10 káros összetevő a hagyományos kozmetikumokban - BioBalsam természetes kozmetikumok

Minden drogériában megtalálható a hagyományos kozmetikumok - olcsótól a drágaig -, sokféle színben, formában és szagban. A gyártó ígéretei csodálatosan hangzanak, és egy krém, sampon vagy a legújabb hajlakk gyorsan megtalálhatja az utat a bevásárlókosárba. De megnézte már az összetevőket? Sajnos a hagyományos ápolószerekben túl sok olyan összetevő van, amelyet nem szabad a bőrre kenni. A hagyományos kozmetikumok káros összetevőinek palettája a szilikonoktól és a szintetikus illatanyagoktól a hormonálisan hatékony tartósítószerig terjed.

biobalsam

A jobb áttekintés érdekében összegyűjtöttük a 10 legártalmasabb összetevőt, amely megtalálható a hagyományos kozmetikumokban.

Alumínium sók

INCI név: Alumínium-oxid, alumínium-klorid, alumínium-sztearát, alumínium por, Cl77000

Hatás és problémák: A kozmetikumok alumíniumsóinak fő alkalmazási területe a dezodorok. Összehúzó hatása állítólag izzadásgátló hatású. Az alumíniumsók problematikusak, mivel a bőrön keresztül felszívódnak, és feltételezik, hogy elősegítik az Alzheimer-kór és az emlőrák kialakulását. Tippünk: Használjon alumíniummentes dezodorokat.

Benzofenon

INCI név: Butil-metoxi-benzoil-metán-oxibenzon, 4-metil-benzilidén-kámfor, benzofenon-1-től -4-ig

Hatás és problémák: A benzofenonokat kémiai UV-szűrőként használják a napkrémekben, de számos más ápolószerben is. Itt állítólag megvédik az illatanyagokat és a színezékeket az UV-sugárzás által történő megsemmisüléstől. A benzofenonok és származékaik allergiás hatást fejtenek ki, ezért különösen alkalmatlanok az érzékeny bőrű emberek számára. Azt is gyanítják, hogy hormonálisan hatékonyak és elősegítik a rákot.

formaldehid

INCI név: Triklozán, nátrium-hidroxi-metil-glicinát, hexamidin-diisetionionát, 2-bróm-2-nitropropán-1,3-diol, kvaternium-15

Hatás és problémák: A formaldehidet tartósítószerként használják a hagyományos kozmetikumokban. Egyre több gyártó azonban formaldehid nélkül jár, mivel ezek magas bőrirritációs potenciállal bírnak, károsítják a bőr flóráját, és mindig speciálisan fel kell tüntetni őket a csomagoláson, amint meghaladják a végtermék 0,05% -os koncentrációját.

Ásványi olajok, paraffinok, szintetikus glicerin

INCI név: Ásványolaj, petrolatum, Paraffinum Liquidum, Paraffinum Subliquidum, Cera Microcristallina, mikrokristályos viasz, ozokerit, ceresin, vazelin

Hatás és problémák: A kisebb olajokon alapuló összetevőket, például paraffinokat és szintetikus glicerint, gyakran használják a hagyományos kozmetikumokban krémek, testápolók, olajok és hajápolási termékek alapjaként. Ennek az az oka, hogy a gyártás nagyon olcsó, és ezek a szintetikus anyagok nagyon alacsony allergiás potenciállal rendelkeznek. A természetes kozmetikumok számára ásványi olaj alapú összetevők nem megengedettek, mivel ezek a bőrön fekszenek, eltömítik a pórusokat és nincsenek ápoló tulajdonságaik. A bőr már nem képes ellátni tápanyagokkal, a baktériumok és a baktériumok kiválóan fejlődhetnek a paraffinréteg alatt. A paraffinok amellett, hogy rossz hatással vannak a bőrre és a hajra, a környezetre is károsak. Mivel nem bonthatók le, lerakódnak a környezetben és károsítják a víztesteket.

Parabének

INCI név: Propilparabén, etilparabén, metilparabén, etilparabén, izobutilparabén, izopropilparabén

Hatás és problémák: A parabéneket antimikrobiális és gombaölő hatásuk miatt tartósítószerként használják a hagyományos kozmetikumokban. A parabének használata tilos a természetes kozmetikumokban, mivel felhalmozódhatnak a szervezetben, és feltételezik, hogy hormonálisan hatékonyak és elősegítik a rák kialakulását.

Lágyítók, különösen ftalátok

INCI név: Dietil-ftalát, dietil-hexil-ftalát, di-n-butil-ftalát (DBP)

Hatás és problémák: A ftalátokat lágyítószerként használják a hagyományos kozmetikumokban, hogy krémes állagot kapjanak. Alkohol denaturálószerként is használják. Amint az alkohol denat neve. megjelenik az összetevők listájában, könnyen lehet, hogy ftalátokat használtak hozzá. Itt többet megtudhat a kozmetikai termékekben használt különféle alkoholfajtákról. Mivel a ftalátok zsírban és vízben oldódnak, a bőr elfogadhatja és felhalmozódhat a szervezetben. Például elronthatják a hasnyálmirigyet, és elősegíthetik az elhízást és a cukorbetegséget. Ezenkívül feltételezhető, hogy a ftalátok erős hormonális hatással vannak a férfiakra és befolyásolják a termékenységet.

Lágyítók

INCI név: Propilén-glikol, 1,2-propándiol, 1,2-dihidroxi-propán, metil-etil-glikol (MEG), metiletilén-glikol

Hatás és problémák: Ezeket a lágyítószereket a hagyományos kozmetikumokban és gyógyászati ​​kenőcsökben is használják nedvesítőszerként. A termék hajlékony marad, és egyben megmarad. A lágyítók azonban allergiás reakciókat okozhatnak, felhalmozódhatnak a szervezetben, és károsíthatják a vesét és a májat.

Emulgeálószerek

INCI név: PEG, PPG, cetearet-8, polietilénglikol

Hatás és problémák: Minden vízből és olajból álló krémhez emulgeálószerre van szükség, hogy mindkét összetevő egyesüljön egymással és krémes állagot képezzen. A hagyományos kozmetikumokban ezt általában PEG-ek (polietilén-glükol) segítségével végzik. De a PEG nemcsak a zsírral és nedvességgel reagál, hanem a bőrrel is. Ez megzavarja a bőr gátfunkcióját, és a szennyező anyagokat és a környezeti toxinokat a bőr könnyebben felszívhatja. Gyakori használat esetén a bőr egyre jobban kiszárad.

Szilikonok

INCI név: Dimetikon, trimetikon, metikon, amodimetikon, polisziloxán; számtalan variáció létezik, a "-metikon" és a "-sziloxán" végződések orientációt kínálnak

Hatás és problémák: A szilikonokat számos hagyományos kozmetikai termékben használják, mert megkönnyítik a termékek felvitelét és terjesztését. Ezenkívül puha érzetet nyújtanak a bőrön és a hajon, és ápoló hatást szimulálnak. A valóságban a szilikonok, amelyek a kémiai laboratórium folyékony műanyagai, légmentesen záródnak le a bőrön és a hajon. Ennek eredményeként a tápanyagok már nem képesek felszívódni, és a bőr és a haj belül kiszárad. Itt többet olvashat a "Szilikonok a kozmetikában" témában.

Felületaktív anyagok

INCI nevek: Nátrium-lauril-szulfát, nátrium-lauret-szulfát, ammónium-lauril-szulfát, nátrium-mireth-szulfát

Hatás és problémák: Minden, aminek jól haboznia és tisztulnia kell, felületaktív anyagokat igényel. A hagyományos kozmetikumokban ezek viszonylag agresszív mosószerek és habosító szerek, amelyek irritálhatják és kiszáríthatják a bőrt és a nyálkahártyákat. Az érzékeny bőrű és viszkető fejbőrök reagálnak a kémiai felületaktív anyagokra.

Minden termék, amelyet megtalál a BioBalsam online boltban, mentes ezektől a szintetikus és megkérdőjelezhető összetevőktől. Ha bármilyen kérdése van termékeinkkel kapcsolatban, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.