Kakaóvaj kozmetikai kezelésként; Caliquo

Dél-Amerikából származó kakaóvaj a csokoládé fő összetevője. A kakaóbabból kivéve más mindennapi termékekhez, különösen kozmetikai termékekhez is használják.

kezelésként

Hogyan nyerik ki a kakaóvajat ?

Először a kakaófára van szükség. A trópusi területeken található, egy nagy fa, amely akár 10-15 méter magasra is megnő. Ez a fa gyümölcsöt termel, a hüvelyeket, amelyek hasonlítanak egy néhány hüvelyk hosszú, néhány száz gramm súlyú bogyóra. Gyümölcseiben érdekes az a sok mag, amelyet csutakká csoportosít, a kakaóbab. A kakaóbabot megpirítják, majd összetörik, hogy kakaóvaj legyen.

Milyen előnyei vannak a kakaóvajnak ?

Nagyon jó öregedésgátló

A kakaóvajat a foszteroszterekben és a polifenolokban gazdag gazdagság jellemzi. A fitoszterin egy növényi lipid, amely gyógyító hatású. Segíti a bőr szerkezetátalakítását és gyulladáscsökkentő. A polifenol egy antioxidáns, amely küzd a bőr öregedésével.

Karcsúsító aktív

A kakaóvajat hatékony karcsúsító hatóanyagként ismerik el. Segít a zsírok elpusztításában. Széles körben használják a striák megelőzésére, különösen terhes nőknél.