Szalicilsav, a kozmetikai összetevő, amely nem számít szilva! Nézd a
> 2019. július 06

Aszalicil sav, tekinthető a béta-hidroxisav Kligman által és mint a fenolsav Yu és Van Scott egy olyan összetevő, amely több mint 6000 éve ismert terápiás tulajdonságairól. 1,2 Ennek a molekulának az aktivitását azonban nem szabad csak az orvosi területre csökkenteni. Aszalicil sav valóban a sokoldalú összetevő amely alkalmas bizonyos növényfajták védekezésének növelésére, 3 például szemölcsök, korpásodás kezelésére vagy a kozmetikai termékek konzerválása. 4 Hasznos lehet tisztázni, hogy a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával fogyasztunk isszalicil sav, mert sok gyümölcsben van jelen (szőlő, szilva, sárgabarack...) és zöldségfélék (brokkoli, uborka, spenót, Jamgyökér…). 5 Feltehetjük tehát a következő kérdést: mi az érdeke ennek az összetevőnek? Érdekes, vagy csak a szilva számít ?
Egy kis történelem: a fűz kérgétől az aszpirinig, a szalicilsav az esszenciális kapcsolat
Az aszpirinben kerülendő szennyeződés
Aszalicil sav az a hidrolízis termék a 'acetilszalicilsav (vagy aszpirin). Ezt a szennyeződést a gyógyszerekben kell keresni, és nem lépheti túl a bizonyos határokat, mivel valószínűleg irritációt okoz. 8 Ezt a tényt figyelembe kell venni, és kérdéseket kell felvetnie az aszpirint tartalmazó házi maszk receptekkel kapcsolatban, még akkor is, ha nem szabad lenyelni a maszkot a kezelés során. 9.
Elismert keratolitikus hatás nagy dózisokban
Alacsony dózisú antimikrobiális hatás
Aszalicil sav van gombaellenes tulajdonságok kevéssé jelölt; a hatásmechanizmus a mitokondriális membránban elhelyezkedő pórusok permeabilitásának módosításán alapul. Hatás gombaellenes és hatása keratolitikus kombinálható egyes patológiák kezelésére, mint pl lábgomba, például. 20
Állítólagos fényvédő hatás
Az 1990-es években felmerült a kérdés aszalicil sav szenvedő alanyoknak szánt bőrpuhító emulziókba pikkelysömör. Valójában tudjuk, hogy a szalicilát család kizsákmányolható család a területen helyi fényvédelem. Berit és Ove Kristensen svéd bőrgyógyászok kiemelik a tartalmú bőrpuhítószerek használatának értékétszalicil sav - káros hatásainak kezelésében fototerápia. 21 Az egyértelműség érdekében Neil Cox és Graham Sharpe úgy döntenek, hogy önkéntes teszteket végeznek (csak 5!)szalicil sav (a beépített százalék 2%, Kristensen ajánlása szerint) az UVB-tartományba eső besugárzás előtt és után. A haszon az erythema csökkentésében megjelenik nem, ami teljesen helyesen készteti a szerzőket arra, hogy a használja az adagot valószínűleg volt Túl gyenge. 22.
Figyelembe kell venni az ismételt használat következményeit, a szalicilizmus
Biztonságos kozmetikai összetevő
Ami a nyersanyag használatának biztonságát illeti, a tüzet 2016-ban indították el azzal a javaslattal, hogy a 2. kategóriába tartozó CMR-ként osztályozzák. 27 Ezért ennek az összetevőnek a használatát felül kellett vizsgálni. 2018-ban az SCCS a kozmetikai előírások által meghatározott feltételek mellett döntött a javára. A szalicilsav megtalálható az 1223/2009/EK rendelet 2 mellékletében. 28 Tartósítószerként figyelembe véve (V. melléklet - 3. sz.), 0,5% -ban felhasználható. Tilos azonban a 3 év alatti gyermekek számára szánt termékekben, a samponok kivételével. Ha a kozmetikai termékek konzerválásán kívül más célokra használják, akkor a III. Mellékletben (98. sz.) Szerepel. Ezután legfeljebb 3% -ban engedélyezett hajra és arcszőrzetre öblítendő termékekben, és legfeljebb 2% -ban más termékekben (a "Ne használja 3 év alatti gyermekek számára készült készítményekben, kivéve a samponokat" felirattal) ).