Agyag, a kozmetika és az orvostudomány között - CSID Mi történik, doktor

kozmetika

Az agyagot mindig is a szépség és az egészség szövetségesének tartották, évezredek óta használják az orvostudományban. Az elmúlt 20 évben átértékelték mind kozmetikai alkalmazásai, különösen bőr- és fejbőrbetegségek, de emésztési rendellenességek, méregtelenítő kúrák, sőt súlyszabályozási kezelések miatt is.

Annak érdekében, hogy az agyag hasznos legyen a kozmetikai iparban, de különösen belső használatra, meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak. Bőr alkalmazás esetén nagyon fontos a bőr számára hasznos ásványi anyagok tartalma: magnézium, cink, szilícium. Természetes termékként minden kivont tételt mikrobiológiai vizsgálatoknak és radiológiai elemzésnek kell alávetni annak biztonságos összetétele érdekében.

Az ásványianyag-tartalomtól és a természet kémiai aktivitásától függően, agyagnak többféle színe van. A legnépszerűbb típusok a zöld, a kék, a piros, a fehér, a szürke, és a textúra durva és nehéz, finom és bolyhos. A piros színt vas-oxidok, a kéket az ezüsttartalom adja, a zöld szín a növényi tápanyagokat képviseli, amelyek több tízezer éves ülepedés során halmozódtak fel.

Fehér és szürke algák gazdag kalcium- és alumínium-oxidokban. Kozmetikai célokra az agyag önmagában alkalmazható, és összetétele lehetővé teszi a kívánt hatást fokozó komponensek hozzáadását. A fő alkalmazás a pattanások kezelése maszkok formájában, amelyeket rendszeresen alkalmaznak, de alkalmanként a pattanások vagy a faggyú feleslegének csillapítása serdülőkortól, vagy alkalmanként megjelennek hormonális ingadozások, például premenstruáció esetén.

Kambriumi zöld agyag ebből a korszakból származik, és 40 méter mélységből, mindenféle vegyi beavatkozás nélkül kinyerik, Európa legkörnyezetbarátabb régiójából - a Finn-öbölből. A természetes száradás, vagyis a napsugárzás miatt az agyag tulajdonságai hangsúlyosabbá válnak. Zöld agyag "csodálatos földnek" is nevezik.

Egyes kőzetek kémiai elpusztításából származik, és összetétele kompatibilis az emberi testével: 49% szilícium, 5,6% alumínium, 4,4% vasoxid, 4,2% magnézium, 3% alkáli vasoxidok, 7, 4% víz. Antiszeptikus és gyógyító szerepe van, elősegíti a sérült szövetek újjáépítését. A hatékony alkalmazás és az optimális eredmény érdekében a szakemberek maszkok formájában, a serdülők, nők vagy férfiak különféle problémáira adaptált formulákban javasolják.

A zöld agyag maszk az egyik leghatékonyabb helyi terápia a pattanások kezelésében. Teljesítménye növelhető aloe, uborka kivonat, menta, zab hozzáadásával. A zöld agyag nagyon jól felszívja a faggyút, a méreganyagokat és a szennyeződéseket a bőrből, újjáélesztve a pórusokat.

Ez a fajta agyag fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, képes stimulálni a vér- és nyirokkeringést, eltávolítani az elhalt hámsejteket, felszívni a szennyeződéseket és zsírokat, de elég finom ahhoz, hogy hetente vagy akár naponta is felhasználható legyen., súlyosabb betegségek esetén. A kambriumi zöld agyag egyedülálló nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik elektromos töltése miatt. Negatív töltése van, így vonzza a pozitív töltésű részecskéket, a mérgező anyagok túlnyomó többsége pozitív töltéssel rendelkezik.

Kék agyagbonyolult, hatékony antioxidáns

Hazánkban pedig sokféle agyag létezik, például kék, erős antimikrobiális hatással, amely ezüsttartalma miatt mélyen megtisztítja a bőrt. Az ezüst az egyik legerősebb természetes antibiotikum, amely több mint 650 csíra és vírus ellen hat. Ezenkívül erős természetes antioxidáns, amely sikeresen "harcol" a szabad gyökök ellen (amelyekről ismert, hogy megtámadják a testünk egészséges sejtjeit).

Normál bőr esetén a kék agyag sima vagy termálvízzel, száraz bőr esetén az agyag olívaolajjal kombinálható. A friss uborka levével való kombinálás csodákat tehet a zsíros bőr számára.

Fehér agyagbonyolult harcbonyolult a tisztátalanság ellenÁTA

A fehér agyag, más néven kaolinagyag, finom jellege, ásványianyag-tartalma és felszívódási tulajdonságai miatt az egyik legsokoldalúbb, sok kozmetikai és sminktermékben gyakran használják. Porokban, testpakolásokban, bőrápolási termékekben, dezodorokban, szappanokban, bőrradírokban, kozmetikumokban, arcmaszkokban és piperecikkekben található.
Ez az agyag gyengéden kivonja a szennyeződéseket a bőrből, anélkül, hogy pazarolná a természetes olajokat, ugyanakkor hámlaszt, tisztít és stimulálja a keringést. A fehér agyag minden bőrtípusra alkalmas.