára.
Utoljára módosítva: 2020. január 15, 12:37