Afrikai elefánt Teljes fájl és részletes fotók - Állati ösztön
AZ AFRIKAI ELEFÁNT ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA
AAfrikai elefánt, afrikai szavanna elefántnak is nevezik, a növényevő emlős az afrikai kontinensen nagyon elterjedt elephantidae családba tartozik.

Nagyobb méret, konkáv hátlap és nagyobb fülek különböznek az ázsiai elefánttól.
Ő az egyik legnagyobb szárazföldi emlősök.
A FAJOK TUDOMÁNYOS OSZTÁLYOZÁSA
- Állatvilág
- Menedék: Gerinces akkord
- Osztály: Placenta emlős
- Rendelés: Proboscidian
- Család: Elephantidae
- Nemzetség: Loxodonta
- Faj: afrika
- Latin neve: Loxodonta africana
AZ AFRIKAI ELEFÁNT FIZIKAI JELLEMZŐI
Vágás:
Nőstényeknél 5–6 m, hímeknél 6,50–7,50 m
Marmagasság:
Nőstényeknél 2,5–3,5 m, hímeknél 3–4 m
Karosszéria jellemzői:
Nagy fülek, homorú hát, külső agyarak
Súly:
3–4,5 tonna nőstény és 5–8 tonna hím
Csúcssebesség:
Cső súlya/mérete:
A szájüreg hossza legfeljebb 1,15 m, súlya pedig legfeljebb 130 kg