Kókuszolaj, tej és víz a kozmetikumokban

A kókuszpálma (Cocos nucifera), a Cocos nemzetség egyetlen elfogadott faja, többféle felhasználása miatt elismert, mindegyik alkotóeleme jelentős gazdasági értékkel bír. Ami a gyümölcsét illeti, a rostos külső rétegeikből kókuszrostokat (kókuszrostot) nyernek, a kókuszdió kemény héja, amelyet az üzletekben látunk, csak a belső része, amely beburkolja a magot.

kókuszolaj

Amíg zöld, addig a kókuszdióban csak nagyon vékony kocsonyás pép és gyümölcslé (kókuszvíz) van, de ahogy szárad, a pép felszívja a benne lévő folyadékot, és térfogatát növelve képezi a kókuszdió fehér "magját". Nyers formában körülbelül 33% zsírt, 15,2% szénhidrátot tartalmaz (9% étkezési rost), 3,3% fehérjét és jelentős ásványi anyag tartalmat (mangán, réz, szelén, vas, foszfor és kálium).

A gyümölcs belsejében található kókuszvíz, a tej és a dió pépéből kivont kókuszolaj (ezeket csak a konzisztencia mértéke különbözteti meg) olyan összetevők, amelyek gyakran megtalálhatók a kozmetikumokban, és számos jótékony hatással vannak az emberi testre:

Íme néhány egyszerű módszer arra, hogy kihasználhassa a kókusztermékek ezen tulajdonságait a bőr és a haj ápolására.