Fedezze fel a Cocooncenter® agyag összes előnyös tulajdonságát

Paul Musset gyógyszerész | Publikálva: 2019.08.30. | Utolsó frissítés: 2020.04.23

cocooncenter

Milyen módon lehet a legtöbbet kihozni az agyagból? Bőrre, hajra vagy belső szépségre - ez a kő minden formájával nagyon sokat kínál nekünk.

Ton: Mi ez pontosan?

Az agyag évezredek óta jelen van egész életünkben. Része volt a múmiák balzsamozásának az ókori Egyiptomban, növényi talaj a kertészkedésben, orvosságok az ókori Róma termálfürdőiben vagy építőanyagok. A természetes vagy égetett agyagnak számos lehetséges felhasználási módja van. Napjainkban azonban kétségtelenül a kozmetikumok terén a legismertebb. Honnan jön a hang?

Föld vagy szikla? Az üledékes kőzet képződik a szilícium-dioxid-tartalmú kövek eltávolítása után (ásványi anyag, amelyet többek között üveggyártáshoz használnak, mivel nagyrészt a homokban található). Az agyag egy vízben gazdag alumínium-szilikát, amely számos formában kapható attól függően, hogy milyen más ásványi anyagokat adnak hozzá, milyen arányban és milyen nedvességtartalommal rendelkezik. Legismertebb formája "agyag". Bizonyos régiókban egyébként különösen agyagos a talaj: leegyszerűsíti a kertészkedést, mert nehéz és tömör, de a vizet is tárolja, mert különleges tulajdonsága, hogy vízhatlan. Porózus kőzet formájában az agyag nagy mennyiségű vizet tárolhat a talajban, vagy nedvességzáróként szolgálhat.

Az agyag milyen tulajdonságai hasznosak az egészségünk számára?

Az agyagnak nedvszívó és adszorbens tulajdonságai is vannak. Abszorpcióról beszélünk, amikor a molekulák, ionok vagy atomok mélyen behatolnak egy folyadékba vagy szilárd anyagba, míg az adszorpcióban, mint az aktív szén esetében, a gáz vagy folyékony molekulák lógnak az anyag felületén. Emiatt az agyag segíthet a faggyú feleslegének eltávolításában a bőrön vagy a hajon, valamint a bélgázok és toxinok eltávolításában.

Az agyag támogatja a sebgyógyulást (elősegíti a szövetek megújulását), antiszeptikus (számos mikroorganizmust eliminál), vérzéscsillapító (az alvadás elősegítésével felgyorsítja a vérzés leállítását) és gyulladáscsökkentő (enyhíti a fájdalmat). Így alkalmazható olyan kis sebekre, amelyek gyorsabban és felülfertőződés nélkül gyógyulnak, és csodákat tesznek a pattanásokra hajlamos bőrön azáltal, hogy csökkentik az elváltozások számát és mélységét. Hasznos ekcéma, allergia vagy érzékeny vagy reaktív bőr esetén is.

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, revitalizálásával segíti a bőr egyensúlyának helyreállítását.

Fókuszban a kaolin
Ez minden kulcsa közül a legtitokzatosabb ... fehér agyag. A neve egy kínai kőfejtőből, a Gaolingból származik, ahol egy jezsuita megfigyelte, hogyan bányászták és dolgozták fel csodálatos fehér és finom porcelán készítéséhez. Nyugatra vitte magával tudását. Ez a 18. században volt. Ma a kaolin finomságát és fényvisszaverő képességét a papíriparban is használják. Számos országban, köztük Franciaországban is számos betét van kitermelve. Ez Saint-Yrieix-ben a limuzinban lehetővé tette a híres limogesi porcelán kifejlesztését.

Miben különböznek a különböző agyagfajták?

Zöld hang elsősorban bőrápolásra használják. Vasban és alumíniumban gazdag, nagy nedvszívó képességgel rendelkezik. A zöld agyagnak két fő típusa van: illit és montmorillonit. Az Illite nagyon nedvszívó, és főleg külső alkalmazásra szolgál. Különösen zsíros bőrre alkalmas. A montmorillonit akár 60% szilícium-dioxidot is tartalmaz, ezért magnéziumban gazdag. A zöld tónus tökéletes az arc számára és minden bőrtípusra alkalmas, de belső használatra is használható.

Fehér agyag vagy kaolin finom és tiszta, kevés vasat tartalmaz, ami megmagyarázza annak világos színét. Nyugtatja, hidratálja és gyengéden tisztítja. Fehér hang az arcon csodákat tesz a vörös és hajlamos száraz és érzékeny bőrön. Akár a pelenkacserénél is helyettesítheti a babaport.

Kék hang sok szilícium-dioxidot tartalmaz, élénkíti az arcszínt, eltávolítja a bőr szennyeződéseit és elősegíti az epidermisz regenerálódását. Mindenekelőtt oxigént biztosít.

Piros hang színe abból adódik, hogy vaskartalma magasabb, mint más agyagfajtáké. Elősegíti a vér mikrokeringését, tisztítja és ápolja a bőrt.

Sárga hang különösen alkalmas zsíros bőrre, hajápolásra és érett bőrre, mivel kisimítja és feszesíti a bőrt.

Rózsaszín hang vörös és fehér agyag keveréke.

Hogyan alkalmazzák az agyagot?

A Cocooncenter-nél számos különböző formájú agyagot talál, amelyek megfelelnek minden követelményének: kész maszkok, tusfürdők, samponok és szappanok, alkalmazandó paszta vagy por az Ön által választott vízzel, növényi vagy illóolajokkal való keveréshez. Vannak kézkrémek, fogkrémek és étrend-kiegészítők is, amelyek kombinálják az agyagot más természetes kivonatokkal. Tudjon meg többet, vagy kérjen tanácsot szakértőtől a különböző típusú agyag és más velük kombinálható természetes anyagok szinergiáinak optimális felhasználása érdekében, hogy megfeleljen a bőrtípusának.

Óvatosan járjon el az agyag belső használatakor: adszorbens tulajdonságai miatt csökkentheti bizonyos gyógyszerek, például fogamzásgátló tabletták hatékonyságát.

Sárfürdő, regeneráló sampon, gyógyító pakolás vagy tisztító maszk a pattanások ellen: készítsen magának ajándékot a természettől agyaggal.

A hanggal kapcsolatos három legfontosabb információ:

  • Az agyag természetes anyag, amelyet a bőr jól tolerál. Belső használatra ártalmatlan, ha betartják az ajánlott adagot.
  • Az agyag színétől függetlenül segít a bőr méregtelenítésében és a bőrkeményedés tisztításában azáltal, hogy finoman eltávolítja a faggyút.
  • Ismerje meg a lehetséges keverékeket, amelyek a tónus alapján elkészíthetők a bőrtípusától és a kívánt hatásért (növényi olajok, illóolajok, virágvizek).