Ellenőrizze a; szezámolaj, a Toutvert szépség értékes összetevője

Előnyök és receptek ezzel a növényi olajjal

Szezámolaj:

ellenőrizze

Tudjon meg mindentszezámolaj: a szezám egy olajos növény amelynek magját egészben, dehidratálva, pörkölve vagy olajban fogyasztják. A szezám valószínűleg az első növény ehető olaj.

Eredet

Aszezámolaj (botanikai neve: sesamum indicum) a növényi olaj szezámmagból kivonva. Különleges aromája van, amely nem más, mint azoknak a magoknak az íze, amelyekből származik.

Indiai eredetű, a szezám körülbelül egy méter magas lágyszárú növény, amely körülbelül 200 ovális, hosszúkás és lapított olajos magot tartalmaz, amelyek fekete, vörös vagy fehér színűek.

Kétféle módon kaphat szezámolajat:

  • van a magok előzetes grillezésével az olaj elsötétül illata pedig közel áll a dióéhoz.
  • van a magok hideg sajtolásával, pörkölés nélkül, az olaj ekkor világos színű, enyhe szagú és markáns ízű, így megőrzi valamennyi tulajdonságát.

Gyógyászati ​​tulajdonságok, előnyök, receptek

Széles körben használják keleti konyha, gyakran használják Délkelet-Ázsia vagy annak tulajdonítunk gyógyhatású tulajdonságok, hogy hangsúlyozzák az ízeket, különösen a Japán mint sütőolaj hogy elkészítse a tempura.

Ben is értékelik kozmetika előnyeiért a bőrön. Valóban nagyon beható, és bemutatja az epidermisz regeneráló és lágyító tulajdonságai.

Tartalma E-vitamin, ban ben szezamolin és be lecitin, add neki az övét antioxidáns tulajdonságokkal érett bőrre.

Szezámolaj és omega 3 vagy 6

A szezámolaj ebben az esetben különböző zsírsavakból áll többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavak:

  • alinolsav vagy omega-6
  • nak,-nek egyszeresen telítetlen zsírsavak
  • aoleinsav vagy omega-9 sav
  • nak,-nek telített zsírsavak: palmitinsav (9,70%) és sztearinsav (6,34%).

A szezámolaj a természetes antioxidáns: a E-vitamin (20-50 mg/100 g olaj), szezamolin, lecitin és ásványi sók, beleértve a szelént is.

A szezámolajnak van egy szép egyensúly az omega 6 és 9 között:

  • Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 39–42% omega-9 (oleinsav).
  • Telítetlen zsírsavak: 39–41% omega-6 (linolsav).

Szezámolaj: felhasználás

A szezámolaj több egészségügyi előny. Élvezéséhez hozzáadhatja olyan receptekhez, mint a saláták.

A szezámolaj jól passzol spenóthoz és mángoldhoz, gombához vagy gyümölcshöz is.

Ez az ételek listája természetesen hiányos. Ezt a növényi olajat főzhetjük is: ha finomítják, akkor ellenáll a nagyon magas hőnek, de ha nem túl finom, akkor jobb nyersen enni, vagy az utolsó pillanatban forró ételekhez adni.

A kulináris felhasználás mellett a szezámolaj is használható kozmetikában mint arcmaszk és kézápolás.

Szezámolaj pattanások

Ha érzékeny a bőre, akkor a szezámolaj nagy segítség lehet !

Valójában ez a növényi olaj irritáció esetén enyhíti és táplálja az epidermist hatékony bizonyos bőrproblémák kezelésében mint a pattanásos rohamok.

Az érintett területekre alkalmazva ez az olaj aktiválja a gyógyulást.

Több variáció

Létezik a szezámolaj több változata.

AÁzsiai szezámolaj sötét héja a héjas és pörkölt magvak miatt. Általában használják a kínai és koreai konyhában, általában a főzés végén adják hozzá az ízek hangsúlyozásához, de nem használják főzőközegként.

Aindiai olaj (gingelly vagy til olaj) aranysárga. A hidegen sajtolt szezámolajnak nincs íze a kínai szezámolajból, mert közvetlenül nyers magokból állítják elő, nem pörkölt magvakból.

A szezámolaj kozmetikai tulajdonságai

A szezámolaj is ismert kozmetikai tulajdonságok. Regeneráló olaj: hatékonyan hat rá hámlás és a bőrirritációk, lágyító, fenntartja aa bőr hidratálása miközben könnyen behatol.