Algák a kozmetikumokban, mi előnyös a bőr számára; L; ODAITIS

Ha már több éve algák hívják meg tányérjainkat, akkor számos előnyük van a bőrünk számára is. A hínár használata nem tegnaptól származik, a korunk előtt 2700-as kínai gyógyszerkönyv kézirata már megemlítette érdeklődésüket az ápolószerek iránt. Csak az újabb időkben és összetételük gazdagságának felfedezésének köszönhetően az orvosi és kozmetikai ipar szélesebb körben alkalmazta és kiaknázta őket.

alga például

Hínár ... minden ízlésnek

Az algák gombákhoz közeli növények. Tápanyag-gazdagságuk mellett nagyon érdekes baktérium- és gombaellenes képességgel rendelkeznek. Ezek a gazdagok a hínár színétől függően változnak. Valójában az algák lehetnek zöld, piros, kék vagy barna színűek, és Franciaország nagyon sokféle algát fed le, amelyek közül néhány felhasználható a kozmetológiában:

  • Vörös algák, például hidratáló és lágyító hatásáról ismert ír moha, vagy folyékonyító és tonizáló tulajdonságú Palmaria Palmata, ideális a bőr mikrocirkulációjához és az arc ragyogásának javításához.
  • Zöld alga, például Ulva lactuca (tengeri saláta): ez egy magnéziumban gazdag alga, amelyet elsősorban hidratáló tulajdonságai miatt használnak.
  • Kék algák: segítenek leküzdeni a bőr öregedését és korlátozzák az öregedés jeleinek megjelenését.
  • Barna alga, például a Laminaria Digitata, a Fucus spiralis és a Himanthalia elongata (tengeri bab): ezek remineralizáló, hidratáló, védő, regeneráló, nyugtató és lágyító algák.

Mindezek az algák gazdag és tápláló, kiváló minőségű koktélt biztosítanak a bőr számára, ami érdekes a szakemberek számára. Ne feledje, hogy a kozmetikában különösen a barna algák népszerűek. amelyekből alginátokat vonnak ki, kozmetikai összetevők.

Az alginátok rövid története

Az alginátokat, főleg barna algákból származó nyálkás anyagokat az 1860-as években fedezte fel a brit Stanford, aki különös érdeklődést látott benne fizikai-kémiai tulajdonságaik iránt. Fő jellemzője a gélképző képesség, amely nagyon hasznos a textilipar, az élelmiszeripar, az orvostudomány és a kozmetológia területén.

Nagyon korán a gyógyszeripar kutatásokat végzett az alginátokról új segédanyagok kifejlesztése érdekében a gyógyszerekhez és a kötszerekhez (bőr, gyomor és vérzéscsillapítás). Azóta folyamatosan nő az érdeklődés e természetes molekula iránt. Így az alginát a sebek, a gastrooesophagealis reflux betegség vagy a vérzés kezelésére alkalmazott kezelések fő alkotóeleme. Széles körben alkalmazzák segédanyagként a készítmények viszkozitásának stabilizálására, szuszpendálására, megkötésére és még módosítására is. Az alginát lehetővé teszi a hatóanyagok mikrokapszulájának megszerzését és felszabadulását az ellenőrzött kinetika szerint. Fizikai-kémiai tulajdonságainak, természetes eredetének és biológiai lebonthatóságának köszönhetően az alginát "ideális" anyagnak tekintik biométernek. Figyelembe véve nagyszerű és számos tulajdonságát, az iparágak továbbra is új alkalmazásokat fejlesztenek.