A kókuszos növényi olaj előnyös és felhasználja a természetes kozmetikumokban
Kiváló egzotikus olaj ínyenc illattal: Kókuszolaj! A kókuszdió fehér pépéből, a kókuszpálma gyümölcséből nyerik, amely az indo-maláj trópusi régiókban honos. Ez a növényi olaj referencia a haj táplálásának és elősegítésének. Kenő és hidratáló, a finom és érzékeny bőr szövetségese lesz: szemhéjak, szemkontúrok, ahol a bőr nagyon törékeny. Latin neve: Cocos nucifera L. Használt rész: kókuszpép

Fő tulajdonságok
- Tápláló: ez a növényi olaj hidratálja a szemhéjakat és a test minden részét, ahol a bőr finom és érzékeny, valamint az ajkakat. Tökéletesen hidratálja a hajat is.
- Hajerősítés: A kókuszos növényi olaj erősíti és ragyogja a száraz, fénytelen és sérült hajat. A megelőzés érdekében a haj védelme érdekében is használják, mint például akkor, ha sérültek: megerősíti őket, ragyogást és tónust kölcsönöz nekik. !
- Parfümöli a bőrt: ez a növényi olaj zsíros film nélkül hagyja a bőrön finom kókuszillatát.
- Hidratáló és lágyító: A kókuszos növényi olaj hidratálja és puhítja a test legszárazabb és legérzékenyebb területeit. Így a bőrt puha és kellemes tapintásúvá teszi. Végül az alkalmazás során hűsítő hatása is van.
- Visszataszító: növényi olajának egyes összetevői riasztó tulajdonságokkal rendelkeznek a különféle vérszívó ízeltlábúak, különösen a tigrisszúnyog ellen.
- Antioxidáns: Úgy tűnik, hogy a kókuszdióolajat használó polinéz populációknak kisebb a szív- és érrendszeri kockázatuk, valószínűleg a flavonoidok antioxidáns tulajdonságaihoz kapcsolódva. Ezenkívül ez az antioxidáns hatás bizonyos mértékben összefüggésbe hozható gyulladáscsökkentő hatással is. Valójában a szabad gyökök beavatkozhatnak a gyulladásos jelenségbe, így semlegesítésükkel csökkentjük a gyulladás kockázatát.
- Antibakteriális: a főként a kókuszolajban található laurinsav antibakteriális hatású in vitro. Elszigetelten ez gátolja a Staphylococcus aureus, a Bacillus cereus, a Salmonella typhimurium és az Escherichia coli baktériumok szaporodását. Ez az antibakteriális aktivitás azonban minimális és kisebb, mint egy antibiotikumé, de minél több kókuszolaj gazdag laurinsavban, annál inkább antibakteriális lesz.
Jellemzők és összetétel
Kozmetikai jellemzők
- Bőrtípus: minden bőrtípus, különösen a száraz vagy érzékeny bőr
- Hajtípus: száraz, törékeny, göndör haj
Érzékszervi jellemzők
- Megjelenés: 20 ° C-on szilárd, 28-30 ° C-on folyékony
- fehér szín
- Szag: kókuszillat
- Íz: egzotikus, kókuszra emlékeztet
- Érintés: meglehetősen száraz
A készítmény jellemzői
- Nem szappanosítható anyagok: polifenolok, vitaminok (A és E)
- Komedogenitási index: 4 (= meglehetősen komedogén)
- Átlagos szappanosítási index: 257
- Oxidatív stabilitás: kiváló
- Stabilitás magas hőmérsékleten: kiváló
- INCI név: Cocos Nucifera olaj
Zsírsavösszetétel
- kaprinsav (AGS): 4-10%
- kaprilsav (AGS): 4–12%
- laurinsav (AGS): 40–55%
- linolsav (PUFA omega 6): 0,5–4%
- mirisztinsav (AGS): 13-20%
- olajsav (MUFA omega 9): 3–12%
- palmitinsav (AGS): 6–12%
- sztearinsav (AGS): 1–4%
Fizikai jellemzők
- Sűrűség 20 ° C-on: 0,907–0,925
- Lobbanáspont:> 300 ° C
- Peroxid index:
Botanikai jellemzők
- Latin neve: Cocos nucifera L.
- Botanikai család: Arecaceae (pálmafák)
- Származás: Fülöp-szigetek/India
- Használt rész: kókuszpép
- Gyártási folyamat: első hidegen sajtolás
Hajra
A kókuszos növényi olaj előnyös a haj számára. A nagy mennyiségben jelenlévő laurinsavnak köszönhetően a kókuszolaj az, amely a legkönnyebben és legmélyebben behatol a hajrost szívébe, hogy helyrehozza azt. Tápláló tulajdonságai miatt elismert, de mindenekelőtt erősítő hatása miatt. Hidratálja a fejbőrt, tisztítja és kellemesen illatozza! Híres a fénytelen haj csillogásának képességéről. Tápláló és lágyító, ideális a fejbőröd számára, és elősegíti az egészséges hajat !