Tremella fuciformis - szerves hialuronsav - ezüst fül - Cosmacon
Tremella fuciformis

A Tremella fuciformis egy gyógy- és ehető gomba, amely különösen népszerű Japánban és Kínában. A gomba legjobban trópusi és szubtrópusi éghajlaton virágzik, és inkább a mangófán termeszt. Ázsiában a gombákat ma gyakran speciális fa alapon termesztik és szárított formában értékesítik.
Különös megjelenése az ezüst fülnek (Tremella fuciformis) adta köznyelvi nevét. A gomba világos sárga vagy fehéres színű, és kocsonyaszerű karéja van, amelyek összenőttek, és valójában fülnek tűnnek. Ebben az országban a Tremella fuciformis még mindig valódi titkos fegyvernek számít az öregedésgátló területen. Egyre fontosabb, különösen a „zöld kozmetikumok” esetében.
A Tremella fuciformis gyógygomba, amiben minden megtalálható
A Tremella fuciformis kellemesen édes illatú, enyhe és meglehetősen édes ízű. Állítólag képes olyan betegségek ellen segíteni, mint a tuberkulózis, a megfázás és a magas vérnyomás, és gyakran por vagy kapszula formájában kínálják. A gyógygomba is támogathatja a vérkeringést és biztosíthatja a bőr feszességét. Éppen ezért a Tremella fuciformis egyre több kiváló minőségű kozmetikai termékben található. E termékek többsége különféle természetes összetevők kombinációja, amelyek teljes egészében és rendszeres használat mellett kisimítják az arcszínt, és fiatalosabbá és üdébbé teszik. Legyen szó hidratáló krémről és szérumról, szemkörnyékápolóról vagy arcmaszkról, a kivonat kémiai szerkezete szinte megegyezik a hialuronsavval és majdnem azonos kozmetikai hatású. Egyes szakértők még azt állítják, hogy a Tremella fuciformis még jobban megköti a nedvességet, mint a kipróbált hialuronsav. Az ezüst fülből (Tremella fuciformis) származó kivonat bio-hialuronsavként is ismert. A gyógygombát ezért elsősorban érett bőrre szolgáló termékekben használják.
De a Tremella fuciformis (vagy fehér gomba) is fontos szerepet játszik a hagyományos kínai konyhában. Édes íze miatt nagyon alkalmas ázsiai levesekhez vagy desszertekhez.
Tájékoztató Tremella fuciformis
INCI: Tremella Fuciformis sporocarp kivonat
Alternatív nevek: Tremella Fuciformis (gomba) kivonat, fehér gomba
Meghatározás: Kivonat a Tremella Fuciformis gomba spóraterméséből
INCI funkció: antioxidáns, hidratáló, kondicionáló haj
Következtetés: A Tremella fuciformis legalább olyan hatékony, mint a hialuronsav
A Tremella fuciformis-szal az ázsiai kultúra olyan létfontosságú gombát adott nekünk, amely rendkívül pozitív hatással van a bőrre. A Tremella fuciformis különösen alkalmas az öregedésgátló termékekre, mert állítólag hasonló vagy egyes szakértők szerint még jobb hatású, mint a hialuronsav.