Kozmetikumok az aktív szén előnyei

aktív

Az aktív szenet évszázadok óta használják tisztítás és méregtelenítés. Az aktív szén alapvetően széntartalmú anyag, amelyet gőzzel aktiváltak, hogy több pórus és nagyobb felület legyen. A rendelkezésre álló szén nagyobb felülete és nagyobb pórusai lehetővé tehetik a toxinok és más vegyi anyagok megkötését az úgynevezett adszorpciós folyamat révén. Ez a gyönyörű fekete por úgy viselkedik kémiai mágnes, hogy megszabaduljon minden szennyeződéstől és méregtől.

A kozmetikában ?

Az aktív szén a legújabb, sokoldalú szépségápolási összetevő, amelyet különféle módokon lehet felhasználni bőr, haj és egészség. Az aktív szén rendelkezik óriási szépítő tulajdonságai a bőrnek és a hajnak, ami a bőr és a hajápolás egyik legjobb természetes összetevőjévé teszi. A hajhullás és az elakadt hajnövekedés oka lehet különböző okok, például eltömődött hajhagymák, fejbőrfertőzések, korpásodás, eltömődött pórusok stb. Az aktív szén segíthet abban, hogy visszatérjen a természetes hajnövekedési mintához, sőt felgyorsíthatja a haj növekedését! Így használhatja az aktív szenet a szélsőséges szőrnövekedéshez, annak előnyeivel együtt.

A bőr jólétéért

Bőrünk élő szerv, amelynek saját pórusai vannak. Ezek a pórusok, valamint a bőr áteresztő membránja lehetővé teszik a vegyi anyagok és a méreganyagok bejutását a testbe és a testből is. A pattanásoknak számos lehetséges oka lehet, beleértve az eltömődött pórusokat, a bőr felszínén található szennyeződéseket és baktériumokat, a felesleges olajat és a rossz táplálkozást. Aktív szén felvitele a bőrére eltávolítja a detritust a bőr felszínéről, és akár a toxinokat is kivonhatja a bőr alól.. A lépfene antibakteriális tulajdonságai elősegíthetik a fertőzések csökkentését vagy megakadályozását is.